Een nisje of plankje in de douche


Een nis in de muur kan er erg leuk uitzien, maar het is vooral ook erg functioneel. Je kunt een nis bijvoorbeeld heel leuk in de woonkamer gebruiken als boekenkast. Een nis in de muur boven je bed is een leuke vervanging voor een traditioneel nachtkastje in de slaapkamer. En de meest populaire plek voor een nis is in de badkamer, in de douche om precies te zien. Daar kan je het namelijk ideaal gebruiken om spullen als flessen shampoo en douchegel op te plaatsen. Een leuk alternatief voor het bekende plankje. Wat zou jij liever aan de muur in de douche willen, een nisje of toch een plankje? Wij zijn benieuwd!

Nisje in de douche

De populariteit van een nisje in de muur van de douche wordt groter en groter. Steeds meer mensen kiezen ervoor een een nisje in de muur van de inloopdouche te creëren, als plekje voor de shampoo en douchegel. De belangrijkste reden hiervoor is gewoon om het er super mooi uitziet. Het nisje wordt in de muur verwerkt, dus het vormt een super mooi en strak geheel met de muur. Als je muur betegeld hebt, dan kan je het nisje mee betegelen. Wat ook leuk is, is om andere tegels te nemen voor het nisjes, zodat het iets meer opvalt. Maar je kunt ook dezelfde tegels te gebruiken. Als je bijvoorbeeld betonstuc hebt, dan kan je het nisje ook betegelen of mee laten stucen. Daarnaast zijn er ook wandvakken verkrijgbaar, die je in de muur kunt verwerken.

Nisje in de douche

Nisje in de douche

Nisje in de douche

Nisje in de douche

Nisje in de douche

Nisje in de douche

Nisje in de douche

Nisje in de douche

Nisje in de douche

Plankje in de douche

Een plankje in de douche is de traditionele manier. Je hebt oubollige plankjes, maar tegenwoordig zijn ook hele stijlvolle moderne plankjes verkrijgbaar. Je hebt ze in verschillende vormen, formaten, kleuren en materialen. Houd je van stoer en industrieel? Dan kan je denken aan zwarte stalen plankjes. Heb je een landelijke rustieke badkamer? Dan kan je een houten plankje nemen. En voor een chique douche, zou je ook een marmeren, gouden of koperen plankje nemen.

Een plankje in de douche ziet er misschien iets minder strak uit dan een nisje in de muur, maar het biedt wel één belangrijk voordeel. Een plankje kan je namelijk altijd achteraf nog plaatsen. Als je een nisje in de muur wilt creëren, dan moet er in de muur gehakt worden. Daarom is het verstandig om deze beslissing vóór de verbouwing van je nieuwe badkamer te nemen.

Plankje in de douche

Plankje in de douche

Plankje in de douche

Plankje in de douche

Plankje in de douche

1 Comment

  1. Pingback: Hoe maak je je douche praktisch? - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate