Hoe kleed je de tuin ’s avonds gezellig aan? 5 tips!


Het weer is heerlijk, dus we zijn weer lekker vaak in de tuin te vinden. Ook ’s avonds laat, als de zon al onder is. Maar hoe zorg je dat het er dan nog een beetje gezellig uitziet in de tuin? Daar hebben we verschillende tips voor. Lees verder, en het liefst ga je nooit meer naar binnen toe!

Gezelligheid met led strips

Waar we meteen aan denken bij gezelligheid in de tuin ’s avonds? De juiste verlichting! Led strip verlichting in de tuin is ideaal: handig te plaatsen, verkrijgbaar in waterdichte uitvoeringen én een heel fraaie vorm van verlichting. Je hebt veel opties, bijvoorbeeld voor multi-color verlichting. Zo kun je ledstrips laten aansluiten op je wensen. Led strips zijn ook nog eens multi-inzetbaar in de tuin. Plaats ze bijvoorbeeld bij de zithoek, langs de schutting, bij een fontein of aan een overkapping – er is van alles mogelijk.

gezellige tuin inrichten led verlichting

Bloemen die ’s avonds geuren

Wist je dat er bloemen zijn die in de avond het sterkst ruiken? De reden hiervoor is om nachtvlinders naar de planten te lokken. Maar ook jij kunt er natuurlijk van genieten. Ideaal als je graag tot laat in de tuin zit! Met heerlijk geurende bloemen om je heen is dat nog net een stukje leuker. Engelentrompet staat hier bijvoorbeeld bekend om, evenals jasmijn. Zeker aanraders om in je tuin te plaatsen, het liefst dicht bij de zithoek.

gezellige tuin inrichten geurende bloemen

De kaarsen aan

Kaarsen maken de boel ook gezellig in de tuin. Pas natuurlijk wel op als je ook nog laat met de kids buiten zit. Of zorg in dat geval voor nepkaarsjes – ook een ideale uitkomst. Maar de tuin wordt wel net een stukje romantischer als je echte kaarsen aansteekt. Varieer het liefst voor een mooie look: zet hoge dinerkaarsen naast kleine waxinelampjes. Of hang fraaie lantaarns op, waar je kaarsjes in kwijt kunt. Nog een handige tip, als je last hebt van muggen en andere insecten: steek een Citronellakaars aan om ze wat meer op afstand te houden.

gezellige tuin inrichten kaarsen

Een lichtslinger in de tuin

We zijn fan van gezellige decoratie in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan slingers of andere muurdecoratie. Maar als de zon eenmaal onder is, zie je die natuurlijk niet goed meer. Tenzij je voor een lichtslinger kiest! Precies: een slinger waar lampjes aan zitten. Ze zijn momenteel een ware trend, en dat begrijpen wij maar al te goed. Hang ze op tussen de bomen, in de zithoek of langs het wandelpad in de tuin, om maar wat te noemen. Mooi!

gezellige tuin inrichten slingerlamp
Bron: Rockmystyle.co.uk

Een vuurtje maken in de tuin

Een vuurtje in de tuin zorgt natuurlijk ook voor gezelligheid! Zeker als je wat afgelegener woont en de buren er geen last van hebben, is het een feest om ’s avonds nog een vuur te maken in de tuin. Ga bijvoorbeeld voor een late night barbecue! Of plaats een mooie vuurkorf of tuinhaard in je tuin. Gegarandeerd plezier, de hele zomer door.

gezellige tuin inrichten open haard

Lamp zonder snoer

Voor de meeste tuinverlichting moet je tuin er wel op voorbereid zijn met de juiste bekabeling. Je hebt op z’n minst een stopcontact nodig, waar je een tuinlamp op aan kunt sluiten. Heb je geen elektriciteit in je tuin? Ook dan kan je jouw tuin verlichten – er zijn namelijke hele leuke lampen zonder snoer verkrijgbaar die op accu of batterijen werken.

Bekijk ook:
10x Mooie tuinen op Instagram
10x Tuin ontwerpen voorbeelden
85x Tuin ideeën
10x Tuinverlichting inspiratie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate