Inspirerende woonkamer verbouwing van Sarah


We nemen vandaag een kijkje in de nieuwe woonkamer van Sarah Sherman Samuel, een ontwerpster, Art Director en Content Creator uit Los Angeles. Toen zij dit huis kocht, moest het van top tot teen verbouwd om het helemaal naar haar smaak te maken. Alles was super gedateerd en meerdere ruimtes in het huis waren veel te donker. Hieronder vind je de before en after foto’s, waar het verschil enorm goed te zien is. Dus als jij nog motivatie en of inspiratie nodig hebt om jouw woonkamer te renoveren? Lees dan snel verder!

Inspirerende woonkamer verbouwing van Sarah

inspirerende-woonkamer-verbouwing-sarah

Openslaande deuren in woonkamer voor meer licht

Er moest zoveel gedaan worden aan deze woonkamer, maar gelukkig wist de Amerikaanse ontwerpster precies hoe ze het wilde hebben. Dat scheelt al een hoop. Allereerst moest de woonkamer veel lichter worden. Het belangrijkste wat ze hier voor gedaan heeft, is het vervangen van de ramen met grote openslaande deuren. Hierdoor wordt de gehele woonkamer veel meer voorzien van natuurlijk zonlicht.

inspirerende-woonkamer-verbouwing-sarah-3

kastenwand-schuine-wand-woonkamer

Witte muren en wit plafond

Kleur heeft natuurlijk ook heel veel effect. Daarom besloot Sarah alle muren en het houten balken plafond volledig wit te schilderen. Na deze twee veranderingen is het verschil al heel goed te zien. De woonkamer is véél lichter geworden. Daarnaast is de oude tapijtenvloer vervangen door een mooie sfeervolle houten vloer. Daarmee is de nieuwe basis compleet.

inspirerende-woonkamer-verbouwing-sarah-2

Kastenwand op maat van IKEA keukenkasten

Naast de basis zijn de meubels en accessoires ook erg belangrijk. Naast mooie meubels en accessoires zoals de mooie grijze bank op houten pootjes, vintage fauteuils, de leuke boomstam salontafel, een grote witte vloerkleed, mooie lampen en verschillende vormen van stijlvolle decoratie, heeft één meubel het meeste impact.

Ze hebben namelijk een grote op maat gemaakte kastenwand gecreëerd die een TV meubel, boekenkast en opbergkast combineert. Deze kast hebben ze gebouwd met onder andere witte keukenkasten van IKEA, die super leuk zijn gepimpt met leren deurgrepen. Boven deze keukenkasten zijn open witte planken gemonteerd voor de kleurrijke boekencollectie van Sarah.

marmeren-bijzettafel-woonkamer

woonkamer-styling-sarah

kastenwand-op-maat-woonkamer-ikea

meer-licht-woonkamer-verbouwing

lulu-georgia-livingroom-update8-640

woonkamer-openslaande-deuren

witte-muren-plafond-woonkamer

woonkamer-witte-fotolijsten-collage-muur

Bron: Sarahshermansamuel.com

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate