Vensterbank decoratie ideeën


Vensterbank decoratie is een musthave – door leuke en mooie accessoires op de vensterbank te plaatsen ziet het er niet alleen mooi en gezellig uit, het is vooral ook een goed idee tegen inkijk, zodat mensen van buitenaf niet zo makkelijk in je huis kunnen kijken. Een beetje privacy is natuurlijk wel zo fijn. Je kunt een vensterbank op verschillende manieren decoreren – dat laten we op deze pagina zien aan de hand van mooie inspiratie voorbeelden, leuke ideeën en praktische tips!

Een vensterbank is niet compleet zonder decoratie. De vensterbank is de afdekking van de borstwering langs de onderdorpel van raamkozijnen. Oorspronkelijk is de vensterbank ook echt bedoeld als bank bij het venster. Dit verklaart meteen ook waarom het zo genoemd is. Maar tegenwoordig is het vooral ook een plekje, waar je leuke decoratie objecten op kunt plaatsen. Natuurlijk is het ook afhankelijk van welke ruimte het is en hoe groot de vensterbank is. Voor elk formaat en voor elke ruimte zijn er verschillende decoratie ideeën mogelijk.

1. Vensterbank bank

De vensterbank is dus eigenlijk bedoeld als bank bij het venster. En hoewel er tegenwoordig ook heel veel andere leuke decoratie ideeën zijn om de vensterbank aan te kleden, zie je de vensterbank nog steeds vaak als bank gebruikt worden. Dit is een super leuk idee voor de woonkamer of keuken, maar ook in de slaapkamer kan zo’n zitplekje erg fijn zijn.

Zo’n vensterbank bank kan je natuurlijk op verschillende manieren creëren. Hieronder vind je een paar mooie inspiratie voorbeelden.Vensterbank bank

Dit raam had eigenlijk geen vensterbank, maar ze hebben hebben er een vaste bank op maat laten maken, waardoor het heel erg op een vensterbank lijkt. Er is een kussen op maat erop geplaatst, en daarop zijn verschillende leuke en kleurrijke sierkussens geplaatst.Vensterbank bank

Dit raam heeft een hele smalle vensterbank, maar is wel breed genoeg om er leuke decoratie accessoires op te plaatsen, zoals plantjes en beeldjes. En tegen de vensterbank is een bank op maat gebouwd met zowel een maatwerk zitkussens, rugkussen en sierkussens.Vensterbank bank

In dit moderne huis is een hele bijzondere vensterbank gecreëerd. Het heeft een geometrische vorm ze hebben het zo diep gemaakt, dat het over de radiator loopt. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het de zitdiepte biedt ook zitcomfort.Vensterbank bank

De ramen in deze keuken zijn mooi en strak afgewerkt met houten bekleding. De vensterbank is niet diep genoeg om erop te zitten – vandaar dat ze het hebben verlengd. De bank van houten latten is functioneert bovendien ook als een mooie radiatorombouw. Super goed idee, toch?!Vensterbank bank

Hier hebben ze een mooie zitplek gecreëerd, door een dikke zwevende plank boven de radiator te creëren. Met verschillende kussens hebben ze het super gezellig gemaakt. Ze hebben er zelfs een bijzettafel bij geplaatst om het compleet te maken.

Vensterbank bank

In dit chique appartement in Parijs, hebben ze een radiatorombouw laten maken, die over de hele breedte van de ruimte loopt, onder alle prachtige ramen. Het is zo breed, waardoor er verschillende soorten vensterbank decoratie op geplaatst kunnen worden. Denk aan kussens, boeken, lijsten, planten, noem maar op.

2. Planten op de vensterbank

Planten mogen nooit ontbreken, bij niemand niet! Ze zijn niet alleen goed voor je gezondheid, omdat ze voor een betere lichtcirculatie in huis zorgen, maar planten zijn ook nog eens decoratief mooi. Je kunt ze op heel veel verschillende leuke manieren een plekje in huis geven. Hoewel er ook schaduw en haflschaduw planten verkrijgbaar zijn, houden de meeste planten van zon. En waar is er meer zon in huis dan bij het raam? Juist, op de vensterbank! Dit is ook de voornaamste reden waarom het een goed idee is om de vensterbank te decoreren met leuke planten. Vooral als het gaat om een smalle vensterbank, dan zijn leuke planten helemaal een goed idee. Maar ook op grote en brede vensterbanken kunnen planten een perfecte vorm van decoratie zijn. Gebruik leuke potjes en combineer verschillende planten en cactussen om een leuke urban jungle in huis te creëren!

Vensterbank planten

Een mooie strak afgewerkte vensterbank met afgeronde hoeken. Als vensterbank decoratie is er gekozen voor een mix van verschillende potten in verschillende kleuren, vormen en formaten. Love it!

Vensterbank planten

Heb je een raam en vensterbank in de badkamer? Ook daar kan je planten als vensterbank decoratie gebruiken. Belangrijk alleen is om te kiezen voor planten die tegen veel vocht en schaduw kunnen. Een aantal voorbeelden van leuke planten die geschikt zijn voor de badkamer zijn bijvoorbeeld Varens, de Graslelie, de Lepelplant, de Aloë vera en hangplanten als de Scindapsus.

Vensterbank planten

Cactussen op de vensterbank zien er leuk, stoer, grappig en mooi uit, maar bieden ook een aantal voordelen voor jou en je gezin – zowel emotioneel als fysiek. Deze omvatten een betere luchtkwaliteit, een beter humeur, meer productiviteit, therapeutische voordelen en bij kinderen een gevoel van verantwoordelijkheid en prestatie. Dat wist je niet he? Voor smalle vensterbanken zijn cactussen een hele goede oplossing, omdat er ook hele schattige kleine cactussen verkrijgbaar zijn. Vensterbank planten

De mix van verschillende cactussen geven deze donkere vensterbank een vleugje kleur.

Vensterbank planten

En natuurlij kan je cactussen ook combineren met andere planten. Op deze mooie vensterbank, die afgewerkt is met een terrazzo blad, zijn kleine cactussen gecombineerd met mooie vetplanten!

3. Vensterbank als boekenplank

Ben je een echte boekenwurm, dan heb je nooit genoeg opbergruimte voor je boekencollectie. Naast boekenkasten en boekenplanken, zijn er nog veel meer plekken in huis waar je boeken op een leuke manier als decoratie kunt gebruiken. De vensterbank is daar dan ook een heel mooi voorbeeld van. Net zoals een echte boekenplank, kan je stapels boeken creëren of boeken verticaal naast elkaar plaatsen. Natuurlijk zou je dit kunnen combineren. En als je een mooi tafelboek hebt, dan kan een enkele boek ook heel leuk staan.Vensterbank decoratie ideeën

Naast een grote cactus in een mooie grote terracotta pot, en een stijlvolle collectie blauwe vazen, vind je aan de linkerkant op deze vensterbank een grote stapel boeken en een aantal boeken di

Vensterbank decoratie ideeën

Deze vensterbank fungeert als een echte boekenplank – vooral een goed idee als je ruimte wilt besparen!

Vensterbank decoratie ideeën

Houd je van een monochroom en minimalistisch interieur? Kies dan voor zwart witte vensterbank decoratie. Deze strakke witte vensterbank is gedecoreerd met vrijwel alleen maar zwart witte accessoires, zoals boeken, en kom en een zwarte plantenpot. Alleen de plant zelf is wel groen natuurlijk.

Vensterbank decoratie ideeën

Ben jij een liefhebber van een bohemian stijl? Dan zal je deze vensterbank helemaal leuk vinden. Je vindt er een mix van verschillende spullen, zoals boeken, vazen met kurk, een grote glazen kan, noem maar op. Naast de vensterbank zelf, zijn er ook extra plankjes gecreëerd, waar nog meer decoratie op geplaatst kan worden!Vensterbank decoratie ideeën

Mooie tafelboeken verticaal tegen de zijkant van de vensterbank zijn altijd een goed idee!

4. Vensterbank als pronkkast

Een pronkkast is altijd een goed idee in huis. Dat is een kast met een open karakter, waar je verschillende leuke decoratie objecten in kunt plaatsen. Vaak is dit een mix van verschillende objecten, zoals boeken, planten, potten, lijsten, kandelaars, noem maar op. Enerzijds is dit functioneel, maar anderzijds is dit vooral ook heel erg decoratief.

Vensterbank decoratie ideeën

Op deze vensterbank zijn mooie marmeren platen geplaatst, waar een mooie plantenpot en een chique gouden tafellamp zijn geplaatst. Het marmer zorgt voor een extra chique look en past super mooi bij de gouden accenten.

Vensterbank decoratie ideeën

Dit is typisch zo’n vensterbank waar om leuke decoratie geschreeuwd wordt. Je kunt het gewoon niet ongedecoreerd laten, toch? Dit hebben ze dan ook gedaan met mooie terracotta potten, vazen, kannen en lijsten. Ook hebben ze een leuk bankje van kurk erbij geplaatst.

Vensterbank decoratie ideeën

The Kinfolk Home boek is een super mooi boek om door te bladeren, maar het is ook één van de meest populaire boeken die als vensterbank decoratie wordt gebruikt – vooral als je een liefhebber bent van de Scandinavische stijl. Hier dit boek het bovenste boek van een stapel, met daarop een mooie geurkaars en een stoer plantje.

5. Kruiden moestuin op de vensterbank

Houd je van verse kruiden? Maak je eigen kruiden moestuin op de vensterbank. De vensterbank bij de keuken is natuurlijk het meest ideaal, omdat je alle verse kruiden dan binnen handbereik hebt, maar het is ook geen slecht idee om de woonkamer vensterbank hier voor te gebruiken. Heerlijk toch om elke dag verse basilicum, koriander, oregano, dille, rozemarijn en bies te hebben?! De potjes met verse kruidenplantjes kan je op de vensterbank plaatsen, maar je kunt ze ook ophangen.

Kruiden moestuin op vensterbank

De bakstenen vensterbank is volledig wit geschilderd. Daarop zijn meerdere witte potjes geplaatst met mooie verse kruiden.

Kruiden moestuin op vensterbank

De vensterbank alleen in deze keuken is niet voldoende. Daarom hebben ze extra glazen plankjes gecreëerd aan de bovenkant van het raam.Kruiden moestuin op vensterbank

Als je veel kruidenpotjes hebt, en deze niet allemaal op je vensterbank passen, dan kan je ook een mooie rek op de vensterbank plaatsen, om extra ruimte te creeeren.

Kruiden moestuin op vensterbank

Dit raam heeft geen vensterbank. Als oplossing hebben ze houten stangen aan de kozijnen gemonteerd, waar de kruiden als hangplanten aan zijn gehangen.

Kruiden moestuin op vensterbank

In plaats van potjes, hebben ze op deze vensterbank gekozen voor een brede houten plantenbak waar meerder kruidenpotjes in geplaatst kunnen worden.

6. Plankje op vensterbank

Vensterbanken kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden. Sommige vensterbanken zijn betegeld, anderen zijn strak gestuukt. Vind je de afwerking van jouw vensterbank niet mooi? Goed nieuws, want je kunt het heel eenvoudig opnieuw afwerken met behulp van een plankje. Dit kunnen verschillende plankjes zijn. Een houten plank, een boomstam plank, een marmeren plank, noem maar op. Vind je jouw vensterbank niet groot genoeg? Neem dan een plank die iets dieper is dan de vensterbank.

Vensterbank houten plank

Multiplex en underlayment zijn erg populair, en worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Deze vensterbank is strak afgewerkt met een underlayment plank, waar plantjes op zijn geplaatst.

Plank op venterbank

Zowel het raam als de muren zijn strak wit, maar dankzij de vensterbank, gemaakt van een boomstam plank, heeft het tóch een landelijke en rustieke look gekregen.

Plank op venterbank

Wil je juist een chique, luxe of klassieke vensterbank creëren?  Dan kan je jouw vensterbank afwerken met een mooie marmeren plank. De decoratie op de vensterbank passen perfect bij het marmer, zoals de glazen stolpen en de plantenpotten.

Plank op venterbank

In plaats van wit marmer, is er voor deze vensterbank gekozen voor donker marmer. Ook super mooi!

7. Extra vensterbank ruimte met klemplankjes

Heb je nog steeds niet genoeg ruimte, en wil je meer ruimte creëren bij de vensterbank? Dat zou je kunnen doen met klemplankjes. Dat zijn plankjes die je aan de vensterbank kunt vastklemmen. Hieronder zie je de super leuke ronde klemplankjes van Navet Sthlm. Ze zijn hier verkrijgbaar!

 Extra vensterbank ruimte met klemplankjes

Deze vensterbank staat vol met spullen. Voor extra ruimte is er een leuk plankje geklemd aan het marmer, die als een soort plantenstandaard wordt gebruikt.

 Extra vensterbank ruimte met klemplankjes

Ze zijn ook een goed idee voor de vensterbank bij de keuken. Hier zijn twee plankjes naast elkaar vastgeklemd!

8. Vensterbank werkplek

Omdat het altijd heerlijk licht is bij de vensterbank, is kan het ook een heel goed idee zijn om er een werkplek in te richten. Als je niet heel veel ruimte nodig hebt, dan zou je de vensterbank kunnen gebruiken. Je zou natuurlijk meer ruimte kunnen creëren met een diepere plank. Wil je er een volwaardige werkplek van maken, dan zou je ook kunnen denken aan een wandbureau, die je aan de vensterbank maakt als een soort verlengde.

Vensterbank werkplek

Wat een heerlijke werkplek is dit geworden! Het bureau is volledig op maat bij het raam gemaakt, waardoor je altijd geniet van een heerlijke lichtinval. Het beeldscherm van de iMac fungeert bovendien ook als een soort vensterbank decoratie tegen inkijk.

Vensterbank werkplek

In deze slaapkamer is een hele fijne werkplek gecreëerd met een bureau bij het raam.

Vensterbank werkplek

Het blad hoeft overigens niet heel diep te zijn. In deze slaapkamer is er juist gekozen voor een smalle vensterbank. Op die manier houd je ook meer ruimte over in de slaapkamer.

Vensterbank werkplek

Een mooi voorbeeld van een klein maar super fijne werkplek met zithoekje in huis, met vooral heel veel natuurlijk zonlicht.

9. Vensterbank lounge voor poes of kat

Heb je een poes of een kat, en je bent op zoek naar een comfortabele loungeplek waar de poes of kat lekker kan chillen? De vensterbank is de ideale plek, omdat het daar vooral lekker warm is. Je kunt zelf een plankje maken, maar er zijn ook speciale vensterbank bedjes te koop.

Loungeplek voor poes of kat

Dit bedje wordt met behulp van zuigkappen aan het raam geplakt.

Loungeplek voor poes of kat

Wil je het iets steviger hebben? Hier is er gekozen voor een stijlvolle vensterbank plank die met behulp van gouden kettingen vastzit.

Loungeplek voor poes of kat

Ook touw is natuurlijk een goed eoptie!

10. Kinderkamer vensterbank decoratie

Bovenstaande vensterbank ideeën zijn leuk voor de woonkamer, badkamer, keuken of slaapkamer, maar voor de kinderkamer zijn ze een stuk minder interessant. Dit betekent niet dat je de vensterbank van de kinderkamer leeg moet laten! Leuke vensterbank decoratie voor de kinderkamer zijn bijvoorbeeld speelgoed, boeken, lijsten, noem maar op, Je kunt het zo gek niet bedenken.

Kinderkamer vensterbank decoratie

Een pronkkast in de kinderkamer, met verschillende vormen decoratie, zoals poppen, een lijst met poster en een leuk plantje.

Kinderkamer vensterbank decoratie

Houten speelgoed is niet alleen leuk om mee te spelen en goed voor de ontwikkeling van kleine kinderen, maar zien er ook nog eens erg mooi uit op de vensterbank!

Kinderkamer vensterbank decoratie

Deze vensterbank is gedecoreerd met een tafellamp, poppen en stapel kinderboekjes.

11. Kerstdecoratie

Kerst is een hele gezellige periode van het jaar, die velen binnen in huis vieren. Kerstdecoratie mag daarom absoluut niet ontbreken. De kerstboom is natuurlijk een musthave, maar er zijn nog véél leuke kerstdecoratie ideeën. Denk aan kerstkransen aan de deur of muur, kerstverlichting, en ook de vensterbank is dé plek die je heel leuk en gezellig kunt inrichten. Laat je inspireren door onderstaande leuke ideeën.

vensterbank decoratie kerst waxinelichtjes

Deze mooie Reflection waxinelichthouder van &k amsterdam biedt plek voor vijf waxinelichtjes naast elkaar. Dankzij spiegelende glas zorgt het voor een mooie warme gloed op elke vensterbank! Hier verkrijgbaar.

vensterbank decoratie kerst kerstster

Deze papieren kerstster van House Doctor kan je overal in huis ophangen. Aan de deur, aan de muur, aan het plafond of bij een raam als vensterbank decoratie! Hier verkrijgbaar.

vensterbank decoratie kerst

De mooie Lucy Tree kerstboom ornament met LED verlichting is een heel goed idee op de vensterbank!

2 Comments

  1. Pingback: Haal de natuur in huis met de mooiste kamerplanten - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate