Wat voor mogelijkheden zijn er om je tuin met je woonkamer te verbinden?


Het komt vaak voor dat mensen die een tuin hebben hier eigenlijk te weinig van genieten. Het weer in Nederland is natuurlijk erg wisselvallig. Hierdoor kan het bijvoorbeeld zo zijn dat de temperatuur prettig is, maar het wel regent. In dit soort weersomstandigheden blijven mensen dan toch vaker binnen zitten. Dat is natuurlijk zonde. Gelukkig zijn er een paar manieren om meer van je tuin en de buitenlucht te kunnen genieten.

Irritaties met openslaande deuren

Veel mensen kennen de irritaties met doorsnee openslaande deuren. Dit zijn deuren die vaak standaard als tuindeuren in een woning zitten. Deze deuren kun je maar op een manier open of dicht zetten. Dit zorgt er vaak voor dat ze door de wind kunnen gaan klapperen.

Daarom zul je altijd deurstoppers of haakjes nodig hebben om de deuren goed vast te zetten. Het nog grotere nadeel van openslaande deuren is dat in principe dus maar een stand hebben. Hierdoor kom je soms in de situatie dat je in een tocht zit, wanneer je eigenlijk maar een klein wind briesje binnen wilden laten. Gelukkig zijn er goede alternatieven.

tuin met woonkamer verbinden glazen schuifpui

De voordelen van een schuifpui

Om je tuin met je woonkamer te verbinden, kun je kiezen voor een schuifpui. Een groot voordeel van een schuifpui is dat je veel daglicht binnen krijgt. Zo heb je altijd profijt van de natuurlijke lichtval. Om te kunnen genieten van de buitenlucht, kun je een schuifpui openzetten. Op deze manier kun je er zelf voor kiezen hoever je deze openschuift en dus hoeveel buitenlucht je binnenkrijgt. Waar veel mensen ook van genieten, is de geluiden van buiten.

Denk aan de vogels die vrolijk fluiten, het geklets van mensen op straat en misschien wel de plaatselijke straatmuzikant. Met een schuifpui kun je vanuit binnen ook van deze geluiden genieten. Naast standaard schuifpuien zijn er meer versies te vinden die je kunt uitkiezen volgens jouw eisen of wensen. Zo heb je ook de kiep schuifpuien. Deze schuifpuien hebben een kiepstand, waarmee je een extra manier hebt om buitenlucht binnen te laten. Meer informatie over schuifpuien vind je hier.

tuin met woonkamer verbinden glazen schuifpui

De voordelen van tuindeuren

Tuindeuren zijn zeker fijn om te hebben wanneer je houdt van veel buitenlucht en licht. Deze deuren bestaan uit twee panelen die je beide open kunt zetten. Vooral tijdens zomer- en lentedagen is dit ideaal om zoveel mogelijk van je tuin of het uitzicht te kunnen genieten. Tuindeuren zijn erg isolerend.

Dit houdt in dat je op hele warme dagen met deze deuren je houdt koel houdt. Op koude dagen houden deze deuren de kou buiten en zal je huis dus lekker warm blijven. Tuindeuren zijn in verschillende afmetingen te verkrijgen, van standaard maten tot aan op maat gemaakt. Een groot voordeel van tuindeuren is dat deze veel daglicht binnen laten en je huis gelijk ook een moderne, strakke uitstraling geven. Ook zijn ze in verschillende kleuren te maken, hierdoor zijn er altijd tuindeuren die bij de stijl van jouw huis past. Klik hier voor meer informatie over tuindeuren.

tuin met woonkamer verbinden harmonica deuren

Bekijk ook:
Glazen schuifpui
Openslaande deuren
Harmonica deuren
Uitbouw
85x Tuin ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate