Het afgesloten balkon van Paula


Een balkon is een open buitenruimte, die het mogelijk maakt om van de buitenlucht te kunnen genieten zonder dat je het appartement verlaat. Je kunt er in de zon zitten, eten, barbecueën, noem maar op. Daarnaast zijn er ook balkons die volledig afgesloten zijn. Vaak is een afgesloten balkon wel voorzien van een groot raam, maar je kunt het eigenlijk geen buitenruimte noemen. Vandaag willen we daar een heel mooi voorbeeld van laten zien. We gaan een kijkje nemen op het afgesloten balkon van Paula.

Het afgesloten balkon van Paula

Volwaardig balkon

Paula is een Braziliaanse binnenhuisarchitect, die samen met haar man Peter in een leuk appartement woont in Sao Paolo. Het is een jaren ’60 complex met appartementen die alleen maar afgesloten balkons hebben. Zo’n ruimte kan je dus in principe ook voor iets anders gebruiken, zoals een berging of een werkruimte. Maar Paula en Peter besloten er dus een balkon van te maken, ondanks dat het volledig afgesloten is. Het leuke is dat ze het ingericht hebben als een volwaardig balkon.

Het afgesloten balkon van Paula

Glazen wanden en schuifdeur

Het afgesloten balkon grenst aan de grenst aan de woonkamer, direct naast de zithoek. Het is voorzien van glazen wanden met twee kleine ramen aan de bovenkant, die je open kunt doen. En middels een glazen schuifdeur heb je toegang tot het balkon. Al het glas zorgt er niet alleen voor dat het op een volwaardig balkon lijkt, het zorgt ook voor licht en ruimtelijkheid in de woonkamer.

Betonvloer verven

Het balkon is erg leuk en stijlvol ingericht. De betonnen vloer is volledig lichtgrijs geverfd, waardoor het lijkt op een gietvloer. Dit hebben ze gecombineerd met strak gestuukte witte muren. Het eerste wat opvalt is natuurlijk de hangmat. Een roze hangmat die ze diagonaal over het balkon hebben opgehangen.

Het afgesloten balkon van Paula

Balkon decoratie styling

Paula en Peter zijn echte globetrotters. Overal waar ze naartoe gaan nemen ze mooie herdenkingen mee, die ze in hun appartement als decoratie gebruiken. Dat zie je ook terug op het balkon. De leuke kleurrijke lampions, de slinger en het grote langwerpige zwarte masker zijn daar hele mooie voorbeelden van. Een balkon is natuurlijk niet compleet zonder planten. Deze vind je op de vloer op en in stoere houten kisten. Daarnaast hebben ze ook een mooie hangplant aan het plafond opgehangen.

Hoewel dit geen balkon is, waar je kunt genieten van de buitenlucht, hebben Paula en Peter er tóch iets super leuks van gemaakt!

Bron: Historiasdecasa.com.br

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate