Trapkast inspiratie


Een trap heeft als belangrijkste doel om verbinding te maken van de ene verdieping naar de andere verdieping. En als je een trap in huis hebt, heb je meestal ook een ruimte onder de trap. Deze ruimte kan op verschillende manieren ingericht worden. Sommigen laten het leeg, sommigen gaan daar een werkplek of een speelhoek inrichten, maar het is ook de ideale ruimte om er een trapkast te bouwen. Wij hebben de mooiste inspiratie voorbeelden gevonden van de leukste en praktische trapkasten!

Trapkast hal

Hoe je de trapkast wilt inrichten is ook een beetje afhankelijk van de ruimte waar de trap aanwezig is. Als het gaat om een trap in de hal, dan is het logischer om er een garderobekast van te maken. Maar als het gaat om een trap in de woonkamer, dan is het meer voor de hand liggend om er een voorraadkast of berghok van te maken.

Maatwerk trapkast

Trapkast op maat

Voorraadkast hal

Trapkast wasmachine

Trapkast als voorraadkast

De trapkast kan op veel manieren gebruikt worden. Een voorraadkast is daar een heel mooi voorbeeld van. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld als je een kleine keuken hebt en daar niet genoeg opbergruimte aanwezig is voor het opbergen van alle boodschappen. Dan is een aparte voorraadkast onder de trap natuurlijk ideaal! Onze tip is om zoveel mogelijk in de hoogte te werken door bijvoorbeeld open wandplanken te monteren aan de wanden. Deze kunnen perfect gebruikt worden voor het opbergen van potjes, flessen, zakken, noem maar op.

Trapkast voorraadkast

Trapkast voorraadkast

Trapkast als garderobekast

Heb je wel genoeg opbergruimte in de keuken, maar bijvoorbeeld een kleine en smalle hal? Dan zou je de trapkast ook kunnen inrichten als garderobekast. Een plekje waar je de jassen kunt ophangen en schoenen kunt opbergen. Zorg daarom altijd ervoor dat je zowel kledingroedes als open planken hebt om de ruimte optimaal te benutten.

Garderobekast trapkast inspiratie

Trapkast garderobekast hal

Trapkast garderobekast

Berging onder trap

Je zou de trapkast ook kunnen inrichten als berghoek. Een handige ruimte waar je verschillende spullen in kunt opbergen. Denk aan de stofzuiger, een dweil en emmer, opbergboxen, noem maar op.

2 Comments

  1. Pingback: Zo geef je de wasmachine een leuk plekje in huis! | HOMEASE

  2. Pingback: Open trap dichtmaken | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate