Hygge slaapkamer


Een tijdje geleden hadden we het over ‘hygge‘, wat staat voor een bepaalde Deense levensstijl. Deze levensstijl, die omschreven kan worden als ‘gezelligheid’ of ‘knusheid’, uit zich op een bepaalde manier ook in het interieur. Omdat het meer gaat om een bepaalde sfeer of gemoedstoestand, is het lastig uit te leggen hoe zo’n stijl eruit ziet. Als het ziet, herken je het wel vaak meteen. Onderstaande slaapkamer is daar een heel mooi voorbeeld van, een typische hygge slaapkamer!

Hygge slaapkamer

De slaapkamer hebben we gevonden bij Kvarteret makler. De Zweedse makelaar had een super mooi driekamerappartement te koop aangeboden met een woonoppervlak van ongeveer 65m2. Het hele appartement is ingericht met de mooie, kalme en rustgevende Hygge stijl. Van de woonkamer tot de keuken en de slaapkamers. Naast een stoere kinderkamer is onderstaande master bedroom ingericht.

Leuke decoratie

De master bedroom is dé perfecte perfecte hygge slaapkamer. De sfeer is direct te voelen. Er is een rustige kalme basis gecreëerd, bestaande uit een mooie lichte houten vloer, terwijl de muren strak afgewerkt en wit geverfd zijn. Op verschillende plekken tref je leuke subtiele decoratie aan zoals het kleine vloerkleed naast het bed, de lijsten aan de muur, het groene wandlampje boven het bed, het zwevende OSB nachtkastje, de Muuto hanglamp en de houten wandkapstok naast het raam.

Hygge slaapkamer

Hygge slaapkamer

Linnen in de slaapkamer

Daarnaast vind je in de slaapkamer ook hele mooie linnen details. Iets wat helemaal thuis hoort in de hygge stijl. Het bed is volledig bekleed met linnen: van het dekbed tot bedhoes en kussens. Maar wat helemaal in het oog springt, zijn de prachtige linnen gordijnen. Deze gordijnen zijn niet voor het raam opgehangen, maar de mooie bruine linnen gordijnen zijn voor de open kledingkast opgehangen.

Hygge slaapkamer

Open kledingkast

Er is namelijk een open kledingkast gecreëerd in de slaapkamer, die ingericht is met een open wandsysteem. Het wandsysteem bestaat uit vaste rails, die aan de muur zijn gemonteerd. Aan die rails kunnen dan vervolgens wandplanken met kledingroedes opgehangen worden.

Hygge slaapkamer

1 Comment

  1. Pingback: 50x Slaapkamer decoratie ideeën | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate