10x Eettafel met bank tegen de muur


Een eettafel met bank tegen de muur kan een goed idee zijn, waar je jouw ‘normale’ eetkamerstoelen mee kan afwisselen. Naast dat het heel mooi kan zijn, biedt een bank aan de eettafel ook verschillende praktische voordelen. Zou jij dit ook graag in jouw eethoek of eetkamer willen, maar je hebt nog geen idee hoe je het precies wilt inrichten? Laat je inspireren door de mooiste inspiratie voorbeelden van eethoeken waarvan de eettafel is gecombineerd met een bank tegen de muur. Kijk snel verder!

Met een veelzijdige eettafel bank in de eethoek heb je genoeg mogelijkheden. Voor kleinere ruimtes kan een bank naadloos onder de tafel worden weggestopt, waardoor het een geweldige ruimtebespaarder is. Ze zijn ook de perfecte oplossing voor grote gezinnen, omdat er meer personen op een bank passen dan op afzonderlijke stoelen – ideaal voor kinderen. Dit komt ook heel goed uit als je bijvoorbeeld bezoek hebt en met meer mensen aan tafel wilt eten. Daarnaast ziet een bank aan de eettafel er ook gewoon heel leuk en gezellig uit, die je heel mooi kunt combineren met andere zitmogelijkheden zoals eetkamerstoelen en krukjes. Om je een idee te geven van wat er mogelijk is, vind je hieronder de mooiste inspiratie voorbeelden van eethoeken en eetkamers met eettafel met bank tegen de muur.

1. Eettafel met hoekbank van IKEA ladekasten

Dit is de gezellige eethoek van Molly, het gezicht achter Almostmakesperfect.com. Het is letterlijk een eethoek omdat het in de hoek van de keuken is ingericht, waar het dankzij de vele raampartijen heerlijk licht en fris is. Ze heeft gekozen voor een leuke compacte rechthoekige eettafel van hout, met aan de buitenkant de stijlvolle
Knoll Cesca™ Chair, ontworpen door Marcel Breuer. Deze stoelen heeft ze gecombineerd met een DIY hoekbank tegen de muur, die ze zelf heeft ontworpen en gemaakt van de Nordli ladekasten van IKEA. Bovenop de bank zijn bovendien leuke kussens en een zacht schapenvachtje geplaatst voor meer zitcomfort. Klik hier voor meer foto’s.

eettafel met hoekbank ikea ladekasten

2. Ronde eettafel met hoekbank tegen muur

Als je het hebt over een eettafel met een hoekbank tegen de muur, denk je wellicht meteen aan een grote rechthoekige tafel. Maar ook in kleine eethoeken kan het soms een goed idee zijn om te kiezen voor een eetbank tegen de muur. En het hoeft niets een een grote eettafel te zijn. Hieronder zie je de leuke compacte eethoek van Louise Lechat, die samen met haar man in een klein appartement in Parijs woont. In haar eethoek heeft ze gekozen voor een leuke witte ronde eettafel, waar twee witte Eames stoelen gecombineerd met zijn met kleine witte eetbank tegen de muur. Klik hier voor meer foto’s.

ronde eettafel met bank tegen muur

3. Eettafel met zwevende bank tegen muur

Bij Kim Maloney Design vonden we onderstaande leuke eethoek, die de ontwerpster had ontworpen voor een van haar klanten. Ook zij heeft hier gekozen voor een stijlvolle ronde eettafel. Aan de buitenkant van de ronde eettafel vind je twee mooie zwarte eetkamerstoelen, die gecombineerd zijn met een zwevende bank tegen de muur. De zwevende bank is gemaakt van mooie lichte eikenhouten planken. Doordat het zwevend is, met ruimte onder de bank, ziet de eethoek er erg ruimtelijk uit. Klik hier voor meer foto’s.

eettafel zwevende bank tegen muur

4. Eettafel met zwevende bank tegen muur

Dit is de eethoek van Erica van Slyke, interieurontwerper, doe-het-zelver, koopjesjager, die op haar blog mensen haar bezoekers inspireert met de renovaties van haar jaren 80 woning. De eethoek gebruikt Erica niet alleen om aan te eten, maar ze gebruikt het ook als een werkplek om aan te werken. In plaats van alleen te kiezen voor eetkamerstoelen, besloot ze de eethoek in te richten met een stoere eettafel met aan twee zijden een bank. Naast een stoere bank aan de buitenkant van de muur, is er ook een bank tegen de muur geplaatst. Met twee stoelen aan kop van de eettafel, biedt deze compacte zithoek plek voor heel veel personen. Klik hier voor meer foto’s.

eettafel met twee banken

5. Vaste bank aan eettafel die doorloopt naar TV meubel

Dit leuke idee vonden we op Inrichting-huis.com, wat ideaal is voor lange woonkamers die grenzen aan de open keuken. Hieronder zie je een inspirerende eethoek met grote houten eettafel, met vier eetkamerstoelen aan de buitenkant van de tafel, terwijl de binnenkant ingericht is met een op maat gemaakte vaste bank, die doorloopt naar de TV meubel in de woonkamer. Je zou het ook andersom kunnen zien natuurlijk – TV meubel die overloopt naar een vaste bank aan de eettafel. tv meubel vaste bank combinatie eettafel

6. Eettafel met maatwerk bank tegen de muur

Laat je inspireren door de mooie eethoek van  

eettafel maatwerk bank tegen muur

7. Eettafel met maatwerk bank tegen de muur

Deze gezellige eethoek is van Malmo and Moss – een noordelijk meisje dat met haar man en drie zonen in Noord-Londen woont en momenteel een huis uit de jaren 30 verbouwt tot haar droomhuis. In haar keuken met een schiereiland heeft ze een gezellige eethoek ingericht met een rustieke vintage houten eettafel, waar een rechte houten bank niet alleen gecombineerd is met twee eetkamerstoelen, maar ook een stoere houten hoekbank tegen de muur. De stoere hanglamp boven de eettafel vinden we ook helemaal te gek! Klik hier voor meer foto’s.

eettafel bank en hoekbank tegen muur

8. Eettafel met bruine leren bank met rugleuning tegen muur

Hoewel met een bank tegen de muur altijd mogelijk is om tegen de muur te leunen, is een echte rugleuning van de bank natuurlijk altijd comfortabeler. Deze leuke eethoek vonden we bij Jojotastic.com, de eethoek van een klein appartement van Crystal Ann Interiors. In de hoek van de compacte woonkamer is een eclectisch eethoek ingericht met een witte ronde marmeren eettafel, twee zwarte eetkamerstoelen en een bruine leren bank met rugleuning tegen de muur. Klik hier voor meer foto’s.

eettafel bruine leren bank rugleuning tegen muur

9. Chique eethoek met gestoffeerde bank tegen muur

Deze chique eethoek hebben we gevonden bij Stylemepretty.com, waar ze een inspirerende binnenkijker lieten zien die ontworpen is door ontwerpster Mindy Gayer. De frisse en lichte eethoek bestaat uit een compacte houten eettafel met aan de ene kant twee witte spijlenstoelen, en aan de andere kant een comfortabele gestoffeerde bank tegen de muur met een blauw wit gestreept patroon. Aan de muur is een mooie schilderij opgehangen, met aan weerszijden chique gouden wandlampen. Klik hier voor meer foto’s.

chique eethoek gestoffeerde bank tegen muur

10. Bohemian eethoek houten bank tegen de muur

Bij Sara Toufali, het gezicht achter Blackandblooms.com, kwamen we deze super leuke bohemian eethoek tegen. Haar eethoek klopt helemaal – met een grote houten eettafel, twee zwarte Wishbone chairs aan de ene lange zijde, en een houten aan de andere zijde tegen de muur. Ook aan de twee korte zijden zijn eetkamerstoelen geplaatst. Daarnaast is de eethoek super knus en warm ingericht met leuke accessoires zoals het vloerkleed onder de eettafel en de verschillende leuke planten op de vloer en hangplanten. Klik hier voor meer foto’s.

bohemian eethoek houten bank tegen muur

Bekijk ook:
10x Eettafel bank
3x Verschillende zitmeubelen in het interieur
Bankje met planten

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate