Van opbouwspots tot kussens: 4 tips voor gezelligheid in de woonkamer


Wil je meer gezelligheid in de woonkamer? Leuk! Want dit is wat ons betreft toch wel de belangrijkste ruimte in huis – en de aankleding telt dus ook zeker mee. In deze blog geven we onze tips voor een extra leuke woonkamer. Lees mee en ontdek meer!

De verlichting: opbouwspots en wandlampen
Het wordt vaak overgeslagen, maar is wat ons betreft juist het belangrijkste onderdeel voor gezelligheid in de woonkamer: de verlichting! Hiermee maak of breek je de sfeer. Wat is nu mooie verlichting voor de woonkamer? We zijn fan van opbouwspots: ideaal voor een speelse vorm van verlichting in de ruimte. Er is veel mogelijk met spotverlichting, om aan allerlei wensen tegemoet te komen. Hang spotjes bij elkaar in clusters om voor sfeer te kiezen: met lichtbundels ga je voor een prachtig effect. Je kunt de richting van het licht nauwkeurig bepalen, bijvoorbeeld om een bepaalde hoek te accentueren. En met een dimmer heb je nog meer invloed op de flexibiliteit van je opbouwspots. Ideaal!

woonkamer inrichten tips railverlichting

Een andere vorm van verlichting die wat ons betreft een must-have is in de woonkamer? Dat is een mooie wandlamp: praktisch, maar tegelijkertijd een eyecatcher in je interieur. Ook hiermee kun je een hoek extra aandacht geven. Of voor meer gericht licht zorgen, bijvoorbeeld op de plek waar je graag een boek leest. Licht van een wandlamp zorgt voor sfeer en warmte. Zeker als je een fraai ontwerp uitkiest – van een zwarte metalen lamp in een modern interieur tot een lamp met stoffen bekleding in een landelijk interieur.

woonkamer inrichten tips wandlamp

Een vloerkleed in de woonkamer

Heb je ooit goed nagedacht over de decoratie op de vloer in de woonkamer? Als de woonkamer net een beetje kaal oogt, is een vloerkleed vaak de ideale oplossing. Zeker als je verder basic meubels in huis hebt, zoals een eenvoudige bank en een simpele bijzettafel, kun je met een kleed echt voor gezelligheid zorgen.

woonkamer inrichten tips vloerkleed

Vloerkleden zijn er in allerlei soorten en maten te vinden. Een rond vloerkleed is momenteel populair: voor een speelse en opvallende uitstraling. Maar ook de juiste kleur en print maken ‘m passend bij jouw woonkamer. Wil je bijvoorbeeld een stralende kleur als rood of groen? Een grafische print of juist liever een vintage patroon? Alles is er te vinden – van retro tot modern.

Kussentjes op de bank

De bank is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de woonkamer. Je bent veel uren op de bank te vinden – heerlijk om erin weg te kruipen. Maar denk ook aan de juiste decoratie óp de bank: daarmee maak je de look in de woonkamer compleet. Zo mogen kussens op de bank niet ontbreken!

woonkamer inrichten tips kussens op bank

Hoe meer kussentjes, hoe beter. Afwisselen is hierbij ook leuk: haal bijvoorbeeld vierkante, rechthoekige en ronde kussentjes in huis. Zorg voor verschillende kleuren en patronen. Ook kun je verschillende materialen met elkaar combineren – fluweel, katoen en wol bijvoorbeeld.

Een poef in de woonkamer

Het is een beetje een vergeten item in het interieur: de poef. En dat terwijl ‘ie juist voor zoveel gezelligheid kan zorgen! We zijn dan ook dol op een poef in de zithoek. Naast de bank en de bijzettafel zorgt ‘ie voor nét dat beetje meer aankleding.

woonkamer inrichten tips poef

Zeker als je kleine kinderen hebt, is de poef een uitkomst. Ze kunnen er makkelijk op klimmen en hebben er meer vrijheid dan op de bank bijvoorbeeld. Ook huisdieren zijn fan van zo’n poef. Of leg er zelf lekker je voeten op. Maar eerlijk is eerlijk: ook als ‘ie voornamelijk als decoratief item dient, is het al een mooie toevoeging aan de woonkamer.

Bekijk ook:
25x Moderne woonkamer
Kleine woonkamer inrichten? 18x Tips!
De beginnershandleiding voor het inrichten van de woonkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate