Deze mooie kleine badkamer is ontworpen met oog voor detail


Deze mooie badkamer hebben we gevonden op Yatzer.com. Daar hebben ze een inspirerende binnenkijker geplaatst van een jong gezin, die in een prachtige woning woont gelegen in Queens Park, een buitenwijk in Sydney. Het is een Victoriaanse woning, die volledig van top tot teen gerenoveerd is onder leiding van interieur- en architectenbureau Alexander &CO. Naast de opdracht om meer ruimtelijkheid en licht te creëren in de woning, heeft de interieurarchitect een interieurontwerp gemaakt waar de kleine details ook in het oog springen. Hieronder zien jullie hoe de nieuwe badkamer is geworden!

Deze mooie kleine badkamer is ontworpen met oog voor detail

Lichte badkamer

Met een vloeroppervlak van ongeveer 3m2 is het niet een hele grote, maar ook niet een hele kleine badkamer. Het grote voordeel is dat de badkamer voorzien is van een raam, die niet alleen voor natuurlijk licht zorgt, maar ook de mogelijkheid geeft om de badkamer te ontluchten. Daarnaast heeft de ontwerper mooie lichte kleuren gebruikt.

Deze mooie kleine badkamer is ontworpen met oog voor detail

Betonlook tegels en marmeren hexagon tegels

Twee muren zijn strak gestuukt en wit geschilderd, terwijl de andere twee muren betegeld zijn. Er is een muurtje gerealiseerd, waar de wastafel, het toilet en bad tegenaan zijn geplaatst. Dit muurtje is betegeld met grote grijze betonlook tegels, die ook gebruikt zijn voor de vloer en het betegelen van het strakke bad. De andere muren zijn betegeld met super stijlvolle marmeren hexagon tegels.

Deze mooie kleine badkamer is ontworpen met oog voor detail

Koperen details

Vanwege de beperkte ruimte hebben ze het bad en de douche gecombineerd. Daarom is er een glazen douchewand op maat gemaakt tegen het verlaagde plafond. De douche is voorzien van een koperen regendouche set met een inbouwdouche, die aan het plafond gemonteerd is. Het koper komt bovendien ook terug in de handdoekenrekken aan de muur, het bedieningspaneel van het toilet, de wastafelkraan en de sifon.

Boven het muurtje van de wastafel en het toilet is een op maat gemaakte spiegelkast gerealiseerd waar spullen in opgeborgen kunnen worden.

Bron: Yatzer.com

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate