10x Oud roze muur


Roze is niet meer alleen de kleur voor de prinsessenkamer. Het is een hele populaire kleur geworden, die je ook steeds vaker terug ziet in de hal, de slaapkamer, de woonkamer of zelfs op kantoor. Net als veel andere kleuren, heeft ook roze een kleurtint die door heel veel interieurliefhebbers wordt geadoreerd: oud roze! Misschien komt het doordat Flexa de kleur Heart Wood uitgeroepen tot kleur van het jaar 2018, maar de laatste tijd komen we de mooiste interieurs tegen waar gekozen is voor oud roze muren. Iets waar we erg enthousiast over zijn. Vind jij oud roze ook helemaal geweldig? Wij hebben tien verschillende oud roze muurverf varianten voor je op een rijtje gezet!

1. Jotun Lady Pure – Blushing Peach

We beginnen met een oud roze muurverf die nog niet heel bekend is in Nederland, namelijk de Blushing Peach van het Noorse merk Jotun Lady Pure. We hebben kennis gemaakt met deze mooie kleur bij Niki Brantmark van My Scandinavian home. Niki heeft de muren in haar mooie slaapkamer voor deze oud roze muurverf gekozen van Jotun. Klik hier om meer foto’s van de mooie slaapkamer te zien van Niki.

De accentmuur is geverfd met Jotun Lady Pure Blushing Peach, die de slaapkamer zowel gezelliger als warmer maakt. De oud roze muur vormt ook een hele mooie achtergrondkleur voor de diepe roest- en kastantje tinten, evenals de lichte gebroken witte- en tarwetinten.

oud roze muur jotun lady pure blushing peach

2. Jotun Lady Pure – Warm Peach

Bij Zweedse makelaar Alvhem vonden deze prachtige hal, waar alle strak gestuukte muren oud roze zijn geschilderd met de kleurtint Warm Peach van Jotun Lady Pure. Een opvallende kleur, vooral omdat er voor de rest van het appartement gekozen is voor neutrale witte en lichtgrijze muren. Als je deze tint vergelijkt met Blushing Peach, dan is Warm Peach iets donkerder en roder. Zoals je kan zien, staan de oud roze muren super mooi bij de warme houten vloer.

oud roze muur jotun lady pure warm peach

3. Histor – Katje S 2020 Y70R

Zweedse interieurontwerpers Pella Hedeby en Marie Ramse hebben voor de muren van een thuiskantoor in een Zweeds appartement gekozen voor de combinatie van oud roze en donkergrijs. Ze hebben een donkergrijze lambrisering geverfd, terwijl de bovenkant oud roze is geworden. Hier hebben ze de Histor kleuren Katje S 2020 Y70R en Schors S 7502 B voor gebruikt. Klik hier om meer foto’s te zien van dit stijlvolle thuiskantoor.

oud roze muur histor katje

4. Flexa – Mild Plum

Ook Lindi koos voor oud roze muren in haar hal. Ze woont in een jaren ’80 appartement, waar ze heel veel met kleuren heeft geëxperimenteerd. De hal is de enige ruimte waar een opvallende muurkleur is overgebleven, een prachtige gedempte oud roze muurkleur. Natuurlijk hebben we ook even gezocht naar een muurverf, die heel dicht bij de oud roze kleur komt van Lindi, en die hebben we gevonden in de Mild Plum van Flexa. Klik hier om de hele binnenkijker te zien.

oud roze muur flexa mild plum

5. Flexa – Oud roze

Flexa heeft één muurverf die ook daadwerkelijk de naam oud roze heeft gekregen. Wat ons betreft komt deze kleur heel dicht bij dé perfecte oud roze muurverf. Roze met een perfect vergrijsd en gedempte ondertoon. De muren in deze super mooie Scandinavische slaapkamer lijken met deze kleur geverfd te zijn. Het is in ieder geval een muurverf die er heel dicht in de buurt komt. Het witte plafond, de witte plinten en de witte deur balanceren het roze, terwijl de houten vloer meer sfeer en warmte geven aan de slaapkamer.

oud roze muur flexa oud roze

6. Flexa – C2.06.68

Flexa heeft ook hele mooie oud roze mengkleuren. C2.06.68 is daar een heel mooi voorbeeld van, die je heel mooi terugziet in onderstaande woonkamer. Het is de woonkamer van een klein eenkamerappartement van slechts 33m2, waar de slaapkamer en woonkamer zijn gecombineerd. Super tof dat ze voor een gedurfde kleur hebben gekozen, in plaats van de gebruikelijke neutrale witte of lichtgrijze muren. En het resultaat is geweldig. Meer zien van dit appartement? Klik hier.

Oud roze muur Flexa - C2.06.68

7. Farrow & Ball – Dead Salmon

Dead Salmon is weliswaar best een rare naam voor een muurverf, maar het is wel een hele mooie oud roze muurverf van Farrow & Ball. Zoals Farrow & Ball het omschrijft, is het een super mooie diepe zalmroze, waarmee je de meest subtiele en serene omgevingen creëert. In deze ruimte komt de kleur bovendien heel goed tot z’n recht dankzij de enorme hoge plafonds en de karakteristieke ornamenten. Een geweldige kleur!

Oud roze - Farrow & Ball - Dead Salmon

8. Farrow & Ball – Sulking Room Pink

Houd je meer van donker, dan zou je kunnen overwegen om te kiezen voor Sulking Room Pink van Farrow & Ball. Deze muurverf wordt door velen gezien als één van de mooiste oud roze kleurtinten. En terecht! In onderstaande foto kan je zien hoe mooi deze kleur is, gecombineerd met een oude houten planken vloer, een marmeren schouw en andere originele elementen.

oud roze muur farrow ball sulking room pink

9. Little greene – Light Peachblossom

Kwaliteitsverf Little Green omschrijft hun Light Peachblossom als een klassieke oud roze kleurtint. Je kunt het heel mooi combineren met hun Grey teal of Grey stone, waardoor de kleur heel mooi tot z’n recht komt. Maar het vormt ook een hele mooie combinatie met neutrale warme kleuren kleuren taupe en warm grijs. Kortom, deze oud roze verf is absoluut het overwegen waard!

Oud roze muur Little greene - Light Peachblossom

10. vtwonen – Old Pink

Ook vtwonen heeft een eigen oud roze muurverf. Het bijzondere van deze muurverf, is dat het een matte krijtlook heeft, die voor een zachte uitstraling zorgt. Naast muren en plafonds werkt deze muurverf op waterbasis ook op houten ondergronden. Je zou er dus bijvoorbeeld ook een houten kledingkast mee kunnen verven! Helaas is het niet geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer.

Oud roze muur vtwonen - Old Pink

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate