3x Wanneer een rond vloerkleed


Wanneer kies je voor een rond vloerkleed? Er zijn genoeg redenen waarom je een vloerkleed moet nemen in huis of een vloerkleed in de tuin. Daar is dus eigenlijk nooit twijfel over. De vraag is meer over wat voor vloerkleed je wilt. Er zijn namelijk super veel verschillende soorten vloerkleden. Ga je voor hoogpollig of laagpollig? Wil je een moderne vloerkleed of een Perzische vloerkleed? En de vorm is natuurlijk ook niet onbelangrijk. Naast de populaire rechthoekige vloerkleden, kan een rond vloerkleed ook erg leuk zijn. Vandaag vertellen we je waarom en wanneer je voor een rond vloerkleed moet gaan!

wanneer een rond vloerkleed

1. Een rond vloerkleed doorbreekt de vierkantige ruimte

Naast dat een rond vloerkleed erg leuk en mooi kan zijn, is het soms zelfs een beter idee dan een vierkant of rechthoekig vloerkleed. In een vierkante of rechthoekige ruimte bijvoorbeeld, kan je met een rond vloerkleed de hoekige ruimte doorbreken. En dat geldt eigenlijk niet alleen voor het vloerkleed. Je kunt ook denken aan andere ronde objecten, zoals ronde kussens, een ronde salontafel, een ronde eettafel, noem maar op.

vierkante-ruimte-rond-vloerkleed

2. Rond vloerkleed en ronde meubels

Ronde meubels staan mooi op een rond vloerkleed. Hoewel je op een rechthoekig of vierkant vloerkleed heel goed een ronde tafel kunt plaatsen, geldt dat andersom niet echt. Bij een ronde eettafel of een ronde salontafel, past een rond vloerkleed vaak beter dan een rechthoekige vloerkleed.

rond-vloerkleed-ronde-tafel

ronde-tafel-vloerkleed

Bekijk tips en inspiratie ideeën voor een vloerkleed onder de eettafel.

3. Een rond vloerkleed heeft een speels karakter

Daar waar een rechthoekig en vierkant vloerkleed streng en zakelijk over kunnen komen, heeft een rond vloerkleed juist een leuk en speels karakter. Een rond vloerkleed is daarom niet alleen leuk voor de kinderkamer of babykamer, ook voor de woonkamer of slaapkamer kan dat soms heel goed uitpakken.

rond-vloerkleed-speels

4. Rond en rechthoekig vloerkleed combineren

Heb je een hele grote ruimte? Dan zou je meerdere vloerkleden kunnen nemen. Het is ook een leuk idee om een rond vloerkleed te combineren met een rechthoekig vloerkleed.

rond-vloerkleed-combineren-rechthoekig-vloerkleed

rond-vloerkleed-slaapkamer

wanneer-rond-vloerkleed

rond-vloerkleed

3 Comments

  1. Pingback: Ronde salontafel | HOMEASE

  2. Pingback: Smalle woonkamer inrichten | HOMEASE

  3. Pingback: De populairste ronde vloerkleden - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate