Luxe appartement uit New York met beton en hout


Amerikaanse ontwerper Alex P White heeft een modelwoning ontworpen voor een high-end condominiumgebouw in Manhattan. Het is dan ook een luxe interieurontwerp geworden gekenmerkt met stoere betonnen plafonds, grijze betonstuc muren en een mooi kleurenpalet bestaande uit vooral heel veel gebroken wit, hout en zwarte accenten.

Luxe appartement uit New York met beton en hout

Neutrale tinten

De modelwoning is gelegen aan 196 Orchard, een onlangs voltooid 11-verdiepingen tellend condominiumsgebouw in de wijk Lower East Side. Het gebouw heet in totaal 89 eenheden, van studio’s tot appartementen met vier slaapkamers. Prijzen variëren van $985.000 tot $5,9 miljoen.

Alex P White, een interieurontwerper die een gelijknamige studio in New York runt, kreeg de opdracht een modelwoning in te richten die potentiële kopers zou aanspreken. Voor een appartement met één slaapkamer van 64 vierkante meter, gebruikte hij afwerkingen en decor in neutrale tinten om een ​​kalme en elegante sfeer te creëren.

Voor mij gaat een onvergetelijke ervaring van een geweldig interieur altijd over het creëren van de sfeer en het krijgen van de juiste mix.

Vanuit de voordeur stap je in een open keuken en woonkamer. Een glazen deur leidt naar een royaal terras met vergulde bronzen bakstenen, verkoolde plantenbakken en een betonnen eethoek.

lichte kleuren woonkamer

houten keukenbar barkrukken

Betonnen interieur

Binnen in het appartement zijn betonnen plafonds onafgewerkt gelaten, waardoor de ruimte een stoer en rauw karakter heeft gekregen. Dit is bovendien versterkt met behulp van betonstuc muren.

Ik besloot de plafondafwerking langs de wanden te brengen en alle kamers dezelfde structuur te geven. Hierdoor voelen de ruimtes tegelijkertijd knus en episch aan, terwijl het sfeervolle kleurenpalet het uitzicht op het terras benadrukt.

grote boog spiegel

Open keuken met bar

De keuken is een combinatie van stijl en functionaliteit. Het is voorzien van quartz aanrechtbladen, walnoot- en gelakte kasten en luxe keukenapparatuur van Miele. Achter het fornuis integreerde de ontwerper een donkere keuken achterwand gemaakt van Nero Marquina marmer.

Aan de houten keukenbar vind je bijpassende houten krukken van Coil + Drift. Andere zorgvuldig gekozen decoraties zijn een roestvrijstalen theeketel van Aldo Rossi en een keramische vaas van Ettore Sottsass.

De keuken kijkt uit op een smalle woonkamer met een mix van verschillende vormen en texturen. De ene muur is bekleed met een ingebouwde bank, gewikkeld in Belgisch linnen en een travertijn loungetafel, die beiden door ontworpen White is ontworpen. Boven de bank hangt een reeks ivoorkleurige wandversieringen van kunstenaar Mary Little uit Los Angeles.

Aan de tegenoverliggende muur vind je een grote open walnoothouten vakkenkast, wat tevens een ontwerp is van de Amerikaanse ontwerper. De Wiggle kartonnen stoel daarnaast is van van Frank Gehry.

vakkenkast woonkamer

Goed geselecteerde kunst- en designobjecten moeten meer doen dan alleen maar versieren – ze moeten een verhaal toevoegen. Ik heb een paar iconische vintage stukken gemengd met hedendaagse voorwerpen waarvan ik dacht dat ze een belangrijke dialoog hebben met het recente verleden.

In de slaapkamer creëerde de ontwerper een platformbed met een hoofdeinde dat naar het plafond stijgt. Een slank zwart kastje van de designer Stephen Bukowski uit Brooklyn contrasteert met de lichte tonen die de ruimte domineren.

luxe slaapkamer hoofdbord

betonstuc slaapkamer

luxe badkamer inloopdouche

betonnen tuintafel

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate