Leuk idee voor speelhoek in woonkamer


Mensen met kinderen kampen vaak met het probleem dat er speelgoed door heel het huis ligt. Dus niet alleen in de kinderkamer, maar vooral ook in de woonkamer. Ouders vinden het namelijk fijn om een oogje in het zeil te houden als er bijvoorbeeld gekookt moet worden, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. De meest ideale situatie is een speelhoek in de woonkamer.

Kinderhoek in woonkamer

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Want hoe kan je op een leuke en praktische manier een speelhoek inrichten in de woonkamer?

Hao Interieur design die heeft hiervoor iets super leuks bedacht.

Uitschuifbare Scheidingswand voor speelhoek
Voor een appartement in Taiwan hebben ze namelijk de woonkamer verdeeld in twee gedeeltes. Het ‘normale’ volwassen gedeelte en een speelhoek. Deze twee gedeeltes kunnen van elkaar gescheiden worden middels een mooie harmonica deur. Als deze deur gesloten is, dan heb je eigenlijk twee verschillende kamers. En als het open staat, dan wordt het één grote woonkamer met speelhoek.

Leuk idee speelhoek woonkamer

speehoek

speehoek in woonkamer

Uitschuifbare scheidingswand voor speelhoek

Woonkamer inspiratie

kinderhoek

kinderhoek inrichten in woonkamer

Speelhoek inspiratie

Bovenstaande speelhoek is natuurlijk wel een échte droom voor de kinderen, die helaas voor velen bij een droom zal blijven. De meeste mensen hebben niet zoveel ruimte in de woonkamer om zo’n grote speelhoek in te richten. Gelukkig zijn er ook voor de kleinere woonkamers hele leuke inspiratie ideeën voor het inrichten van een speelhoek.

Speelgoed opbergen

Eén van de belangrijkste elementen in een speelhoek is opbergruimte voor het speelgoed. Vooral als het gaat om een speelhoek in de woonkamer is opbergruimte enorm belangrijk. Als je dat niet hebt, dan zal het een grote bende worden van auto’s, vliegtuigen, boeken, knuffels, poppen, noem maar op. Om de speelhoek zoveel mogelijk te integreren in de woonkamer, zal je creatief om moeten gaan met ladekasten en planken. Denk bijvoorbeeld aan ladekasten die gecombineerd kunnen worden met de TV meubel of ladekasten die onder een bank geschoven kunnen worden. Als je de mogelijkheid hebt, is een inbouwkast helemaal geweldig!

speelgoed-opbergen-speelhoek-woonkamer

kasten-speelgoed-speelhoek

inbouwkast-speelhoek-woonkamer

Tafel in de speelhoek

Iets wat ook niet mag ontbreken in een speelhoek is een tafel. Een tafel waar de kinderen aan kunnen zitten om te kleuren en te tekenen. Daar horen natuurlijk ook stoeltjes of krukjes bij. Daarnaast is het ook altijd handig om na te denken over opbergmogelijkheden van kleurplaten, papier en potloden. Daar zijn hele leuke oplossingen voor te bedenken.

kleurrijke-tafel-kast-combinatie-speelhoek

tafel-kast-combinatie-speelhoek

speelhoek-tafel

woonkamer-speelhoek-tafel

Leuke speelhoek

Een speelhoek blijft een speelhoek, ondanks dat het ingericht moet worden in de woonkamer. Zorg er daarom voor dat het leuk en speels is. Dat kan je doen met leuke speelse elementen zoals een tipi tent, een huisje of een leuke schommel. Deze elementen zijn ook leuk voor de woonkamer.

tipi-tent-speelhoek-woonkamer

schommel-speelhoek

huisje-speelhoek-woonkamer

Bron: Insideout.com.au | Rafa-kids.blogspot.nl | Interieurdesign.nu | Showhome.nl

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate