OSB in interieur


OSB in je interieur is helemaal hot! Laatst hadden we het stoere kantoor laten zien van architect en interieurontwerpster Kristina, die haar IKEA Billy kasten afgewerkt had met OSB schuifdeuren. De OSB platen geven het kantoor een stoere en beetje een industriële uitstraling. En vandaag willen we laten zien hoe je OSB platen nog meer kunt gebruiken en toepassen in je interieur inrichting.

OSB in interieur kledingkast
Deze stoere op maat gemaakte kledingkast is volledig gemaakt van OSB platen.

Wat is OSB plaat?

Voordat we de mooiste voorbeelden laten zien, willen we eerst vertellen wat OSB platen zijn. OSB is de afkorting voor Oriented Strand Boards. De platen zijn opgebouwd uit drie lagen houtschilfers, die watervast aan elkaar verlijmd zijn. Doordat ze een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld multiplex, worden OSB platen vaak gebruikt als bouwplaat of constructieplaat voor bijvoorbeeld ondervloeren, daken of wanden. Maar omdat ze ook goed en makkelijk te bewerken zijn, en daarnaast ook nog eens een hele stoere uitstraling hebben, worden ze ook steeds vaker in het interieur gebruikt.

Wat is OSB plaat?

Waar kan je OSB platen kopen

OSB platen zijn overal verkrijgbaar. Als je als particulier OSB platen wilt kopen, dan kan je bijvoorbeeld terecht bij bouwmarkten. Alle bekende bouwmarkten zoals Praxis, Gamma, Karwei en Hornbach verkopen de platen in verschillende formaten. Een normale OSB plaat heeft bijvoorbeeld een afmeting van 244×122 cm en is verkrijgbaar in verschillende diktes. Met een dikte van 9mm is de plaat al voor €18,- te koop. Bij sommige bouwmarkten kan je de platen zelfs volledig gratis op maat laten zagen.

OSB gebruiken

Waar kan je OSB platen dan in je interieur in huis voor gebruiken? Eigenlijk alles. Alles waarbij je planken nodig hebt. Denk aan alle soorten meubels zoals tafels, banken of kasten. Maar je zou ook complete wanden en vloeren ermee bekleden. Zoek je bijvoorbeeld een stoere originele manier om je slaapkamer een industrieel tintje te geven? Dan zou je de muur waar je bed tegenaan wordt geplaatst volledig met OSB platen kunnen bekleden. Dezelfde sfeer zou je ook kunnen creëren in de keuken, door middel van OSB keukendeurtjes of een complete OSB keuken achterwand.

OSB in interieur trap
Je kunt OSB ook een plekje in je interieur geven, door je trap te bekleden met OSB platen!
OSB in interieur maatkast
Deze maatkast met bureau is afgewerkt met OSB platen kastdeuren.
OSB in interieur kinderkamer
Een stoere loungeplek inclusief trap gemaakt van OSB platen.
OSB in interieur kledingkast
Zo is de OSB kledingkast te zien in gesloten toestand.
OSB in interieur badkamer
Zowel de wanden als het volledige plafond is bekleed met OSB platen. Zelfs de brede nis boven de wastafel en het toilet zijn hierin meegenomen.
OSB in interieur boekenkast
Met OSB platen is deze stoere scheidingswand boekenkast gemaakt.
OSB in interieur eettafel
Een eettafel met bijbehorende bank van OSB platen.
OSB in interieur kast
De open trap is mooi mooi, maar de échte blikvanger in dit interieur wordt gevormd door de op maat gemaakte kast, die van de begane grond helemaal naar boven loopt.
OSB in interieur keuken
Ook hier vormt de OSB keuken de blikvanger in het interieur!
OSB in interieur achterwand
Deze moderne witte keuken met hoogglans witte kasten is gecombineerd met een OSB keuken achterwand.
OSB in interieur meubel
Een multifunctionele meubel van OSB, bestaande uit een kledingkast, boekenkast én bed!

Bron: Royalroulotte.com | Zimmo.be | Milkdecoration.com | Blueberryhome.fr

5 Comments

  1. als ik de osbplaat als wand wil gebruiken en daarna wil bekleden (schilderen/ behangen) wat raden jullie me dan aan.?

  2. Pingback: IKEA Billy boekenkast hack met OSB schuifdeuren | HOMEASE

  3. Pingback: Houten wandbekleding inspiratie | HOMEASE

  4. Pingback: Grote gaatjesbord muur | HOMEASE

  5. Pingback: Industrieel appartement met vintage & Scandinavisch design | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate