Ons interieur verlanglijstje voor 2021


Wij worden zó blij van mooie dingen in het interieur. Dit kan een mooie bank of een stoere eettafel zijn, maar ook kleine mooie spullen kunnen ons erg blij maken. Een leuk handgemaakt keramiek bord of kopje bijvoorbeeld, een grafische print die we in kunnen lijsten, of een mooi boek voor bij de collectie. Vandaag willen we alle mooie spullen laten zien die we voor het nieuwe jaar op ons verlanglijstje hebben staan. Wellicht zit daar ook iets tussen wat jij graag en plekje in jouw interieur wil geven. We zijn benieuwd!

1. OHMYHOME keramiek

De spullen van OHMYHOME staat al zo lang op ons verlanglijstje. Ze maakt niet alleen super mooie kermaiek servies, zoals borden kommen en kopjes, maar ook hele mooie spullen die je op een hele leuke manier een plekje in je interieur kan geven. Zo zijn we een grote fan van de Palo Santo Incense dish en de New Moon Incense holder. En de handgemaakte vazen zijn ook zó mooi!

interieur verlanglijstje ohmyhome keramiek

2. Wabi-Sabi Welcome boek

Het prachtige boek Wabi-Sabi Welcome nodigt lezers van over de hele wereld uit in huizen en leert ons hoe we op een diepere manier samen kunnen zijn. Aandacht voor je gasten (luister zonder afgeleid te worden; trek de stekker uit het stopcontact), creëer een gastvrije omgeving (laat de deur open; maak tijd vrij om samen te zijn), kies voor een bescheiden interieur (borden en meubels gemaakt van duurzame materialen, zoals hout of klei), decoreren met de natuur (met de nadruk op foerageren, niet in de winkel gekocht, bloemen), schoonheid vinden in onvolkomenheden (gerimpelde linnen servetten, samen met een ontspannen houding ten opzichte van laatkomers) en nog veel meer. Het boek is onderverdeeld in hoofdstukken van vijf locaties – Japan, Denemarken, Californië, Frankrijk en Italië – plaatsen waar de benadering van woondecoratie en entertainment het beste de wabi-sabi-principes weerspiegelt. Een musthave voor de collectie!

interieur verlanglijstje wabi sabi welcome

3. Droogbloemen van Aimélie

Bij Aimélie vind je de mooiste droogbloemen. Dat zijn bloemen die er niet alleen mooi uitzien, maar ook duurzaam zijn. Verse bloemen zijn natuurlijk ook leuk, maar die gaan helaas na een week alweer de prullenbak in, terwijl een goed opgezet boeket droogbloemen gaat een leven lang mee. Een ander voordeel is dat droogbloemen super onderhoudsvriendelijk zijn. Love it!

Leestip: Gedroogde bloemen in huis

interieur verlanglijstje droogbloemen aimelie

4. Schoonmaakproducten van Kinfill

Kinfill is moderne thuiszorg voor degenen die erom geven. Ze bieden een collectie milieuvriendelijke schoonmaakproducten (glas en spiegelreiniger, vloerreiniger, sanitairreiniger, allesreiniger, etc.) voor thuis, ontworpen om plastic afval voor eenmalig gebruik in je dagelijkse schoonmaakroutine te verminderen. Biologisch afbreekbare reinigingsextracten om thuis te mengen in een super mooie duurzame glazen Italiaans fles. De producten van Kinfill mogen dus ook niet ontbreken in ons verlanglijstje!

interieur verlanglijstje kinfill schoonmaakproducten

5. Linnen dekbedovertrek van Timeless Linen

Linnen is super hot in het interieur. En als we het hebben over mooie linnen producten voor je interieur, dan denken we meteen aan Timeless Linen. Pools linnen heeft een textuur en een geur en een schoonheid die spreekt van gratie, en huiselijkheid en eenvoud. Dit alles van de eenvoudige vlasplant, de bleekblauwe bloeiende plant die je in de zomer op het Poolse platteland aantreft. Timeless Linen wilt dit stukje Pools cultureel erfgoed delen via hun prachtige linnencollecties. En wij zijn vooral een groot fan van de super mooie linnen dekbedovertrekken!

Leestip: Moodboard: linnen in het interieur

linnen dekbedovertrek timeless linen

6. Portret illustratie van Amber de Vreng

Amber is in 2018 begonnen met het maken van persoonlijke portret illustraties. Inmiddels heeft ze al mega veel mensen blij mogen maken met een persoonlijk kunstwerkje. Achter elke illustratie zit een verhaal, en dat maakt het zo mooi en bijzonder. Een echte aanrader als je iets zoekt om je interieur meer persoonlijk te maken.

7. Wandkleed van Halona

De Halona wandkleden zijn gemaakt van 100% ruwe onbehandelde schapenwol. De wol is afkomstig van verschillende schapenrassen uit Nederland. De schapen hebben een gelukkig en vrij leven en worden gehouden voor weidegang in de natuur. Dit is een milieuvriendelijk en ecologisch verantwoord alternatief voor andere natuurbeheermaatregelen, zoals maaien, grondbewerking en bemesting. De schapen moeten voor de zomer worden geschoren, daar komt Halona om de hoek kijken. De wandkleden van Halona zijn zó mooi!

View this post on Instagram

Home again . . . . #wallhanging #wandkleed #wallart #Halona #interiordesign

A post shared by HALONA (@halona_babette_leertouwer) on

8. Akari 1A tafellamp van Vitra

Dat is de Akari 1A tafellamp van Vitra toch mooi! Vitra’s fascinerende Akari Light Sculptures zijn de modernistische interpretatie van beeldhouwer Isamu Noguchi van Japanse papieren lantaarns. De eerste armaturen werden ontworpen in 1951. Noguchi werd geïnspireerd door de traditionele lantaarns die door lokale vissers werden gebruikt voor het nachtvissen op de Nagara-rivier. Tegenwoordig bestaat de iconische collectie uit meer dan honderd lichtgewicht tafel-, vloer- en hanglampen die in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn.

De Akari-lampen zijn handgemaakt van bamboe ribbels en doorschijnend washi-papier dat is gemaakt van de binnenste schors van de moerbeiboom. Isamu Noguchi heeft het licht van Akari vergeleken met zonlicht dat door traditionele deuren van shji-papier wordt gefilterd – de lichtsculpturen creëren een warme gloed en een aangename sfeer. ‘Alles wat je nodig hebt om een huis te beginnen, zijn een kamer, een tatami en Akari.’, Aldus Noguchi.

akari 1a tafellamp vitra

Dit is ons interieur verlanglijstje voor het jaar 2021. We zijn benieuwd wat voor mooie spullen er allemaal op jouw verlanglijstje staat. Laat je het ons weten?

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate