In dit kleine appartement van 55m2 is een extra kinderkamer gecreëerd!


Je woont samen met je partner in een klein eenkamerappartement van 55m2, maar er is een baby op komst. Er zijn twee dingen die je kunt doen. Je kunt snel op zoek gaan naar een nieuw en groter appartement. Of je creëert een extra kinderkamer, zodat de baby tóch zijn of haar eigen kamer krijgt. Je appartement moet er natuurlijk wel geschikt voor zijn. Vandaag willen we een heel mooi voorbeeld laten zien, van een klein eenkamerappartement van 55m2, waar een extra kinderkamer gecreëerd!

In dit kleine appartement van 55m2 is een extra kinderkamer gecreëerd!

Extra kinderkamer creëren

Met een woonoppervlak van slechts 55m2, kan je wel zeggen dat het echt een klein appartement is. Als je een baby verwacht, dan is het sowieso aan te raden om op zoek te gaan naar een nieuw groter appartement. Maar zéker de half jaar is dat nog geen absolute musthave. In het eerste half jaar hebben de baby’s namelijk nog niet heel veel ruimte nodig. Dat zal daarna veranderen als ze beginnen te kruipen en te lopen. Een aparte kinderkamer is natuurlijk wel gewenst, tenzij je het prima vindt om elke dag met de baby in jouw eigen slaapkamer te slapen.

In dit kleine appartement van 55m2 is een extra kinderkamer gecreëerd!

Deur tussen slaapkamer en kinderkamer

In dit appartement hebben ze er dus voor gekozen om een extra kinderkamer te creëren. Dit was mogelijk omdat de oorspronkelijke slaapkamer groot genoeg was. Ze hebben een vaste muur geplaatst, met daarin een deur, zodat de kinderkamer direct vanuit de master bedroom bereikbaar is. Ze hebben dat zo gedaan, zodat zowel de slaapkamer als de nieuwe kinderkamer voorzien is van ramen, en dus natuurlijk licht. Dat is eigenlijk wel een musthave.

Inbouwkast met spiegeldeuren

Het is weliswaar een kleine en smalle kinderkamer, maar heel veel ruimte heb je er niet nodig. Zolang er een kinderbedje en een kast in past, dan is het ok. Deze kinderkamer hebben ze zelfs genoeg ruimte om een vaste inbouwkast te realiseren. Door deze kast af te werken met grote spiegeldeuren, wordt de kinderkamer bovendien optisch groter gemaakt. Slim gedaan!

Leuke kinderkamer ideeën

De kinderkamer is erg leuk ingericht. De visgraat houten vloer is super chique, en de wanden zijn op een leuke en decoratieve manier geverfd. Er is een lambrisering geverfd van donkergrijs, terwijl het gedeelte daarvoor een lichtere grijstint heeft gekregen. De bovenste rand aan de muren zijn wit gebleven. De houten Sniglar ledikant is van IKEA, net zoals de mooie grenen IVAR kast. Daarboven aan de muur, precies op de grenst tussen de twee kleurtinten, is een smalle wandplank gemonteerd over de gehele breedte van de muur. Een super leuk idee om leuke spullen zoals boeken en lijsten op te plaatsen, en tegelijkertijd te gebruiken om er kleding aan te hangen.

In dit kleine appartement van 55m2 is een extra kinderkamer gecreëerd!

In dit kleine appartement van 55m2 is een extra kinderkamer gecreëerd!

Bron: Historiskahem.se

Wil je een extra kinderkamer creëren in huis? Klik hier en bekijk hoe ze dat op een hele leuke manier hebben gedaan!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate