De mooiste dubbele deuren voor binnen


Sommige noemen ze dubbele deuren, sommigen noemen ze openslaande deuren. Ze worden vooral gebruikt naar de tuin toe. Het grote voordeel is dat je op die manier de tuin meer bij de woning kunt betrekken. De dubbele tuindeuren bestaat bovendien voor een groot deel uit glas, waardoor je meer licht in huis krijgt. En dat is natuurlijk altijd fijn. Maar dubbele deuren kunnen ook binnen toegepast worden. Het is een hele mooie manier om twee ruimtes van elkaar te scheiden en tóch de ruimtelijkheid en licht te behouden.

Opgeschuurde dubbele deuren

Openslaande deuren binnen in huis

Dubbele deuren en openslaande deuren kunnen in principe overal in huis geplaatst worden. Er zijn wel een aantal plekken in huis waar ze erg populair zijn. Tussen de woonkamer en de keuken bijvoorbeeld. Een ideale oplossing als je geen volledige open keuken wilt, maar de keuken wel bij de woonkamer wilt betrekken. Een andere mooie plek voor dubbele deuren is tussen de hal en de woonkamer. Met dubbele deuren geef je de entree en de weg naar de woonkamer grandeur. En je ziet ook regelmatig dubbele deuren tussen de woonkamer en de slaapkamer, vooral in chique herenhuizen.

Openslaande deuren glas slaapkamer

Smalle dubbele deuren

Soorten en maten

Openslaande deuren en dubbele deuren zijn er in heel veel soorten en maten. Tussen de hal en de woonkamer, en tussen de keuken en de woonkamer wordt er veelal gekozen voor dubbele deuren met glas. Dat geldt niet voor de dubbele deuren tussen de slaapkamer en woonkamer, omdat je natuurlijk privacy wilt hebben in de slaapkamer. Als je veel ruimte hebt, dan zou je ook kunnen kiezen voor dubbele deuren met zijlichten. Daarmee creëer je nóg meer ruimtelijkheid en licht in beide ruimtes.

Dubbele deuren kan je bovendien in alle interieurstijlen toepassen. Of je nou een landelijk interieur, een modern interieur, een klassiek interieur of een industrieel interieur. Paneeldeuren zijn bijvoorbeeld mooi voor een karakteristiek herenhuis, terwijl stalen deuren mooi passen in een industriële loft.

Stalen opslaande deuren

Dubbele deuren binnen

Dubbele deuren slaapkamer

Dubbele deuren slaapkamer

Dubbele deuren staal

Dubbele stalen deuren binnen

Dubbele deuren

Mooie dubbele deuren

Openslaande deuren binnen

Openslaande deuren wit staal

Openslaande paneeldeuren

1 Comment

  1. Pingback: Fijne compacte woonkeuken met roze muren | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate