Ronde salontafel


Ronde salontafels zijn erg populair. En wij begrijpen wel waarom. Vierkante en rechthoekige salontafels kunnen ook erg leuk zijn, maar soms is het een beter idee om een ronde salontafel te plaatsen in de zithoek. Bijvoorbeeld als je alleen maar rechte lijnen hebt in de woonkamer, dan kan je met een ronde salontafel die rechte lijnen doorbreken. Je zult zien dat het een verzachtend effect zal hebben. En heb je een mooi rond vloerkleed in de zithoek? Dan is het ook een beter idee om een ronde salontafel te nemen. Een vierkante of een rechthoekige salontafel zal namelijk heel raar eruitzien op een rond vloerkleed. Daarnaast is een ronde salontafel natuurlijk ook een stuk kindvriendelijker. Je hebt namelijk geen last meer van scherpe puntige hoeken.

Vandaag willen we laten zien hoe je een ronde salontafel kunt gebruiken, en hoe je het nóg leuker kunt maken met de spullen die je erop plaatst.

Ronde salontafel van Hay Bella
De Hay Bella salontafel is hier in verschillende formaten en kleuren te koop.

Meerdere ronde salontafels combineren

In de traditionele woonkamer vind je vaak één salontafel, maar het kan ook leuk zijn om meerdere salontafels te combineren. Vooral ronde salontafels kan je heel leuk combineren. Er zijn sets verkrijgbaar, bestaande uit 2 of 3 salontafels. Hierbij gaat het vaak om salontafels die hetzelfde eruitzien, maar een ander formaat hebben. Dit hoeft natuurlijk niet, want het kan juist ook heel leuk zijn om verschillende tafeltjes bij elkaar te zetten die er heel anders uitzien. Het voordeel van de verschillende formaten, is dat je op die manier de kleine salontafel voor een gedeelte onder de grote salontafel kunt schuiven. Speel er een beetje mee, om te zien wat voor jouw woonkamer werkt.

ronde salontafel set 2

ronde salontafels combineren

Ronde salontafel
Een zwarte en een witte salontafel van Normann Copenhagen. Deze ronde Tablo salontafel van Normann Copenhagen is hier te koop in verschillende formaten en kleuren.
Ronde salontafel
Zwart en grijs, altijd een goede combinatie!

Ronde salontafel

Ronde salontafel
Hier zijn zelfs drie ronde salontafels bij elkaar geplaatst. Een kleine, middel en grote. De ontwerpen zijn van Patricia Urquiola voor B&B Italia.

Wat zet je op de ronde salontafel?

Een ronde salontafel is leuk, maar je kunt het nóg leuker maken, door het te decoreren met mooie objecten. Denk aan stapels tafelboeken, een vaasje of een plantje, gezellige kaarsjes, noem maar op. Als je een salontafel set gebruikt van 2 of 3, dan kan je één tafel vol plaatsen met leuke spullen, terwijl de andere tafel(s) echt als salontafels worden gebruikt.

Wat zet je op de ronde salontafel?

ronde salontafel decoreren

Ronde salontafels zijn enorm populair. Ook het aanbod is super groot. Je hebt ronde salontafels in heel veel verschillende materialen, stijlen, kleuren en formaten. Wij hebben een aantal mooie ronde salontafels gevonden, van houten salontafels tot marmeren salontafels. Welke vind jij het mooist en zie jij heel graag in jouw woonkamer?

Ben je op zoek naar een mooie marmeren salontafel? Dit is de OX Denmarq
O Table salontafel. Hij is hier verkrijgbaar in wit en groen marmer! De tafel is ook verkrijgbaar in een groter formaat met een diameter van 100cm.
Dit is de Menu turning salontafel in het zwart. Een design salontafel die er niet alleen mooi uitziet, maar ook handige opbergruimte heeft. De tafel is hier verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Ronde salontafel Bloomingville Pretty

Ronde salontafel
Stijlvol wit!

ronde-salontafel-7

Ronde salontafel
Ook Karwei heeft prachtige ronde salontafels van hout!
Ronde salontafel
Twee kleine salontafels naast elkaar van het Zweedse merk Muuto. Ze zijn hier verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren.
Dit is de Zuiver Cupid salontafel en is hier verkrijgbaar in de kleuren brons en zwart.
De Hay Tulou salontafel is hier verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren.
Dit is de mooie Muuto Around salontafel in maat XL. De tafel is hier verkrijgbaar in meerdere kleuren.
ronde salontafel ikea kragstra
Dit is de ronde salontafel Kragstra van IKEA.
ronde salontafel ikea gladom
Ook deze leuke ronde tafeltjes zijn van IKEA, de Gladom tafeltjes!

18 Comments

 1. Hoi Manfung,

  Mooie foto’s! Ik vind deze stijl echt heel erg gaaf.
  Ik zag op 2 van deze foto’s hele leuke salontafels staan. Helaas stond bij deze tafels niets bij van welk merk ze zijn. Het gaat om de witte salontafel met stalen frame en de 3 zwarte, ronde tafels met stalen frame. Weet jij van welk merk dat is? Ik zou er enorm mee gehlopen zijn!

  Groetjes Vanessa

 2. Heel inspirerend om hier rond te kijken!

  Ik ben al een tijd op zoek naar de juiste salontafels.Ze moeten niet te klein, niet te zwaar en niet te laag zijn. De tafels in een van de voorbeelden hierboven zijn precies wat ik zoek, Alleen er staat geen merk bij. Ik zou heel graag willen weten waar ik deze tafels vinden kan.

  Ik hoop op een reactie, hartelijk dank alvast,

  Groet Dominque

  • Hoi Dominique,

   Bedankt voor je leuke reactie! Welke specifieke tafel vind je leuk? Dan kijken we of we iets leuks voor je kunnen vinden.

   • Ik zou graag het merk willen weten van de drie ronde zwarte tafels met stalen frame. ( het blad heeft een opstaand randje ).
    Ik heb zelf online gezocht naar deze tafels en vond bij loods 5 de tafels Duke die er erg op lijken. Alleen, bij de Duke tafels is het kleinste tafeltje ook het hoogste. Op jullie foto’s is de grootste tafel het hoogste, waardoor de tafels misschien onder elkaar geplaatst kunnen worden. En dat is wat ik zoek. Ik zou dus heel graag willen weten wat het merk is van de zwarte tafels op een van jullie foto’s.

    Bedankt alvast! Groet, Dominique

   • Van welk merk is de zwarte tafel waar er drie formaten van staan? Groetjes

 3. Ik zou ook graag het merk en verkooppunt willen weten van de 3 zwarte salontafels met opstaande rand en ook van de witte Tafel met opstaande rand.

 4. Ik heb de zelfde vraag over de 3 zwarte salontafels met opstaande rand en de witte Tafel, wat is het merk en wat zijn verkooppunten?

 5. Van welk merk zijn de (zwart en grijze) salontafels op de eerste foto?

 6. Pingback: 3x Wanneer een rond vloerkleed | HOMEASE

 7. Ik heb zelf ook vanalles al gehad (rechthoek, vierkant en ga zo maar door) maar nu ik ronde salontafels heb, wil ik niet meer anders! Mooie inspiratiefoto’s

 8. Danielle van Eden Reply

  Veel leuke ideeën voor ronde salontafels. Ben helemaal enthousiast over die houten tafel (op zwart-wit kleed) naast iets hoger tafeltje (zwart metaal glas), foto met M-poster. Weet je toevallig waar die verkocht wordt? Zou heel fijn zijn te horen!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate