Keuken wrappen, spuiten of nieuwe Keukenfrontjes?


Twijfel je tussen het wrappen, spuiten of het vervangen van je keukenfrontjes? Lees dan dit artikel waarin we de drie manieren vergelijken op basis van voordelen, nadelen en kosten.

Een keuken is een belangrijke plek in huis. Het is de plek waar je kookt, eet en vaak samenkomt met familie en vrienden. Het is daarom ook niet gek dat mensen hun keuken graag mooi en functioneel willen hebben. Het kan zijn dat je uitgekeken bent op de kleur of stijl van je keuken, of dat je keuken beschadigd is. In plaats van een nieuwe keuken te kopen, kun je er ook voor kiezen om je keuken een make-over te geven. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het wrappen, spuiten of vervangen van je keukenfrontjes. In deze blog vergelijken we de drie manieren op basis van voordelen, nadelen en kosten. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken en je keuken transformeren naar jouw wensen.

Keuken Wrappen

Keuken wrappen is een goedkope en snelle manier om je keuken een nieuwe uitstraling te geven. Door een folie over de bestaande keukenfrontjes te plakken, creëer je eenvoudig een compleet nieuwe look. Maar hoe werkt keuken wrappen precies en wat zijn de voor- en nadelen?

Voor en na situatie van een mooi keuken wrap project door Lapré Reclame.
Voor en na situatie van een mooi keuken wrap project door Lapré Reclame.

Wat is keuken wrappen?

Keuken wrappen is een methode waarbij er een folie over de bestaande keukenfrontjes wordt geplakt. Deze folie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven, waardoor je jouw keuken een compleet nieuwe uitstraling kunt geven. Het is een relatief eenvoudige en goedkope manier om je keuken te upgraden, zonder dat je de hele keuken hoeft te vervangen.

Het wrappen van keukenfrontjes gebeurt door middel van een speciale folie die op maat wordt gesneden. De folie wordt vervolgens op de bestaande keukenfrontjes aangebracht en zorgvuldig gladgestreken. Hierdoor lijkt het net alsof je nieuwe keukenfrontjes hebt, terwijl je eigenlijk alleen de oude frontjes hebt laten wrappen.

Er zijn veel verschillende soorten folie beschikbaar voor keuken wrappen. Zo kun je kiezen uit verschillende kleuren, motieven en texturen. Denk bijvoorbeeld aan houtmotieven, marmerlook of effen kleuren. Hierdoor kun je jouw keuken volledig naar eigen smaak aanpassen.

Voordelen van keuken wrappen

Een keuken wrappen is een goedkope, snelle en duurzame manier om je keuken een nieuwe look te geven. Met de vele verschillende kleuren en motieven kun je jouw keuken volledig naar eigen smaak aanpassen, zonder dat je daarvoor de hele keuken hoeft te vervangen.

 • Goedkope oplossing: Keuken wrappen is een relatief goedkope manier om je keuken een nieuwe look te geven. Het is namelijk een stuk goedkoper dan het vervangen van de hele keuken.
 • Snelle en eenvoudige make-over: Met keuken wrappen hoef je niet de hele keuken te vervangen, maar alleen de frontjes. Hierdoor is het een snelle en eenvoudige manier om je keuken te veranderen.
 • Verschillende kleuren en motieven: Er zijn veel verschillende soorten folie beschikbaar voor keuken wrappen. Hierdoor kun je kiezen uit diverse kleuren en motieven en zo jouw keuken helemaal naar eigen smaak aanpassen.
 • Duurzame oplossing: Door te kiezen voor keuken wrappen hoef je geen nieuwe keuken aan te schaffen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.
 • Geen sloop- en montagewerkzaamheden: Bij keuken wrappen hoef je geen sloop- en montagewerkzaamheden uit te voeren, omdat alleen de frontjes worden beplakt. Hierdoor bespaar je tijd en kosten.
 • Bescherming tegen krassen en beschadigingen: De folie die wordt gebruikt bij keuken wrappen biedt bescherming tegen krassen en beschadigingen. Hierdoor gaat je keukenfrontjes langer mee.

Nadelen van keuken wrappen

Hoewel keuken wrappen veel voordelen heeft, is het belangrijk om ook de nadelen in overweging te nemen. Bij diepe beschadigingen of krassen is het bijvoorbeeld beter om te kiezen voor nieuwe keukenfrontjes. En als je keukenfrontjes van verschillende materialen zijn gemaakt, kan het beter zijn om de hele keuken te vervangen in plaats van alleen de frontjes te wrappen.

 • Mogelijke beschadiging van de folie: De folie die wordt gebruikt bij keuken wrappen kan na verloop van tijd loslaten of beschadigd raken. Hierdoor kan het zijn dat je de keuken opnieuw moet laten wrappen.
 • Niet geschikt voor diepe krassen of beschadigingen: Als er diepe krassen of beschadigingen op de keukenfrontjes zitten, is keuken wrappen niet de beste oplossing. De folie kan deze beschadigingen namelijk niet volledig verbergen.
 • Mogelijke kleurverschillen: Bij keuken wrappen kan het voorkomen dat er kleurverschillen ontstaan tussen de verschillende frontjes, als deze niet allemaal tegelijk worden gewrapt.
 • Mogelijke luchtbelvorming: Tijdens het aanbrengen van de folie kan er lucht onder de folie ontstaan, waardoor er luchtbellen ontstaan. Dit kan een minder mooi resultaat opleveren.

Kosten van keuken wrappen

De kosten van keuken wrappen zijn afhankelijk van het aantal keukenfrontjes en de afmetingen van je keuken. Gemiddeld kost keuken wrappen tussen de €800,- en €1.500,-. Dit is een stuk goedkoper dan het vervangen van de hele keuken. Bovendien kun je door te wrappen ook nog eens kosten besparen op sloop- en montagewerkzaamheden.

De exacte kosten van keuken wrappen hangen af van een aantal factoren, zoals het aantal frontjes, de grootte van de frontjes en het type folie dat je kiest. Het is daarom aan te raden om offertes op te vragen bij meerdere aanbieders, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en de verschillende mogelijkheden.

Het wrappen van een keuken is een relatief goedkope manier om je keuken een nieuwe look te geven. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat keuken wrappen geen permanente oplossing is en dat de folie na verloop van tijd kan beschadigen of loslaten. Als je op zoek bent naar een duurzamere oplossing, kan het vervangen van de hele keuken wellicht een betere optie zijn.

Keuken spuiten

Ben je op zoek naar een meer duurzame oplossing om je keuken een make-over te geven? Dan is keuken spuiten wellicht iets voor jou. Bij keuken spuiten worden de keukenfrontjes namelijk niet beplakt met folie, maar juist gespoten met een verflaag. Zo krijg je een strak en glad resultaat. Maar wat zijn precies de voordelen en nadelen van keuken spuiten en wat zijn de kosten? In deze alinea vertellen we je alles wat je moet weten over keuken spuiten.

Voor en na situatie van een keuken spuit project door Keukens-spuiten.nl
Voor en na situatie van een keuken spuit project door Keukens-spuiten.nl

Wat is keuken spuiten?

Keuken spuiten is een methode waarbij de keukenfrontjes worden voorzien van een nieuwe verflaag. De oude verflaag wordt verwijderd en de frontjes worden vervolgens geschuurd en ontvet. Daarna worden ze voorzien van een grondlaag en afgelakt met een verflaag. Deze verflaag zorgt voor een strak en glad resultaat. Het is mogelijk om verschillende kleuren en afwerkingen te kiezen, zoals hoogglans of zijdeglans.

Het spuiten van de keukenfrontjes gebeurt door middel van een verfspuit. Hierdoor wordt de verf gelijkmatig aangebracht over de hele keukenfrontjes. Het resultaat is een egale en strakke afwerking.

LeestipKeukenkastjes verven tips

Voordelen van keuken spuiten

Keuken spuiten biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere methodes om je keuken een make-over te geven. Zo is het niet alleen een duurzame oplossing, maar ook een manier om je keuken een strak en glad resultaat te geven. Daarnaast kun je met keuken spuiten kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen.

 • Duurzame oplossing: De verflaag die wordt aangebracht bij keuken spuiten gaat langer mee dan folie. Hierdoor is keuken spuiten een duurzamere oplossing dan keuken wrappen.
 • Strak en glad resultaat: Bij keuken spuiten krijg je een strak en glad resultaat, omdat de verf gelijkmatig wordt aangebracht over de hele keukenfrontjes.
 • Mogelijkheid tot kleuraanpassing: Bij keuken spuiten kun je kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen. Hierdoor kun je jouw keuken volledig aanpassen naar jouw smaak.
 • Bescherming tegen krassen en beschadigingen: De verflaag biedt bescherming tegen krassen en beschadigingen, waardoor je keukenfrontjes langer meegaan.

Nadelen van keuken spuiten

Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan keuken spuiten waar je rekening mee moet houden:

 • Hoge kosten: Keuken spuiten is duurder dan keuken wrappen, omdat het een meer arbeidsintensief proces is.
 • Mogelijkheid tot beschadiging: Bij keuken spuiten is er een risico dat de verf na verloop van tijd kan beschadigen of afbladderen. Hierdoor kan het zijn dat je na een aantal jaar de keuken opnieuw moet laten spuiten.

Kosten van keuken spuiten

De kosten van keuken spuiten zijn hoger dan bij keuken wrappen. Dit komt omdat keuken spuiten een meer arbeidsintensief proces is en er meer materiaal voor nodig is. De exacte kosten zijn afhankelijk van het aantal keukenfrontjes, de grootte van de frontjes en het type verf dat je kiest. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €1.500,- en €2.500,-.

Het is aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende aanbieders, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en de verschillende mogelijkheden. Hierbij is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van het werk en de garantie die wordt geboden.

Hoewel keuken spuiten duurder is dan keuken wrappen, is het wel een duurzamere oplossing en biedt het een strakker resultaat. Bovendien gaan keukenfrontjes die zijn gespoten langer mee dan frontjes die zijn beplakt met folie.

Nieuwe keukenfrontjes

Als je op zoek bent naar een manier om je keuken een geheel nieuwe uitstraling te geven, zijn nieuwe keukenfrontjes wellicht iets voor jou. Door de frontjes te vervangen, krijgt jouw keuken een complete make-over en kun je kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen. Maar wat zijn precies de voordelen en nadelen van nieuwe keukenfrontjes en wat zijn de kosten? In deze alinea vertellen we je alles wat je moet weten over deze methode.

Voor en na situatie van een keuken project - Nieuwe keukenfrontjes via K14.nl
Voor en na situatie van een keuken project – Nieuwe keukenfrontjes via K14.nl

Wat zijn nieuwe keukenfrontjes?

Nieuwe keukenfrontjes zijn frontjes die worden geplaatst op de bestaande keukenkastjes en -lades. Hierdoor krijgt jouw keuken een geheel nieuwe uitstraling, zonder dat je de hele keuken hoeft te vervangen. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, zoals kunststof, hout, MDF of glas. Daarnaast kun je ook kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen, zoals hoogglans, mat of houtlook.

Het vervangen van de keukenfrontjes is een relatief snelle en eenvoudige manier om jouw keuken een make-over te geven. Het is wel belangrijk om te weten dat de frontjes moeten passen bij de bestaande keukenkastjes en -lades. Het kan dus zijn dat je ook de kastjes en lades moet aanpassen om de nieuwe frontjes te kunnen plaatsen.

Het vervangen van de keukenfrontjes is een flinke investering, maar het kan wel zorgen voor een grote meerwaarde van jouw woning. Het is daarom verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende aanbieders, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en de mogelijkheden.

Voordelen van nieuwe keukenfrontjes

Het vervangen van de keukenfrontjes is een investering, maar het is wel een manier om jouw keuken een geheel nieuwe uitstraling te geven en om deze waarde toe te voegen aan jouw woning:

 • Complete make-over: Het vervangen van de keukenfrontjes geeft jouw keuken een complete make-over. Hierdoor ziet jouw keuken er weer als nieuw uit en kan het de waarde van jouw huis verhogen.
 • Keuze uit verschillende materialen en afwerkingen: Bij nieuwe keukenfrontjes kun je kiezen uit verschillende materialen en afwerkingen. Hierdoor kun je jouw keuken volledig aanpassen naar jouw smaak en interieur.
 • Duurzame oplossing: Nieuwe keukenfrontjes gaan lang mee en bieden een duurzame oplossing voor het opknappen van jouw keuken. Je hoeft dus niet snel weer nieuwe frontjes te plaatsen.
 • Mogelijkheid tot het aanpassen van de keukenindeling: Als je toch de keukenfrontjes gaat vervangen, kun je ook nadenken over het aanpassen van de keukenindeling. Hierdoor kun je de ruimte in jouw keuken beter benutten en optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte.

Nadelen van nieuwe keukenfrontjes

Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen bij het maken van jouw keuze voor het opknappen van jouw keuken.

 • Hogere kosten: Het vervangen van de keukenfrontjes is duurder dan keuken wrappen en keuken spuiten. Dit komt doordat er meer materiaal nodig is en er meer arbeidsuren in gaan zitten.
 • Mogelijkheid tot extra werkzaamheden: Als de keukenfrontjes worden vervangen, kan het zijn dat er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het vervangen van de scharnieren en handgrepen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.
 • Minder duurzaam dan keuken wrappen of keuken spuiten: Hoewel nieuwe keukenfrontjes een duurzame oplossing zijn voor het opknappen van jouw keuken, zijn ze minder duurzaam dan keuken wrappen of keuken spuiten. Dit komt doordat de frontjes gevoeliger zijn voor beschadigingen en krassen.

Kosten van nieuwe keukenfrontjes

De kosten van nieuwe keukenfrontjes zijn afhankelijk van het aantal frontjes, de grootte van de frontjes en het materiaal dat je kiest. Gemiddeld kost het vervangen van keukenfrontjes tussen de €2.500,- en €5.000,-. Dit is duurder dan keuken wrappen en keuken spuiten, maar het resultaat is duurzamer en het geeft jouw keuken een compleet nieuwe uitstraling.

Het is aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende aanbieders, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en de verschillende mogelijkheden. Hierbij is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van het werk en de garantie die wordt geboden.

Het vervangen van de keukenfrontjes is een flinke investering, maar het kan wel zorgen voor een grote meerwaarde van jouw woning. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de keuze die je maakt en te kiezen voor een oplossing die past bij jouw wensen en budget.

Vergelijking

Nu je alles weet over keuken wrappen, keuken spuiten en nieuwe keukenfrontjes, is het tijd om deze drie manieren met elkaar te vergelijken. Hieronder vind je een overzicht van de voordelen, nadelen en kosten per manier:

VoordelenNadelenKosten
Keuken wrappenBetaalbaar, snelle oplossing, duurzaam, makkelijk te onderhoudenBeperkte keuze in kleur, minder duurzaam dan nieuwe frontjesGemiddeld €1.000 – €2.500
Keuken spuitenBetaalbaar, duurzaam, volledige dekking, makkelijk te onderhoudenBeperkte keuze in kleur, minder duurzaam dan nieuwe frontjesGemiddeld €1.500 – €3.000
Nieuwe frontjesComplete make-over, keuze uit verschillende materialen en afwerkingen, duurzaam, mogelijkheid tot aanpassen keukenindelingDuurder dan keuken wrappen en spuiten, mogelijk extra werkzaamhedenGemiddeld €2.500 – €5.000

Hoe kies je de juiste manier? Het kiezen van de juiste manier om jouw keuken een make-over te geven hangt af van verschillende factoren, zoals jouw budget, de huidige staat van de keuken en jouw persoonlijke smaak en wensen. Hieronder vind je een aantal vragen die je kunt stellen om de juiste keuze te maken:

 • Wat is mijn budget?
 • Hoe is de huidige staat van mijn keuken?
 • Welke uitstraling wil ik creëren in mijn keuken?
 • Welke kleuren en materialen spreken mij aan?
 • Wil ik mijn keukenindeling aanpassen?

Als je deze vragen beantwoordt, kun je een beter beeld krijgen van welke manier het beste past bij jouw wensen en budget. Het is ook aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende aanbieders, zodat je een goed beeld krijgt van de kosten en mogelijkheden per manier.

Bekijk ook:
15x Tegels keuken achterwand
Keukenkastjes verven tips
IKEA keuken customizen

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate