Openslaande deuren


Er zijn veel mensen die de wens hebben om de tuin meer bij het huis te betrekken. Daar zijn heel veel verschillende manieren om dat te realiseren. De tuindeuren kunnen daarin een belangrijke rol spelen. We hebben het hier al weleens gehad over harmonica deuren, die over de gehele breedte open gevouwen kunnen worden. Een geweldige manier om binnen en buiten beter te integreren. Hoewel harmonica deuren steeds populairder worden, zijn het vooral openslaande deuren, waar het meest wordt gekozen.

Openslaande deuren

Binnen en buiten integratie

Openslaande deuren zijn dubbele tuindeuren naast elkaar, die je zowel individueel als beiden open kunt slaan. Doordat de openslaande deuren beiden geopend kunnen worden, creëer je een grotere deuropening. Deze deuropening zorgt ervoor dat binnen (woonkamer, keuken of slaapkamer) en buiten mooi op elkaar aansluiten. Heb je een hele brede achtergevel en wil je die optimaal mogelijk benutten? Dan zou je ook meerdere openslaande deuren naast elkaar kunnen plaatsen. Dit kunnen twee keer twee deuren zijn, maar dit kunnen ook drie keer twee deuren zijn. Hoe meer deuren hoe meer het huis bij de buitenruimte betrokken kan worden natuurlijk. Dit kan zowel gerealiseerd worden voor de tuin als voor het balkon.

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Licht en ruimtelijkheid

Naast dat je de tuin of balkon meer bij het huis kunt betrekken, biedt openslaande deuren ook nog een ander belangrijk voordeel. Het glas van de openslaande deuren zorgen namelijk voor meer licht en ruimtelijkheid in huis. Dit effect zou je bovendien ook nog eens kunnen versterken door middel van het plaatsen van zijlichten. Zijlichten zijn ramen die links en rechts van de deuren geplaatst kunnen worden.

Mogelijkheden

Openslaande deuren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Hout en kunststof zijn erg populair, maar openslaande deuren en en bijbehorende kozijnen van staal zijn tegenwoordig helemaal hot. Afhankelijk van het formaat en het materiaal, zijn openslaande deuren verkrijgbaar vanaf €3500,-.

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

Openslaande deuren

1 Comment

  1. Rob De wit Reply

    De openslaande deuren met de foto van de keuken. Die waar 3 paar openslaande deuren op te zien zijn. Wat is de maat van deze deuren. En waar kan ik de site vinden die ze verkoopt.

    Mvg
    Rob

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate