Ontwerp van een moderne loungekeuken


Een keuken inrichten doe je vaak met behulp van de keukenboer. Samen bepaal je de indeling van de keukenkasten, de kleur, het materiaal, etc. Verder dan dat ga je eigenlijk niet. Wil je dus echt iets bijzonders creëren van je keuken, dan is het soms aan te raden om eens om de tafel te zitten met een architect. Al is dat alleen ter inspiratie. Dat hebben de bewoners dan ook gedaan van een modern appartement uit Taiwan. Met behulp van de interieurarchitecten van Z-AXIS DESIGN hebben zij hun complete woning ontworpen, inclusief de keuken van hun dromen.

Ontwerp van een moderne loungekeuken

Een ding is duidelijk, het is geen doorsnee keuken die je dagelijks ziet. Het is duidelijk dat hier professionals aan het werk zijn geweest. Dat is te zien aan de indeling en vooral ook de keuze voor bepaalde materialen en maatwerk oplossingen.

Glazen wanden met stalen frames

Aanvankelijk was het een open keuken. Ze hebben echter besloten om het een beetje af te sluiten, door aan twee kanten een glazen wand te plaatsen. Twee smalle glazen wanden met stoere zwarte stalen frames. Op die manier blijft de ruimtelijkheid behouden.

Ontwerp van een moderne loungekeuken

Ontwerp van een moderne loungekeuken

Ruitvormige tegels

Naast de glazen wanden is er nog een andere duidelijke scheiding gecreëerd met de vloer. In de woonkamer ligt namelijk een houten vloer, terwijl er in de keuken tegels liggen. Niet zomaar tegels, super stoere ruitvormige tegels, die op een hele fraaie manier zijn gelegd. Het effect wordt bovendien versterkt door witte, grijze en zwarte tegels asymmetrisch met elkaar te combineren. De vloer vormt dan ook een echte eyecatcher van de keuken.

Keuken inrichting

De keukenkasten zelf zijn minimalistische wit en modern. Deze zijn geplaatst aan een kant van de keuken. In het midden vind je de eettafel. Een op maat gemaakte eettafel, bestaande uit een mooie houten werkblad en ondersteund wordt door zwarte stalen poten. De eettafel vormt bovendien een soort scheidingsgebied tussen de keuken en de lounge.

Lounge

Aan de linkerkant van de keuken is namelijk een lounge ingericht met een stijlvolle vaste bank bij het raam. De bank bevat vaste ladekasten aan de onderkant, terwijl de bovenkant afgewerkt is met een dikke zitkussen om het zitcomfort te garanderen.

Aan de wand zijn witte wandkasten geplaatst, die erg lijken op de Besta kasten van IKEA.

Ontwerp van een moderne loungekeuken

Ontwerp van een moderne loungekeuken

Ontwerp van een moderne loungekeuken

Ontwerp van een moderne loungekeuken

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate