12x Badkamer ensuite


Droom jij ook van een badkamer ensuite in je nieuwe huis? Of wil jij er één inrichten in je huidige woning? Goed idee! Een badkamer ensuite, ook wel badkamer en suite genoemd, is tegenwoordig een hele populaire woonwens. Op deze pagina vertellen we je wat een badkamer ensuite precies is, delen we handige tips om er één in te richten, en laten we hele mooie en leuke inspiratie voorbeelden en originele ideeën zien.

Wat is een badkamer ensuite?

Voor de mensen die geen idee hebben wat badkamer ensuite is: een badkamer ensuite is een badkamer die is verbonden met een slaapkamer. Meestal worden ensuite badkamers bij master bedrooms ingericht, maar in principe kan dit elke slaapkamer zijn in huis. Deze badkamers zijn enkel bereikbaar vanuit de betreffende slaapkamer, en bijvoorbeeld niet vanuit de hal of de overloop. Dat is ook de reden waarom mensen een badkamer ensuite willen, je hebt veel meer privacy dan in een ‘normale’ badkamer. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met de kamer van een hotel. Een badkamer ensuite wordt dan ook meestal beschouwd als een extra luxe voorziening in huis.

Vaak hebben woningen die een badkamer ensuite hebben, elders in huis nog een tweede of zelfs een derde badkamer. Op die manier hebben zowel de ouders als de kinderen hun eigen badkamer. Een derde badkamer is dan bijvoorbeeld bedoelt voor gasten, die overigens ook als ensuite badkamer ingericht kunnen worden bij de logeerkamer.

Sommige badkamer ensuites zijn klein opgezet, en worden dan ingericht met alleen een douche, een wastafel en een toilet. Als het een grote badkamer ensuite is, dan zou er natuurlijk ook nog een bad in kunnen. Wat ook een leuk idee is, is dat het bad in de slaapkamer wordt geplaatst. Daarnaast zou er zelfs een inloopkast ingericht kunnen worden, die middels de badkamer of de slaapkamer bereikt kan worden.

1. Badkamer ensuite via inloopkast

Laten we meteen maar beginnen met de meest luxe variant van de badkamer ensuite, eentje mét een inloopkast. Interieur- en architectenbureau Makridis Associates had dit ontwerp gemaakt als onderdeel van een totaalproject in de Griekse stad Thessaloniki, waar ze een jaren ’70 appartement volledig hebben verbouwd. Dit is de master bedroom geworden, die compleet is ingericht met een badkamer ensuite én inloopkast. Het leuke is dat het een soort doorloop-inloopkast is geworden, waar je doorheen moet lopen om de badkamer te bereiken. De inloopkast heeft een open karakter gekregen, maar de badkamer ensuite kan wel afgesloten worden middels een strakke schuifdeur.

Het is een vrij l-vormige badkamer, die ingericht is met alle moderne gemakken zoals een bad, een inloopdouche, een toilet, en een op maat gemaakte badmeubel met dubbele wastafels. En de stijl met de betonstuc muren en vloer, en de houten plafondbekleding, past helemaal bij de stijl van de slaapkamer en inloopkast. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Badkamer ensuite via inloopkast

Badkamer ensuite via inloopkast

2. Glazen wand tussen slaapkamer en badkamer ensuite

In deze slaapkamer zijn ze zelfs nog een stapje verder gegaan. Naast een badkamer ensuite en inloopkast bij de master bedroom, hebben ze hier ook een thuiskantoor ingericht, gescheiden door een mooie glazen wand en bijbehorende deur. En ook in de muur tussen de slaapkamer en de badkamer is een grote glazen wand geplaatst. Dit ziet er niet alleen mooi en luxe uit, maar hierdoor wordt de badkamer en suite ook voorzien van natuurlijk licht. Hoewel er in principe wel de ruimte voor is, hebben ze hier niet gekozen voor een bad. In plaats daarvan is er een hele grote en luxe inloopdouche ingericht, bij de glazen wand. Klik hier om alle foto’s te bekijken.

Glazen wand tussen slaapkamer en badkamer ensuite

Glazen wand tussen slaapkamer en badkamer ensuite

3. Open badkamer ensuite

Je kunt ook kiezen om een open badkamer ensuite in te richten. Goede ventilatie is super belangrijk in de badkamer, maar dat geldt nog meer als het gaat om een open badkamer ensuite in de slaapkamer. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld van een luxe zolderslaapkamer. Er is een muur aanwezig, die in de slaapkamer gebruikt wordt als de hoofdbord muur, en in de badkamer gebruikt wordt waar de zwevende badkamermeubel met inbouwkranen gemonteerd zijn.

Wat erg leuk is gedaan, is dat er in de slaapkamer gekozen is voor een marmeren vloer en in de badkamer een houten vloer, terwijl dit vaak andersom is. Het is ook een mooie duidelijke grens geworden tussen beide ruimtes. Meer foto’s zien? Klik hier.

Open badkamer ensuite

Open badkamer ensuite

4. Ruime badkamer en suite

Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen maar vrij ruime badkamer ensuites laten zien, die ingericht zijn met veel moderne gemakken. Ook dit voorbeeld is wel een hele ruime, ingericht als een open ensuite badkamer bij de slaapkamer. Sterker, de badkamer is zelfs groter dan de slaapkamer, ingericht met een hele ruime inloopdouche en een vrijstaand bad onder het dakraam. De houten vloer in de slaapkamer loopt mooi over op de super leuke kleurrijke patroontegels in de badkamer. Hier kan je de rest van de woning zien.

Ruime badkamer en suite

Ruime badkamer en suite

5. Modern zwart

In de portfolio van interieurontwerper en architect Oshir Asaban vonden we deze mooie badkamer en suite. De badkamer van het N.A. House project, waarbij een ruim jaren ’70 appartement van 150m2 gelegen in Tel Aviv is verbouwd. Het interieurontwerp kenmerkt zich met veel zwarte accenten, en dat zie je ook terug in de badkamer. Het zit verborgen achter een zwarte deur, naast de zwarte inbouwkast in de slaapkamer. En ook de vloer en de wanden zijn volledig zwart, net als de strakke zwarte badkamermeubel. Hoewel de badkamer ensuite niet super groot is, hebben ze wel een hele ruime inloopdouche gecreëerd met dubbele douche naast elkaar. Klik hier voor meer foto’s.

moderne zwarte badkamer ensuite

moderne zwarte badkamer ensuite

6. Badkamer ensuite met grote schuifwand

Twijfel je nog of je een open of gesloten badkamer ensuite wilt inrichten in de slaapkamer? Een grote schuifwand is ook een heel leuk idee, zoals ze het hebben ingericht in deze mooie slaapkamer suite. De schuifwand is net zo groot als de vaste wand. Op die manier kan je dus zelf bepalen wanneer het een open of een gesloten badkamer is. Ze hebben bovendien voor de schuifwand hetzelfde hout gebruikt als de wandafwerking, waardoor het een mooi geheel wordt als het gesloten is.

In het open gedeelte van de badkamer vind je de badkamermeubel met wastafel. De inloopdouche is volledig afgesloten met dubbele glazen deuren tot het plafond. Ook de rest van de slaapkamer is een mustsee. Klik hier!

Badkamer ensuite met grote schuifwand

Badkamer ensuite met grote schuifwand

7. Kleine badkamer ensuite

Een grote badkamer met alle moderne gemakken is natuurlijk heel fijn, maar ook een kleine badkamer ensuite kan heel fijn zijn. Dit ontwerp is gemaakt door Tsjechisch interieur- en architectenbureau SMLXL, dat een modern appartement heeft ontworpen voor een jong stel. Het is een klein appartement met slechts één slaapkamer, waar dus een badkamer ensuite is ingericht. Hoewel het een vrij kleine badkamer is, is het wel een hele fijne badkamer.

Bovenaan de muur is een raam verwerkt, waardoor de badkamer voorzien wordt van natuurlijk licht. En doordat zowel de wanden als de vloer betegeld zijn met dezelfde stoere betonlook tegels, lijkt de badkamer groter dan het in werkelijkheid is. De grote eyecatcher van het ontwerp is de inloopdouche, waar een TV is gemonteerd in de muur! Klik hier om meer te zien.

Kleine badkamer ensuite

Kleine badkamer ensuite

8. Minimalistisch ontwerp

We hebben hierboven al een mooi voorbeeld met een glazen wand en een mooi voorbeeld met een schuifwand laten zien. Ontwerpbureau Fateeva Design combineerde deze twee ideeën voor dit ontwerp met een mooie glazen schuifwand. Het ontwerp is onderdeel van het ‘White Apartment’ project, gekenmerkt door een minimalistisch wit interieur. In zowel de slaapkamer als de badkamer ensuite vind je een strakke witte vloer en witte wanden. En dankzij al het glas, kan het natuurlijke licht ook tot in de badkamer komen. Vanuit de badkamer heb je bovendien ook toegang tot een luxe inloopkast. Bekijk hier alle foto’s.

Badkamer ensuite minimalistisch ontwerp

Badkamer ensuite minimalistisch ontwerp

9. Smalle badkamer ensuite

Je hebt kleine badkamers, maar een smalle badkamer is weer iets anders, waarbij nog meer creativiteit vereist om het praktisch in te richten. Voor een badkamer ensuite in een appartement dat ingericht is door Didoné Comacchio Architects, hebben ze dat op een hele mooie manier opgelost. In het moderne appartement zijn twee slaapkamers ingericht, beiden met een eigen badkamer ensuite. Deze badkamer heeft een l-vormige indeling gekregen en is vrij smal. Om ervoor te zorgen dat het niet te krab en claustrofobisch wordt, hebben ze een glazen wand geplaatst in plaats van een dichte vaste wand. Een perfecte oplossing! De hele binnenkijker met nóg meer leuke ideeën is hier te bewonderen.

Smalle badkamer ensuite

Smalle badkamer ensuite

10. Als een luxe hotel

Een badkamer ensuite in de badkamer lijkt dus heel erg op een kamer van een luxe hotel. Dit ontwerp doet zelfs heel erg denken aan een super leuk boutiquehotel, gerealiseerd door Italiaanse architectenbureau Studio Tamat voor een klein appartement gelegen in het centrum van Rome. De slaapkamer is ruim, en het is zelfs nog ruimtelijker geworden, doordat er gekozen is voor een open badkamer ensuite. De strakke betonlook vloer loopt naadloos van de slaapkamer naar de badkamer. In de badkamer hebben ze de vloer zelfs gecombineerd met betonstuc wanden. Er is zowel een bad als een aparte inloopdouche ingericht, en naast de glazen douchewand vind je een bijpassende zwevende meubel met wastafel. Je kunt hier alle foto’s zien van deze mooie slaapkamer suite.

Badkamer ensuite als een luxe hotel

Badkamer ensuite als een luxe hotel

11. Badkamer ensuite achter het bed

De indeling van een slaapkamer met badkamer is misschien wel de grootste uitdaging. Ontwerpbureau ZOOI Design uit Australie, koos voor dit ontwerp voor een indeling waarbij de badkamer ensuite achter het bed is ingericht. Een half open badkamer, waarvan de wand boven het bed een glazen wand is. In de slaapkamer zelf vind je ook een kledingkast, die dankzij de geblindeerde glazen deuren ook een transparant karakter heeft. Meer zien? Klik hier!

Badkamer ensuite achter het bed

Badkamer ensuite achter het bed

12. Bad in slaapkamer

Heb je een kleine badkamer ensuite, maar je wilt eigenlijk wel heel graag een bad, dan zou je het bad ook in de slaapkamer kunnen plaatsen. Hieronder zie je een super mooi voorbeeld, die we gevonden hebben uit de portfolio van interieur & architecten studio Studio DB. Zij hebben een super mooi ontwerp gemaakt voor de master bedroom van een karakteristiek appartement.

In de badkamer is een ruime inloopdouche ingericht en een grote badkamermeubel, waardoor er geen plek meer is voor een bad. Omdat de slaapkamer wel lekker ruim is, hebben ze het bad in de slaapkamer geplaatst, tegen de muur van de badkamer. Om het mooie vrijstaande ovalen bad meer bij de badkamer ensuite te betrekken, lopen de chique hexagontegels van de badkamer een stuk door in de slaapkamer onder het bad. Wat ook heel mooi is, is het nisje in de muur boven het bad en de gouden inbouwkraan. Hier kan je meer foto’s bekijken.

Badkamer ensuite bad in slaapkamer

Badkamer ensuite bad in slaapkamer

Bekijk ook:
25x Moderne badkamer
50x Badkamers voorbeelden
Badkamer ventilatie

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate