10x Ronde eethoek


Vind jij ronde eettafels mooi? Wij ook! Op deze pagina laten we zien waarom het een goed idee is om een ronde eethoek in te richten. Lees wat de voordelen zijn ten op zichte van een rechthoekige of vierkante eettafel en bekijk mooie inspiratie voorbeelden!

De eethoek is tegenwoordig een sociale plek geworden in huis, waar het gezin bij elkaar komt. Om te eten, om een gezelschapspel te spelen of gewoon om met elkaar te kletsen. In de eethoek is de eethoek natuurlijk de hoofdrolspeler, die verkrijgbaar is in heel veel verschillende soorten, kleuren, materialen en vormen. Rechthoekige en vierkante tafels zijn veruit het populairst, maar steeds meer mensen willen tegenwoordig een ronde eethoek inrichten. En wij begrijpen heel goed waarom. Naast dat een ronde eettafel super mooi kan zijn, biedt het ook heel veel praktische voordelen. Lees er hieronder alles over en laat je inspireren door mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en handige tips!

Voordelen

Zoals gezegd biedt een ronde eethoek verschillende praktische voordelen. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Een kleine ronde eettafel is perfect voor een kleine zithoek met weinig ruimte. Dit is een reden waarom ze zo vaak in de keuken te vinden zijn voor minder formele eetruimtes zoals ontbijt en lunch! Ze passen goed in een eetnis of hoek in een open woon- en eetruimte, en met afgeronde randen wekken ze de illusie minder ruimte in beslag te nemen.
  • Een grote ronde eettafel is echter ook ideaal voor gezinnen die graag samen aan tafel zitten om te eten, kaarten te spelen en gezelschapsspelletjes te spelen. Ronde eettafels hebben ook een veel socialer karakter omdat mensen gemakkelijk oogcontact kunnen maken en gesprekken kunnen aangaan met anderen aan tafel.
  • Ronde eettafels zijn verkrijgbaar met een voetstuk, waardoor je geen last dat de tafelpoten in de weg zitten.
  • Een ronde eettafel heeft geen scherpe hoeken. Dit kan een overweging zijn voor mensen die jonge kinderen en peuters in huis hebben. Ze zullen veel minder snel met hun oog of hoofd tegen een scherpe rand stoten.

1. Moderne ronde eethoek

Dit mooie moderne interieur is ontworpen door Nexus Designs en Pleysier Perkins, die een moderne familiewoning hebben gerealiseerd in Melbourne in Australië. De leefruimte is heerlijk ruim en licht. De zithoek in de woonkamer is bij de glazen schuifpui ingericht, waar een grote blauwe hoekbank ook als een soort roomdivider wordt gebruikt tussen de woonkamer en de eethoek. De ontwerpers hebben gekozen voor een gezellige ronde eethoek in de open keuken, waar een grote moderne ronde eettafel wordt omringd door vijf design blauwe eetkamerstoelen. Klik hier voor meer foto’s.

moderne ronde eethoek

2. Ronde eethoek en ronde muren

Hoe vaak kom je een woning tegen met ronde muren. Hoewel ronde muren super mooi kunnen zijn, en een interieur een uniek en speels tintje geven, kan het best een uitdaging zijn om daar goed mee om te gaan. Hieronder zie je een een eethoek met ronde muren, en ze hebben hier super leuk op ingespeeld door er ook een echte ronde eethoek van te maken. De ronde eettafel is bovendien erg stijlvol opgemaakt met een linnen tafeldoek en een grote transparante vaas met Eucalyptus takken. Klik hier voor meer foto’s.

ronde eethoek ronde muren

3. Ronde eethoek in moderne woonkamer

Deze moderne eethoek is onderdeel van het N.A. House, een project die in 2016 gerealiseerd is door interieurontwerper en architect Oshir Asaban. Het interieur kenmerkt zich met strakke op maat gemaakte meubels en een zwart wit kleurenpallet. Zo is er bijvoorbeeld een grote op maat gemaakte wandkast gerealiseerd die over de hele lengte van de woonkamer loopt. Naast een comfortabele zithoek vind je aan de andere kant een ronde eethoek met moderne ronde zwarte eettafel met bijpassende eetkamerstoelen. De moderne kroonluchter boven de ronde tafel past er ook perfect bij. Klik hier voor meer foto’s.

Ronde eethoek in moderne woonkamer

4. Rond eethoek in l-vormige woonkamer

Soms kan het best een uitdaging zijn om te bepalen waar de eethoek ingericht moet worden, maar in deze l-vormige woonkamer is het vrij snel duidelijk. De eethoek is precies tussen de woonkamer en de open keuken ingericht, bij het grote raam, waar niet allen veel lichtinval is, maar waar je ook een mooi uitzicht hebt. De ontwerpers Annie Ritz en Daniel Rabin hebben gekozen voor een moderne zwarte eettafel met vier mooie eetkamerstoelen. Boven de ronde tafel hangt de grote Bell hanglamp van Normann Copenhagen. Klik hier voor meer foto’s.

lichte ronde eethoek l-vormige woonkamer

5. Kleine ronde eethoek in smalle woonkamer

Zoals gezegd is het een goed idee om te kiezen voor een ronde eettafel als je te maken hebt met weinig ruimte. Dat laat deze ronde eethoek zien in een klein en smal appartement uit Lissabon, dat ontworpen is door de interieurarchitecten van Fala Atelier. De kleine ronde eettafel neemt weinig in beslag, maar je kunt er toch met vier personen aan zitten. Meer zien? Klik hier voor meer foto’s.

kleine ronde eethoek smalle woonkamer

6. Ronde eethoek achter de bank

In de leefruimte van een super klein appartement van 34m2 is een knusse ronde eethoek ingericht achter de bank. Het interieur ziet er sowieso geweldig uit, waar prachtige groene muren gecombineerd zijn met een vintage houten vloer. En voor de ronde eethoek is er gekozen voor een zwarte ronde eettafel. In plaats van een hanglamp is er gekozen voor de 265 wandlamp van Flos. Klik hier voor meer foto’s.

ronde eethoek achter bank

7. Ronde eethoek in kleine keuken

Ook in kleine keukens is het mogelijk om een eethoek in te richten. In deze kleine Scandinavische keuken, waar de muren volledig tot het plafond betegeld zijn met witte vierkante wandtegels, is een kleine ronde eethoek ingericht. Perfect voor een snel ontbijtje of lekkere lunch, maar ook geschikt om er een volledig avondmaaltijd te nuttigen. Klik hier voor meer foto’s.

ronde eethoek kleine keuken

8. Ronde eethoek met eetbank

Soms wordt er weleens gezegd dat een nadeel van een ronde eettafel is, dat je geen eetbank kunt gebruiken. Onderstaande eethoek bewijst dat dit onzin is. Het is een prachtige sfeervolle keuken met donkere muren en een donker plafond. Het is lekker ruim voor een uitgebreide zithoek met een bescheiden ronde eettafel, met daaromheen een mix van leuke eetkamerstoelen en een stijlvolle eetbank. Klik hier voor meer foto’s.

ronde eethoek eetbank

9. Ronde houten eettafel

Ziet dit interieur er niet geweldig uit? Het is de woning van Mette Bonavent, een interieurstylist en grafisch ontwerpster uit Copenhagen. Het interieur kenmerkt zich met een lichte witte basis, maar dankzij het gebruik van houten accenten is het ook erg warm en sfeervol. In de eethoek bij de keuken is er bijvoorbeeld gekozen voor een mooie ronde houten eettafel met bijpassende houten eetkamerstoelen. De witte hanglamp hebben ze verplaatst, zodat het precies boven de ronde tafel hangt. Klik hier voor meer foto’s.

ronde eethoek ronde houten eettafel

10. Mooie ronde eethoek

In de portfolio van Martin’s. Het interieur- en architectenbureau uit Oekraïne had in Kiev de opdracht gekregen om een klein appartement in te richten, en hieronder zie je hoe de leefruimte is geworden. Dankzij het super hoge plafond was het mogelijk om een soort kruising tussen een mezzanine, hoogslaper en inbouwkast te maken. De mooie ronde eethoek is achter de bank ingericht met een prachtige houten eettafel. Boven de eettafel vind je een prachtige hanglamp. Klik hier voor meer foto’s.

mooie ronde eethoek

Bekijk ook:
Ronde eettafel
Vierkante eettafel
Verschillende stoelen aan de eettafel
Vloerkleed onder de eettafel
Ronde salontafel

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate