Elektrische sfeerhaard: duurzaam alternatief voor de houtkachel


Als je de trends een beetje volgt, dan heb je vast en zeker de elektrische sfeerhaarden wel voorbij zien komen. Een prachtig, sfeervol en ook duurzaam alternatief voor de bekende houtkachel. In steeds meer huishoudens komen deze elektrische led sfeerhaarden voor, maar wat zijn de voordelen van zo’n haard? Wij leggen het je uit.

Voordeel 1: Energiezuinig

Een elektrische led sfeerhaard is erg zuinig in gebruik. De vlammen worden gemaakt door middel van led verlichting. Deze lampen verbruiken maar heel weinig energie en kosten je dus weinig! Doordat dit type sfeerhaard volledig elektrisch is, stoot deze geen fossiele brandstoffen uit. Dat is ook nog eens heel goed voor het milieu! Zeker nu steeds vaker een stookalert in Nederland wordt afgegeven.

De elektrische sfeerhaard in deze woonkamer is perfect afgewerkt met een ombouw en maatwerk meubel. Klik hier voor meer foto's.
De elektrische sfeerhaard in deze woonkamer is perfect afgewerkt met een ombouw en maatwerk meubel. Klik hier voor meer foto’s.

Voordeel 2: Strak en modern

Waar originele houtkachels nog wel eens als oubollig en stoffig worden gezien, zijn de led sfeerhaarden enorm stijlvol. Vroeger hadden de houtkachels natuurlijk echt een functie; ze hielden je warm tijdens de koude dagen. De elektrische haarden zijn een echte eyecatcher in je interieur. Maak bijvoorbeeld een complete cinewall waar je ook een elektrische sfeerhaard in verwerkt.

In deze strakke moderne minimalistische slaapkamer is een elektrische sfeerhaard geplaatst tussen de slaapkamer en de badkamer. Klik hier voor meer foto's.
In deze strakke moderne minimalistische slaapkamer is een elektrische sfeerhaard geplaatst tussen de slaapkamer en de badkamer. Klik hier voor meer foto’s.

Voordeel 3: Veiligheid

De vlammen van een elektrische haard zijn niet echt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de hond of kat de boel in vuur en vlam zet en je hoeft niet constant op te letten wanneer er een klein kindje in de buurt is. De veiligheid van een elektrische led haard zorgt ervoor dat je deze ongemakken niet ervaart.

Voordeel 4: Handig in gebruik

Je plaatst een elektrische led sfeerhaard waar je maar wilt! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en je bent niet afhankelijk van een afvoersysteem. Hierdoor hang je eenvoudig een haard in bijvoorbeeld je slaapkamer, huiskamer of kantoor. Je hebt alleen maar een stopcontact nodig! Daarnaast heeft een elektrische haard maar weinig onderhoud nodig; af en toe een stofdoek is voldoende. Plug hem in, zet hem aan en je hebt er direct plezier van zonder te slepen met zware houtblokken.

Hier is de elektrische sfeerhaard gebouwd in de betonstuc scheidingswand tussen de woonkamer en keuken.
Hier is de elektrische sfeerhaard gebouwd in de betonstuc scheidingswand tussen de woonkamer en keuken.

Meer weten over duurzaamheid? Bekijk onze tips voor duurzaamheid in elke ruimte van je woning

Bekijk ook:
Open haard of houtkachel? De voor- en nadelen
TV en open haard combineren
Ongebruikte open haard decoreren
Woontrends 2022

1 Comment

  1. Pingback: Efficiënt verwarmen: hoe werken infrarood kachels? - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate