15x Tegels keuken achterwand


Ben je op zoek naar leuke tegels voor aan de keuken achterwand, maar je hebt nog geen idee wat voor soort tegels en hoe je de achterwand wilt betegelen? Laat je inspireren door onze mooie inspiratie voorbeelden van keukens, waarvan de achterwand betegeld is met wandtegels. Kijk snel verder voor leuke ideeën en handige tips!

Bij de inrichting van je keuken denk je misschien niet als eerst aan de keuken achterwand. De kasten, het werkblad, het keukenapparatuur en de vloer krijgen vaak eerst de aandacht. Maar uiteindelijk komt de keuken achterwand absoluut aan de beurt, die je op verschillende manieren kunt bekleden. Sommigen laten het stucen, anderen nemen een spatwand voor boven het fornuis, maar de meeste mensen geven de voorkeur aan tegels voor aan de keuken achterwand. Wandtegels zijn niet alleen verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten, kleuren en motieven, die jouw keuken leuk, mooi en kleurrijk kunnen maken – met de bescherming van de keuken achterwand tegen water-, vet- en andere vlekken hebben tegels ook een belangrijke praktische functie.

Wil jij ook tegels voor aan de keuken achterwand, maar je wilt eerst wat leuke ideeën opdoen? Hieronder vind je de leukste betegelde keuken achterwand inspiratie voorbeelden.

1. Kleine witte rechthoekige tegels tot aan plafond

In deze mooie open keuken van een klein Scandinavisch appartement van 59m2, is er gekozen om de volledige keuken achterwand te betegelen, zowel over de gehele breedte als over de volledige hoogte tot aan het plafond. De witte rechthoekige tegels die in halfsteensverband zijn betegeld, passen mooi bij het groene marmeren werkblad en de lichtblauwe keukenkasten. Klik hier voor meer foto’s.

witte tegels keuken achterwand halfsteenverband volledige wand

2. Marmeren wandtegels

Marmer geeft elke ruimte een hele chique en stijlvolle uitstraling, dat heel goed te zien is in deze keuken. In deze lichte keuken van een hoekappartement is er gekozen voor een wit geverfde houten vloer, donkergrijze keukenkasten en een carrara wit werkblad. Het werkblad loopt bovendien door naar de keuken achterwand in de vorm van grote witte marmeren tegels. Deze tegels vormen een geweldige combinatie met de koperen afzuigkap en de koperen kraan. Klik hier voor meer foto’s.

witte marmeren tegels keuken achterwand

3. Wandtegels tot aan wandplanken

Ook Erin heeft in haar prachtige vintage landelijke keuken gekozen voor witte rechthoekige wandtegels aan de keuken achterwand. Naast de vaste kasten aan de onderkant, vind je aan de keuken achterwand houten wandplanken. Dubbele houten wandplanken waar mooie spullen zoals boeken, servies en plantjes op zijn geplaatst. In plaats van de hele keuken achterwand te betegelen, heeft ze ervoor gekozen om de wandtegels tot aan de onderste wandplank te laten lopen. Klik hier voor meer foto’s.

witte tegels keuken achterwand tot houten wandplanken

4. Blauw witte patchwork tegels

Vind je witte tegels een beetje saai, en ben je op zoek naar tegels met een motief of een bijzonder ontwerp voor aan de keuken achterwand? In deze bijzondere keuken is de keuken achterwand betegeld met mooie blauw witte patchwork tegels. Dankzij de kleurstelling lijken de tegels op Delftsblauwe tegels, en het leuke is dat de muur zich kenmerkt met verschillende patronen. Klik hier voor meer foto’s.wit blauwe patchwork tegels keuken achterwand

5. Stoere betonlook tegels

Deze moderne stoere keuken is ontworpen door architectuurstudio Proctor & Shaw die in het centrum van Londen een heel mooi appartement heeft ontworpen.  Het interieur ontwerp kenmerkt zich met prachtige natuurlijke materialen en kleurtinten, wat ook terugkomt in de in de houten vloer en de houten latten aan de wanden. Om een mooi contrast te creëren, is er gekozen voor een strakke moderne zwarte keukenkasten aan de onderzijde en witte wandkasten. Daartussenin is de keuken achterwand betegeld met stoere betonlook tegels. Klik hier voor meer foto’s.

stoere betonlook tegels keuken achterwand

6. Kleine vierkante matzwarte tegels

Dit is de mooie keuken van Nord House, een super leuk en stijlvol ingericht huisje gelegen in Australië, en onder andere als vakantiehuis wordt aangeboden. Het interieur kenmerkt zich met een stoere Scandinavische stijl, met een kleurenpalet bestaande uit voornamelijk zwart, wit en houttinten. En in de keuken tref je eigenlijk alleen maar zwart aan, wat heel mooi mogelijk is door de lichte vloer en de witte wand in de rest van de ruimte. Strakke zwarte kasten zijn gecombineerd met de zwarte retro koelkast van SMEG, een strakke zwarte afzuigkap, en ook de keuken achterwand is volledig tot aan het plafond betegeld met kleine vierkante matzwarte tegels. Klik hier voor meer foto’s.

kleine vierkante matzwarte tegels keuken achterwand

7. Grijze tegels

Architectenbureau Skälsö heeft een hele bijzondere vrijstaande familiewoning gelegen in de Zweedse kustplaats Härnösand. Een prachtige karakteristieke woning uit 1900 die ingericht is met een bijna volledig grijs interieur. Grijze vloeren, meubels en wanden kom je door heel het huis tegen, ook in de keuken. Daar zijn de grijze keukenkasten gecombineerd met een grijs geverfde houten vloer en grijze wandtegels aan de keuken achterwand. Klik hier voor meer foto’s.

grijze keuken achterwand tegels

8. Witte metrotegels

Metrotegels zijn super populair – Klassieke tegels die je ook tegenkomt aan de muren van metrostations in Parijs, New York en Londen. En ook in huis, in de badkamer en keuken kunnen metrotegels erg leuk en chic zijn. In dit kleine appartement hebben ze de klassieke grijze keukenkatsen met marmern werkblad heel mooi gecombineerd met witte metrotegels, die tot aan de RVS afzuigkap zijn gelegd. Aan het bovenste strak gestuukte gedeelte vind je twee stoere zwarte wandlampen. Klik hier voor meer foto’s.witte metrotegels keuken achterwand

10. Mintgroene vierkante wandtegels

In veel keukens wordt alleen de keuken achterwand betegeld, maar in onderstaande keuken hebben ze alle muren van de keuken betegeld met super leuke vierkante mintgroene tegels. Ze geven de keuken een hele bijzondere uitstraling, vooral in combinatie met de geometrische vlakken die op de houten vloer zijn gecreëerd. Klik hier voor meer foto’s.

vierkante mintgroene tegels keuken achterwand

11. Witte visgraat tegels

Het visgraat patroon is een super populair legpatroon, wat zowel geldt voor houten vloeren als tegels. En dat geldt dus ook voor de keuken achterwand. Onderstaande mooie keuken laat zien dat de witte visgraat tegels aan de keuken achterwand de moderne keuken met strakke groene kasten de keuken een mooi klassiek tintje geven, vooral in combinatie met de gouden spoelbak en de gouden kraan. Super nice!

witte visgraat tegels keuken achterwand

12. Blauwe hexagon tegels

Naast rechthoekige en vierkante tegels, zijn er nog heel veel andere vormen tegels verkrijgbaar. Hexagon tegels zijn bijvoorbeeld super populair, gekenmerkt door zes hoeken, zoals bij een honinggraat. In onderstaande keuken met mooie houten keukenkasten, is de keuken achterwand betegeld met super leuke hexagon tegels. En wat het nog bijzonderder maakt, is dat ze een een ombre effect hebben gecreëerd, waarbij de onderste tegels donkerblauw zijn, de middelste tegels lichtblauw, en de bovenste tegels wit.

blauwe hexagon tegels keuken achterwand
Bron: Fireclaytile.com

13. Schubben tegels

Een andere leuke tegelvorm die we niet zo vaak tegenkomen, maar die we ook heel erg leuk vinden, zijn tegels in de vorm van schubben. De schubben tegels worden ook wel zeemermin tegels genoemd, en hebben dus de vorm van schubben. Hoewel we ze nog niet zo vaak tegenkomen, groeien ze wel in populariteit. In onderstaande leuken keuken met de moderne strakke lichtblauwe kasten is de keuken achterwand volledig van het keukenblad tot aan het plafond betegeld met stijlvolle witte schubben tegels. De tegels maken de keuken super leuk en bijzonder.

schubben tegels keuken achterwand

14. Leuke spatwand tegels

Bij Fireclaytile.com kwamen we deze mooie keuken tegen. Een prachtige klassiek chique keuken met indigo blauwe keukenkasten aan de onderkant, afgewerkt met een strak wit werkblad, en mooie bijpassende witte wandkasten. Wat leuk is, is dat ze gekozen hebben voor twee soorten wandtegels aan de keuken achterwand. De grootste deel van de keuken achterwand is betegeld met minimalistische witte wandtegels, terwijl de spatwand betegeld is met hele leuke blauwe tegels in een unieke vorm. Hierdoor is de spatwand een echte eyecatcher geworden in de keuken.

mooie spatwand tegels keuken achterwand

15. Smalle groene tegels

Om te zeggen dat de smalle groene tegels aan de keuken achterwand in deze keuken de blikvanger zijn gaat misschien een beetje te ver, omdat de keukenkasten er ook geweldig uitzien. Maar ze geven deze keuken wel een hele bijzondere uitstraling, juist in combinatie met de houten kasten. Wat ook een goede keus is, is dat het stukje muur zonder wandkast ook mee betegeld is, en op die manier toch een mooi geheel is geworden.

groene smalle keuken wand tegels

Bekijk ook:
Keuken achterwand tegels tot het plafond
Keuken met overloop van houten vloer naar tegels
Gestucte keuken achterwand
Legpatroon tegels
Metrotegels
Plaktegels
Tegelstickers

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate