Mooie Scandinavische keuken afgewerkt met oog voor detail


Het is een flinke klus om een keuken in te richten. Het is veel meer dan alleen een indeling maken, keukenkasten en apparatuur uitkiezen. Je moet juist ook nadenken over de kleinere details. Het werkblad is daar een bekend voorbeeld van, net als de deurgrepen. Daarnaast speelt alles rondom de keuken ook een belangrijke rol. Wat ga je met met het keuken achterwand? Wat plaats je op het aanrecht? En hoe zit het met de verlichting? Allemaal details waar je aan moet denken bij het inrichten van een keuken.

Vandaag nemen we een kijkje waar alles tot in de puntjes is uitgedacht. Kijk je mee in deze mooie Scandinavische keuken?

mooie-scandinavische-keuken-afgewerkt-oog-detail

Het is de keuken van een appartement uit Zweden met een woonoppervlak van 80m2. De keuken is niet mega groot, maar is zéker ook niet klein. Het biedt in ieder geval genoeg perspectief om er echt iets leuks van te maken. Dat hebben ze hier dan ook gedaan.

Grijze keukenkasten, marmeren werkblad en gouden deurgrepen

Er is genoeg ruimte om aan twee kanten keukenkasten te plaatsen. Aan de linkerkant vind je het keukenapparatuur. De ingebouwde koel- vriescombinatie, een stoer modern vrijstaand fornuis en een compacte moderne afzuigkap. Er is gekozen voor strakke donkergrijze keukenkasten, die afgewerkt zijn met een chique carrara marmeren werkblad en gouden deurgrepen. Daarnaast is aan deze kant ook werkplek aanwezig.

grijze-keuken-marmeren-werkblad

compacte-moderne-afzuigkap

marmeren-werkblad

Gouden wastafel en gouden kraan

Meer werkplek vind je aan de andere kant. Daar is de wastafel ingericht, samen met nog meer keukenkasten. Passend bij de gouden deurgrepen, is er ook gekozen voor een mooie gouden wastafel en bijpassende gouden kraan.

gouden-wastafel

carrara-marmeren-keukenblad

Gestuuukte keuken achterwand

Gouden details komen ook terug aan de keuken achterwand. In plaats van wandtegels, tref je hier een strak gestuukte keuken achterwand aan. Deze strakke witte keuken achterwand wordt alleen onderbroken door twee wandlampen. Twee stoere industriële zwarte wandlampen met gouden fittingen en kooldraadlampen.

gestuukte-keukenwand

industriele-wandlampen-keuken

Kleine eethoek

Aan de achterkant heb je middels openslaande deuren toegang tot een klein balkon. En bij de deuren, is een klein eethoekje ingericht, met een kleine ronde zwarte eettafel en twee bijbehorende zwarte eetkamerstoelen. Boven de eettafel hangt ook nog een super stijlvolle zwarte transparante hanglamp.

kleine-eethoek-keuken

hanglamp-boven-ronde-eettafel

Voorraadkast

Dit is nog niet alles, want aan het begin van de keuken is nog een inbouwkast gecreëerd. Deze inbouwkast wordt hier gebruikt als servieskast, maar je zou het bijvoorbeeld ook goed kunnen gebruiken als voorraadkast. Super handig!

inbouwkast-servieskast

servieskast

keuken-balkon

hal-bij-keuken

1 Comment

  1. Deze wandlampen zijn echt heel mooi! Ik kan ze alleen nergens (online) vinden. Wel zoiets, maar dan met hout, en niet helemaal van staal. Hebben jullie de gouden tip voor mij? Van welk merk is de lamp en waar is deze te koop? Alvast bedankt!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate