Okergeel in je interieur


Geel in een interieur kan snel een afschrikkend effect hebben. Té fel, té vrolijk, té zomers… Maar er is één tint geel die super mooi en tijdloos is, namelijk okergeel. Een warme kleur, die je op heel veel leuke manieren kunt toevoegen in het interieur. Het is bovendien een kleur die in elk seizoen past. Of het nou herfst, winter, lente of zomer is, okergeel past altijd!

Okergeel in je interieur

Okergele tinten

Okergeel heb je in verschillende tinten. De officiële RAL-kleur die ook echt de naam ‘okergeel’ heeft, is de RAL-kleur 1024. Daarnaast bevat de RAL kleurwaaier een aantal geeltinten die een vergelijkbare tint geel heeft. De mooie kleur van het jaar 2019 Spiced Honey lijkt er bijvoorbeeld ook heel erg op.

RAL-1024-okergeel
Dit is de RAL 1024 – okergeel kleur.
ral-okergeel-varianten
Hier vind je verschillende RAL tinten die vergelijkbaar zijn met de okergeel RAL-1024.

Okergeel combineren

Je zou het misschien niet zeggen, maar okergeel kan je verrassend goed met heel veel andere kleuren combineren. De mooie warme kleurtint staat bijvoorbeeld erg mooi bij wit, zwart en grijs. Maar ook andere kleuren, waarvan je niet zou verwachten dat het een goede combinatie zou vormen passen er heel mooi bij. Denk aan blauw, groen, bruin, en zelfs roze kan erg mooi bij okergeel staan.

Okergeel in je interieur

Okergeel in je interieur

Okergele muren

Okergeel is de perfecte kleur om meer sfeer en warmte te geven aan je interieur. Okergele muren klinken eng, maar het resultaat kan prachtig zijn. Vind je het tóch een beetje too much? Dan zou je bijvoorbeeld één muur kunnen verven, en deze te combineren met een andere neutrale kleur. Ben je niet van het verven? Dan kan het ook een leuk idee zijn om je muur of meerdere muren te bekleden met behang. Er zijn heel veel behang okergele behang ontwerpen verkrijgbaar die je heel eenvoudig kunt gebruiken om je muren mee te decoreren. Je hebt egale behang ontwerpen, maar je hebt ook heel leuk behang met een motiefje of een patroon.

Okergeel in je interieur

Okergeel in je interieur

Okergele meubels en decoratie accessoires

Naast okergele muren, zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden om deze mooie kleur in je interieur te gebruiken. Er zijn ontzettend veel leuke en mooie meubels en accessoires verkrijgbaar die een okergele kleurtint hebben. Je zou bijvoorbeeld okergele gordijnen kunnen nemen. Deze zijn weliswaar prominent, maar je kunt ze ook weer heel snel vervangen. Dat geldt ook voor andere okergele meubels en accessoires. In de woonkamer kan je denken aan een okergele bank bijvoorbeeld of een mooi okergeel vloerkleed. Vind je dat nog steeds té groot en té aanwezig, speel dan een beetje met kleinere meubels decoratie accessoires. Okergele kussens, vazen, kaarsen stoelen, kasten, noem maar op. En in de slaapkamer is een okergeel dekbedovertrek of sprei natuurlijk ook super leuk.

Okergeel in interieur

Okergeel in interieur

Okergeel in interieur

Okergeel in interieur

Okergeel in je interieur

Okergeel in interieur

Okergeel in interieur

Okergeel in interieur

Okergeel in interieur

Okergeel in interieur

Vind je deze kleur ook zo mooi? We hebben de mooiste okergele meubels en accessoires voor je op een rijtje gezet!

 

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate