Kleine badkamer met witte ronde mozaïektegeltjes


Vandaag willen we jullie inspireren met een kleine maar super fijne badkamer. Een perfect bewijs dat je kleine badkamers ook heel leuk kunt inrichten. Het ontwerp is gemaakt door de ontwerpers van TomMarkHenry, een awardwinning design trio uit Sydney, als onderdeel van het Bellevue Hill project. Het project heeft een bijzonder doel. Het is namelijk een investering van de huidige bewoners, die de woning na de verbouwing willen verkopen. De getalenteerde ontwerpers hebben er in ieder geval iets heel erg moois van gemaakt.

houten-badkamermeubel-marmeren-blad

Kleine badkamer met witte ronde mozaïektegeltjes

Praktische badkamer met een raam

Ondanks de beperkte ruimte, bevat de badkamer twee belangrijke kenmerken. Het eerste is dat het een praktische rechthoekige ruimte is. Hierdoor is het niet een hele grote uitdaging om een praktische indeling te maken. Het tweede is dat er een grote raam aanwezig is, wat altijd fijn is in een vochtige ruimte als een badkamer. Het raam laat bovendien heel veel natuurlijk licht door, wat positief effect heeft op de frisse sfeer in de badkamer.

houten-badkamermeubel-marmeren-blad

Penny tiles

De ontwerpers hebben een aantal mooie materialen terug laten komen in het ontwerp. Op de vloer is er gekozen voor chique marmeren tegels, terwijl alle muren betegeld zijn met minimalistische witte ronde mozaïektegeltjes. Deze witte ronde mozaïektegeltjes, ook wel bekend als penny tiles, geven aan de ene kant rust aan de badkamer, terwijl ze aan de andere kant ook een leuk en speels designelement vormen.

zwarte-douchekop-nisje-muur

Zwarte accenten in de badkamer

Tegen de achterste muur is de douche bad combinatie ingericht. De glazen douchewand met het zwarte stalen frame, de zwarte badkraan met de bijbehorende knoppen en de zwarte regendouchekop zijn tegelijkertijd mooi en stoer. In de muur waar de douchekop en de kraan is gemonteerd is tevens een nisje gecreëerd, voor het plaatsen van flesjes shampoo en douchegel.

douche-bad-combinatie-kleine-badkamer

Houten badkamermeubel met marmeren blad

Naast de douche bad combinatie vind je de mooie badmeubel. Een moderne zwevende badmeubel inclusief een inbouwwastafel en zwarte kraan, bestaande uit twee grote brede houten lades en een marmeren blad. Tegen de muur tegenover deze badmeubel is nog een tweede meubel gemaakt. Ondanks dat het een smallere variant is, is het tóch erg handig voor nog meer opbergruimte in de badkamer. Boven beide meubels vind je een minimalistische wandspiegel.

2 Comments

  1. Pingback: Kleine fijne praktische badkamer | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate