Hoe maak je je douche praktisch?


Veel mensen kiezen tegenwoordig liever voor een inloopdouche dan voor een bad en douche in één. Elke inloopdouche is anders. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en hoe het in je badkamer past. Een professional kan je helpen bij het ontwerpen van een inloopdouche die er goed uitziet en goed werkt. In dit artikel kijken we naar vijf dingen die je douche veiliger, mooier en handiger maken.

Kies voor een handdouche

Een douche met een handdouche is een goed idee. De handdouche geeft je meer controle over het water dan een gewone douchekop. Hierdoor kun je de straal aanpassen zoals je zelf fijn vind. Als je wat ouder wordt, maakt een handdouche het douchen ook makkelijker en veiliger. Het is tevens handig om kinderen te wassen, en je kunt op deze manier water besparen. Maak het af met de mooie douchegarnituur van Badkamerplanet en kies materialen die jij mooi vindt.

praktische douche handdouche

Ingebouwde nis

Een ingebouwde nis met planken is een handige oplossing om te voorkomen dat je shampooflessen op de vloer van je douchecabine rondslingeren. Met deze nis kun je al je douchespullen netjes opbergen op de plek waar ze horen, namelijk in de douchecabine. Bovendien zijn ze gemakkelijk bereikbaar dankzij de naadloze integratie in de cabine.

praktische douche nis

Een drempelloze toegang maken

Een drempelloze toegang betekent dat er geen verhoging is om over te stappen als je de douche in gaat. Dit maakt de douche gemakkelijker schoon te houden en is belangrijk als je ouder wordt en je thuis wilt blijven wonen. Je kunt simpel de douche in en uitstappen omdat er geen obstakel is. Als je later moeite hebt met lopen, kan de douche zo worden gemaakt dat je er met een rollator of rolstoel in kunt.

praktische douche zonder drempel

Een deurloze ingang

Veel inloopdouches zijn ontworpen zonder deuren, waardoor ze naadloos overlopen in de rest van de badkamer. Een inloopdouche zonder deur ziet er modern uit en geeft je badkamer een eigentijds gevoel. Bovendien is het handig voor mensen die moeite hebben met lopen of voor mensen die een rollator of rolstoel gebruiken, omdat ze zo makkelijker toegang hebben tot de douche.

praktische inloopdouche zonder deur

Zitplaatsen

Een bank of zitplaats in de douche is erg handig. Je kunt kiezen voor permanente ingebouwde zitplaatsen of een bank van hout. Het belangrijkste is dat deze aan je dagelijkse behoeften voldoen en bruikbaar zijn voor de lange termijn. Dus, heb jij een inloopdouche of wil je er graag een creëren? Houd deze tips dan in gedachten!

bank in douche

Bekijk ook:
De nieuwste technologieën onder de douche; dit is de badkamer van de toekomst
15x Kleine badkamer met bad en douche

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate