IKEA Besta kasten


De IKEA Besta kasten, wie kent ze niet?!? Je ziet ze in interieurs van over heel de wereld gebruikt worden in alle denkbare ruimtes. De Besta kasten zijn bijvoorbeeld enorm populair als TV meubel in de woonkamer, maar ook in de hal als schoenenkast, als kast in de kinderkamer en als boekenkast in de slaapkamer zie je ze vaak terugkomen. Wat erg prettig is, is dat je zelf kunt bepalen of je ze gewoon op de vloer plaatst of zwevend aan de muur. Het flexibele karakter en de inzetbaarheid maken de Besta kasten super gewild voor iedereen!

IKEA Besta kasten

De IKEA Besta kasten passen in elk interieur

De IKEA Besta kasten zijn niet alleen flexibel voor het soort gebruik in heel het huis, maar ook als het gaat om de interieurstijl zijn deze kasten ook erg flexibel. Hiermee bedoelen we dat ze altijd passen in elke stijl interieur. Of het nou gaat om een klassiek interieur, modern interieur, landelijk interieur of industrieel interieur. Wat dat betreft zijn de Besta kasten universeel.

IKEA Besta kasten

Modulaire kasten

De flexibiliteit gaat zelfs nóg een stukje verder. De IKEA Besta kasten zijn verkrijgbaar in verschillende standaard combinaties, die handig kunnen zijn als je op zoek bent naar een TV meubel. Daarnaast zijn er ook basiselementen te koop, waarmee je zelf jouw eigen Besta kast naar wens kunt uitbreiden of samenstellen. De Besta kasten zijn namelijk modulaire kasten. Je kunt het simpel houden door een schoenenkast op de vloer te plaatsen, maar je zou ook een op maat gemaakte TV meubel samenstellen met de Besta kasten, bijvoorbeeld door het uit te breiden over de gehele breedte van je woonkamer. Dit geldt voor zowel de breedte als de hoogte. Zo hebben we een mooi inspiratie voorbeeld gevonden, waarbij de Besta kasten gebruikt zijn om de gehele muur te bekleden!

Hiernaast heb je ook nog keuze uit verschillende kleuren, formaten, inrichtingen met planken en deuren. Op die manier is het dus mogelijk om jouw unieke kast samen te stellen, ondanks dat het van IKEA afkomstig is.

IKEA Besta kasten

IKEA Besta kasten

IKEA Besta kasten

IKEA Besta kasten

IKEA Besta kasten

IKEA Besta kasten

IKEA Besta kasten

Houten plank op IKEA Besta

De Besta kasten van IKEA kenmerken zich met een eenvoudig en minimalistisch ontwerp. Ze zijn bovendien wereldwijd zó populair, waardoor heel veel mensen dezelfde TV meubel of wandkast hebben. Voor de mensen die dat liever niet willen, is het een heel leuk idee om de IKEA Besta kast te pimpen met een houten plank. Een eenvoudige houten plank die je bovenop de Besta kast plaatst. Deze houten planken kan je op maat laten zagen bij bekende bouwmarkten zoals Praxis, Karwei en Gamma. Als de houten plank bij die bouwmarkt is gekocht, dan kan je het vaak ook kosteloos op maat laten zagen. Belangrijk hierbij is dus dat je eerst de bovenkant van jouw IKEA kast opmeet.

IKEA Besta kasten kinderkamer houten plank

houten plank op kasten

houten plank besta tv meubel

houten plank op besta

houten plank op ikea besta

houten plank op ikea besta kasten

Besta kast pimpen met Superfront

Wil je een stap verder gaan? Dan is Superfront waar je naar op zoek bent. Superfront is een Zweeds bedrijf, die zich richt op het ontwerpen en maken van deurtjes, handgrepen, poten, zijpanelen en planken, waarmee je de meest populaire kasten van IKEA kunt pimpen. Al deze onderdelen hebben ze dus ook voor de IKEA Besta kasten gemaakt. Zo zou je bijvoorbeeld jouw Besta kast kunnen pimpen met een chique marmeren blad! Hieronder kunnen jullie een aantal hele mooie inspiratie voorbeelden zien.

ikea besta marmeren blad superfront

ikea besta pimpen superfront

ikea besta pimpen superfront

ikea besta pimpen superfront

ikea besta pimpen superfront

ikea besta marmeren blad

14 Comments

 1. Pingback: Ontwerp van een moderne loungekeuken | HOMEASE

 2. Pingback: IKEA PAX | HOMEASE

 3. Wat is het een mooie lichte combinatie geworden. Ik zie dat sommige witte kasten afgewerkt zijn met een houten blad. Is deze ook bij Ikea te vinden? Wat is het kleurtype van dat hout en waar kan ik het vinden?
  Hartelijk dank!

 4. Misschien is het wel een dun, op maat gemaakt ‘keukenblad’. Dat kan je bestellen bij Ikea. Is maar een ideetje.

 5. Pingback: Inbouwkast onder schuine wand inspiratie en tips |HOMEASE

 6. Pingback: 10x Zwevende TV meubel | HOMEASE

 7. Pingback: IKEA x Superfront | HOMEASE

 8. Pingback: Bank kast combinatie: inspiratie & ideeën | HOMEASE

 9. Pingback: Scandinavische woonkamer styling | HOMEASE

 10. Pingback: Verbouwing van de kinderkamer van Lola | HOMEASE

 11. Pingback: Woonkamer van een klein Scandinavisch appartement | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate