Houten paletten banken en bedden


Houten paletten worden vooral gebruikt om grote lading zendingen spullen te vervoeren, maar ze worden ook heel vaak in huis gebruikt. Hoe raar het misschien ook klinkt, houten paletten kan je voor alles en nog wat gebruiken in huis en tuin. Zo kan je van een houten pallet of meerdere houten paletten een salontafel maken. Je zou er een kast van kunnen maken. Met een houten pallet kan je een schoenenrek maken. Sommigen gebruiken het in de badkamer als wastafelmeubel. En je zou er zelfs een compleet keukeneiland mee kunnen bouwen. Van alles zijn er twee meubelstukken, die het meest populair zijn, die gemaakt worden van houten paletten. Houten paletten banken en bedden. Vind je het ook een leuk idee om zelf aan de slag te gaan om een houten paletten bank of bed te maken? We hebben de mooiste inspiratie voorbeelden voor je gevonden!

houten paletten banken en bedden

Houten paletten bank

Laten we beginnen met de houten paletten bank. Het leuke is dat je creatief los kunt gaan met hoe de bank eruit komt te zien. Je kunt zelf de hoogte en de breedte bepalen, door de houten paletten naast elkaar en op elkaar te stapelen. Wil je een klein en simpel bankje of een grote comfortabele loungebank, waar je ook op kunt liggen? Je zou een stoere bank kunnen maken met of zonder rugleuning. Als het een bank is, die je regelmatig verplaatst, zou je er wieltjes onder kunnen monteren. Het belangrijkste is, is dat je de bank afmaakt met comfortabele kussens. Combineer zitkussens en rugkussens voor het zit- en ligcomfort. En gebruik sierkussens om het leuk en knus te maken.

Houten paletten bank

Houten paletten bank

Houten paletten bank

Houten paletten bank

Houten paletten bank

Houten paletten bed

Wat voor een houten paletten bank geldt, geldt ook voor een bed. Bepaal het formaat van het bed door het gebruik van meerdere houten paletten. Je zou dus zowel een eenpersoonsbed als een tweepersoonsbed kunnen maken. Bepaal of je wel of geen hoofdbord wilt. En indien gewenst, zou je de houten paletten zelfs in een mooi kleurtje kunnen schilderen. Het comfort van het bed wordt uiteindelijk bepaald door het matras, die je op het frame van houten paletten plaatst. Sommigen vinden het mooi om het frame exact hetzelfde formaat te geven als het matras. Anderen vinden het mooier om een groter frame te bouwen, zodat je meer een stoer loft style creëert.

Houten paletten bed

Houten paletten bed

Houten paletten bed

Houten paletten bed

Houten paletten bed

Voor zowel de houten paletten bank als het bed, is het verstandig om de houten paletten aan elkaar vast te maken. Dit om te voorkomen dat de houten paletten niet zullen verschuiven. Wat ook belangrijk, is om de houten paletten eerst goed op te schuren, anders zal je te maken hebben met splinters. En dat is natuurlijk niet zo fijn voor een bank of een bed.

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate