Fauteuil in de slaapkamer


Op zoek naar een leuk fauteuil voor in de slaapkamer, voor het creëren van een fijn zithoekje? Laat je inspireren door de mooie inspiratie voorbeelden en originele leuke ideeën!

We weten allemaal dat onze slaapkamer een plek is in ons huis om tot rust te komen. En met ’tot rust komen’ bedoelen we veel meer dan alleen slapen. Het is ook een plek waar je overdag even terug kunt trekken, om bijvoorbeeld even te relaxen of een boek te lezen. Natuurlijk zijn er veel dingen die we kunnen doen om een leuke slaapkamer in te richten – van eenvoudige veranderingen zoals het toevoegen van persoonlijke foto’s, leuke accessoires en wanddecoratie, tot grotere veranderingen zoals een nieuwe muurkleur, andere raamdecoratie, of nieuwe meubels.

Als het op meubels aankomt, dan denk je natuurlijk aan een nieuw bed, hoofdbord, kledingkast en nachtkastjes. Er is echter één meubelstuk waar veel mensen in eerste instantie niet aan denken: een fauteuil!

Een fauteuil hoort toch thuis in de woonkamer of een zithoekje? Absoluut niet! Een fauteuil in de slaapkamer is juist een hele goede beslissing. Waarom? Een mooie fauteuil bied je niet alleen een nieuwe mogelijkheid om te spelen met kleur, patroon en textuur, maar ze zijn ook een perfecte plek om te lezen, je kleding neer te leggen, of gewoon om er even te chillen. Dus als je op zoek bent naar een manier om meer stijl te creëren en om het uiterste uit je slaapkamer te halen, dan kan een mooie fauteuil een heel goed idee zijn. Of het nou gaat om een kleine slaapkamer of juist een grote slaapkamer die je wilt ‘opvullen’, en meer sfeer en warmte wilt geven.

Waar plaats je de fauteuil in de slaapkamer?

Hoewel sommige delen van de slaapkamer zich van nature lenen voor een prachtige plek om te zitten, zoals in de hoek of bij het raam, is een fauteuil een mogelijkheid om een grens te bepalen, tussen bijvoorbeeld het slaapgedeelte en het zithoekje. Hoe verder de fauteuil van het bed af staat, hoe meer je het gevoel zal krijgen dat je slaapkamer ingericht is met meerdere zondes. Dit is dus vooral een goed idee bij het inrichten van een grote slaapkamer.

In deze lichte slaapkamer is de fauteuil in de hoek bij het raam geplaatst - de perfecte plek!
In deze lichte slaapkamer is de fauteuil in de hoek bij het raam geplaatst – de perfecte plek!

Hoe kies je de juiste kleur en materiaal?

Bij het kiezen van een leuke fauteuil raden we aan om eerst te kijken naar de stijlvan je slaapkamer. Wat voor soort vloer heb je, wat voor muurkleur, en natuurlijk ook naar de overige meubels in de slaapkamer. Voor een harmonieuze look, ga je op zoek naar een fauteuil met dezelfde materialen en kleurtinten. Dit betekent niet dat het exact hetzelfde hoeft te zijn. Als je een natuurlijk eikenhouten bed hebt, dan zou je dat bijvoorbeeld heel mooi kunnen combineren met een bruine gestoffeerde fauteuil.

In deze mooie Scandinavische slaapkamer, met vooral de kleuren wit en grijs, is een bijpassend fauteuil gekozen naast het bed die perfect erin past.
In deze mooie Scandinavische slaapkamer, met vooral de kleuren wit en grijs, is een bijpassend fauteuil gekozen naast het bed die perfect erin past.

Wil je de fauteuil meer laten opvallen, dan kies je juist voor een contrasterende kleur of materiaal. Dus in het geval van een natuurlijk eikenhouten bed, ga je op zoek naar opvallende kleur fauteuil, zoals blauw, rood, geel of paars. Heb je al een accentkleur in de slaapkamer, bijvoorbeeld een opvallende accentmuur, dan kan je ook een kleur fauteuil kiezen die daarmee matcht. Een perfecte fauteuil moet niet alleen fungeren als een aardingselement dat een hele kamer onmiddellijk met elkaar verbindt, maar het moet ook helpen om een ​​aangenaam oogpad door de kamer te creëren.

In deze slaapkamer met blauwe muren en houten vloer, is er gekozen voor een stijlvolle fluwelen fauteuil in een mooie bruine accentkleur.
In deze slaapkamer met blauwe muren en houten vloer, is er gekozen voor een stijlvolle fluwelen fauteuil in een mooie bruine accentkleur.

Als voor het soort materiaal is het belangrijk om te kijken naar de stijl van je slaapkamer, en naar wat voor sfeer je wilt creëren. Houten en leren fauteuils zien er niet alleen mooi uit, maar ze geven je slaapkamer ook een warme natuurlijke sfeer. Wil je een luxe en exclusieve uitstraling creëren? Dan kan je denken aan fluweel of wol, eventueel gecombineerd met messing accenten.

Fauteuils zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, maten en kleuren. Klik hier om alvast wat inspiratie op te doen.

De licht gestoffeerde fauteuil met houten poten en cognac leren poef geven veel warmte aan deze lichte slaapkamer.
De licht gestoffeerde fauteuil met houten poten en cognac leren poef geven veel warmte aan deze lichte slaapkamer.

Fauteuil styling

In sommige gevallen ben je klaar met het plaatsen van een mooie fauteuil, in de juiste kleur en materiaal in je slaapkamer. Maar in de meeste gevallen is het aan te raden om ook naar de styling te kijken, en om te kijken hoe je het zithoekje nóg leuker en knusser kunt maken.

Laat je niet ontmoedigen als je een kleine slaapkamer hebt. Soms kan een stoel de illusie wekken van meer ruimte, waardoor perfect gebruik wordt gemaakt van wat anders dode ruimte zou zijn. Door het gebied rond een fauteuil te stylen met leuke accessoires zoals mooie boeken, fijne planten en stijlvolle leeslamp, zal de fauteuil er meer uitzien alsof hij in een hoekje thuishoort en sluit hij de ruimte niet af zoals een kast, ladekast of andere grote meubelstukken. Een vloerlamp of wandlamp die boven de fauteuil hangt, helpt ook om het oog op te heffen en er een warm en uitnodigend middelpunt van te maken. De fauteuil zelf kan je natuurlijk ook gezelliger maken met leuke kussens of een plaid.

De klassieke fauteuil in de hoek van deze slaapkamer is leuk gedecoreerd met een deken, lijsten aan de muur, een wandlamp en vensterbank decoratie.
De klassieke fauteuil in de hoek van deze slaapkamer is leuk gedecoreerd met een deken, lijsten aan de muur, een wandlamp en vensterbank decoratie.

Heb je een grote slaapkamer met veel lege ruimte, waar je geen raad mee weet? Dan is het een heel leuk idee om een volwaardige zithoek te creëren, vergelijkbaar met een zithoek in de woonkamer. Met een vloerkleed kan je de zithoek mooi kaderen, en naast de fauteuil kan je ook denken aan een bijzettafel of salontafel, of misschien zelfs een kleine bank of tweede fauteuil voor nog meer zitplekken.

In deze grote slaapkamer is een echte zithoek gecreëerd met een fauteuil, bijzettafel en leuke planten.
In deze grote slaapkamer is een echte zithoek gecreëerd met een fauteuil, bijzettafel en leuke planten.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate