10x Uitklapbedden


Uitklapbedden zijn de perfecte oplossing voor mensen die klein wonen. Een uitklapbed kan je namelijk overdag inklappen, zodat je de schaarse ruimte op een andere manier kunt gebruiken. In een klein eenkamerappartement bijvoorbeeld, waar de slaapkamer en woonkamer in dezelfde ruimte zijn ingericht, kan je met een uitklapbed enorm veel ruimte besparen. Ook voor een logeerkamer kan dit een heel goed idee zijn. Uitklapbedden zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten. Ben jij op zoek naar het perfecte model? Wij hebben de leukste varianten voor je op een rijtje gezet die je kunt kopen of op maat kan laten maken!

1. Uitklapbed achter gordijnen

Dit uitklapbed hebben we gevonden bij een Zweedse makelaar, waar een klein appartement van 56m2 te koop werd aangeboden. Omdat de enige slaapkamer als kinderkamer wordt gebruikt, hebben de bewoners hun ‘master bedroom’ in de woonkamer ingericht. Daar is natuurlijk niet echt de ruimte voor, dus is er gekozen voor een uitklapbed. Overdag is het bed ingeklapt, en in de avond wordt het uitgeklapt. Om het bed volledig te verbergen, zijn er mooie blauwe linnen gordijnen opgehangen.

Uitklapbed achter gordijnen

Uitklapbed achter gordijnen

2. DIY wand uitklapbed-bank systeem

Dit DIY uitklapbed hebben we gevonden bij Get Hands Dirty, die in een aflevering van ‘Tiny Apartment Series’ laat zien hoe je een DIY wand uitklapbed-bank systeem kunt maken van multiplex. Overdag wordt het als bank gebruikt, en in de avond kan het bed uitgeklapt worden van de muur. Ok, we geven toe dat dit niet de meest eenvoudige DIY project is, maar door dit filmpje te bekijken kom je al heel ver.

3. Mobiel uitklapbed

Dit mobiele uitklapbed kan je hier kopen. Als het bed ingeklapt is, lijkt het op een moderne compacte kast waar je heel veel ruimte mee kunt besparen. Wat handig is, is dat het bed voorzien is van zwenkwielen. Je kunt het dus heel eenvoudig verplaatsen en uitklappen. Je kunt kiezen uit verschillende RAL kleuren en formaten.

mobiel uitklapbed

4. Uitklapbed Slim Book

Dit mooie uitklapbed wordt gecombineerd met twee mooie boekenkasten. Aan de linkerkant vind je een smalle boekenkast met zes open vakken boven elkaar, en aan de rechterkant vind je een iets bredere boekenkast met zowel een dichte kast als een open vak. Als het bed ingeklapt, heb je bovendien twee extra brede wandplanken erbij. Vind je het wat? Het is hier verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Uitklapbed Slim Book

5. Uitklapbed met loungebank

Uitklapbedden worden vaak gecombineerd met een bank, wat een perfecte oplossing is voor kleine eenkamerappartmenten of de inrichting van een studentenkamer. Er zijn genoeg keuzes, maar dit uitklapbed met bank vinden we een van de mooiste. Het uitklapbed is niet gecombineerd met zomaar een bank, het is een hele comfortabele loungebank. Hier verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Uitklapbed met loungebank

6. Uitklapbed vs eettafel

Hoe tof is dit uitklapbed! Overdag, als het ingeklapt is, is het een grote eettafel. Je kunt het dus in de woonkamer of keuken plaatsen. En in de avond als je het bed nodig hebt, kan je het heel eenvoudig omtoveren tot een groot en mooi tweepersoonsbed van 160 x 200 cm. Klik hier de verschillende mogelijkheden te bekijken.

uitklapbed eettafel

uitklapbed eettafel

7. DIY underlayment uitklapbed

Dit leuke uitklapbed hebben we gevonden bij Brittany, het gezicht achter de DIY blog By Brittany Goldwyn. Zij heeft een heel mooi ontwerp gemaakt van een uitklapbed voor het thuiskantoor dat ook als logeerkamer gebruikt wordt. Het bed is gemaakt van underlayment planken en vervolgens volledig wit geverfd. Vind je dit bed mooi, en wil je zelf aan de slag gaan met dit project? Klik hier voor de volledige handleiding.

DIY underlayment uitklapbed

DIY underlayment uitklapbed

8. Dubbele uitklapbedden voor gedeelde kinderkamer

Wil je een kleine kinderkamer inrichten die gedeeld moet worden door twee kinderen? Veel mensen kiezen voor een stapelbed, maar wat ook een goed idee kan zijn, zijn dubbele uitklapbedden. Door de uitklapbedden overdag in te klappen, kan er enorm veel ruimte gecreëerd worden in de kinderkamer zodat de kinderen kunnen spelen. Klik hier om te zien hoe je onderstaande uitklapbedden kunt maken.

dubbele uitklapbedden gedeelde kinderkamer

9. Uitklapbed in stoere garage

Als je hoort dat Jorge in de garage van z’n ouders in San Diego woont, dan heb je daar waarschijnlijk een bepaald beeld bij. Dat is waarschijnlijk niet het beeld als de foto die je hieronder ziet. De oorspronkelijke ruimte was een onafgewerkte garage met betonnen vloeren, maar Jorge heeft het verbouwd tot een volwaardige woning. Sterker zelfs, het is een hele stoere loft woning geworden waar velen van dromen. Er is een geweldige grote kastenwand gerealiseerd, waar een uitklapbed in verwerkt is. Net als veel andere maatwerk oplossingen is het bed gemaakt van stoere berken multiplex planken. Klik hier voor de hele binnenkijker.

Uitklapbed in stoere garage

Uitklapbed in stoere garage

10. Uitklapbed underlayment

In de portfolio van Studio Wok hebben we dit geweldig appartement gevonden. Het OCS batipin flat is een project uit 2015, een klein appartement uit Milaan. Naast dat het interieur er mooi uit moest zien, moesten er zoveel mogelijke functionele onderdelen gecreëerd worden, zonder dat het ten koste gaat van het esthetische aspect. Ze hebben bijvoorbeeld gekozen voor een uitklapbed, dat onderdeel is van een grote underlayment muur. Doordat het bed ingeklapt kan worden, kan overdag op die plek de eettafel geplaatst worden. Klik hier om de hele binnenkijker te bekijken.

uitklapbaar bed underlayment

uitklapbaar bed underlayment

Bekijk ook:
Deze kinderkamer op zolder is ingericht met twee mooie inbouwbedden!
Hemelbedden zijn hot!
Opklapbaar bed tegen muur

2 Comments

 1. In mijn zoektocht naar een 2-persoons-uitklapbaarbed, zag ik diverse opties op uw website. Graag ontvang ik informatie over
  4. Uitklapbed Slim Book
  5. Uitklapbed met loungebank
  6. Uitklapbed vs eettafel
  7. DIY underlayment uitklapbed
  9. Uitklapbed in stoere garage
  10. Uitklapbed underlayment
  Het gaat dan om de maten, as er keuzemogelijkheden zijn voor de maten, dan deze ook en de prijzen ervan. Ook uiteraard waar ze beschikbaar zijn

  Ik hoor graag van u.

  Met vriendelijke groet, N.Haenen

 2. Pingback: Hoogslaper voor volwassenen - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate