In deze uitbouw is een ruime lichte woonkeuken ingericht!


David Barr Architects heeft een lichte en ruime uitbouw van twee verdiepingen toegevoegd aan een huisje in de buurt van Perth, Australië, zodat de eigenaren hun volwassen kinderen kunnen laten logeren. Het huisje is gelegen in de havenstad Fremantle langs de Marine Terrace Road, waar het project zijn naam aan ontleent. Marine is van een echtpaar met drie volwassen kinderen, van wie er twee in andere regio’s van Australië wonen, terwijl één in het buitenland woont. In de uitbouw op de begane grond is de nieuwe woonkeuken ingericht, die heerlijk ruim en licht is!

Interieur- en architectenbureau David Barr Architects heeft de Marine-uitbouw met twee verdiepingen ontworpen om de woonruimte van mama en papa comfortabel te huisvesten. Dit betekent dat wanneer de kinderen op bezoek komen, ze zelfstandig in het bestaande huisje kunnen verblijven en kunnen komen en gaan zonder hun ouders lastig te vallen.

stenen erfafscheiding

Originele details

Verschillende gedeeltes waren in de loop der jaren onsamenhangend aan het huisje vastgemaakt en hoewel ze werden afgebroken, hadden de klanten het gevoel dat de structuren mooie details hadden waarnaar in de uitbouw kon worden verwezen.

Ze wilden heel graag het karakter van de bestaande structuren vastleggen in het ontwerp van de nieuwe toevoeging – de textuur van het metselwerk, het verouderde hout en de instante warmte die je krijgt van het eindproduct.

Met dit in gedachten besloten de architecten om de voorgevel van de Marine-extensie te bekleden met kalkgewassen bakstenen.

Het bovenste volume van de uitbouw heeft afgeschuinde muren die zachtjes naar binnen hellen naar de ramen. Deze schuine oppervlakken creëren een dramatisch schaduwspel terwijl de zon de hele dag door de lucht beweegt.

Een reeds bestaande kalkstenen muur die aan de voorkant van de uitbouw loopt, is ook verhoogd om een ​​eigen met stenen omzoomde binnenplaats te vormen. Bleke bakstenen oppervlakken verschijnen nog steeds binnen op de begane grond, waar een open eethoek is gecreëerd.

Woonkeuken

Aan de ene kant van de kamer bevindt zich de keuken, die is voorzien van kasten gemaakt van licht getint berkenmultiplex. Hetzelfde materiaal is ook gebruikt om de basis van het centrale ontbijteiland te maken. Direct boven de toonbank hangt een reeks planken waar de bewoners openlijk servies kunnen uitstallen, ondersteund door slanke zwarte palen die tot aan het plafond reiken.

ruime lichte woonkeuken

In het midden van de kamer staat een lange houten eettafel waar gezinsmaaltijden kunnen worden genoten. Langs de achterkant van de kamer loopt is een op gemaakte betonnen vaste bank gemaakt, waar comfortabele zitkussens op geplaatst zijn. Een heerlijke plek om te loungen of te lezen.

woonkeuken betonnen vloer

vaste betonnen bank in keuken

Houten accenten voor meer sfeer en warmte

Beton en berkenmultiplex zijn gebruikt in de rest van de begane grond van Marine extension voor het schrijnwerk en de vloeren. Smalle latten van warm cederhout omlijsten ook de deuropeningen, en voegen heel veel sfeer en warmte toe aan het interieur.

open vaste inbouwkast

Een stenen trappenhuis leidt naar de master bedroom van de ouders, die compleet is ingericht met een eigen badkamer ensuite en inloopkast.

stenen trap houten kast

De wit geschilderde kamer wordt geconfronteerd met een enorm glazen paneel dat kan worden teruggeschoven om toegang te geven tot een ander klein buitenterras.

master bedroom betonnen vloer

Bekijk ook:
Deze tuin ziet er geweldig uit na de uitbouw voor de woonkeuken
Woonkeuken

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate