Ruime babykamer in neutrale tinten


Als je nog niet weet of je een jongetje of een meisje krijgt, kan het lastig zijn om de babykamer nu al in te richten. Kleur speelt daarbij een belangrijke rol. Daarom kan het een goed idee zijn om voor neutrale tinten te kiezen. De babykamer inrichten met neutrale kleuren, is altijd veilig keuze. Neutrale kleuren kunnen bovendien juist ook heel mooi zijn. Hieronder zie je een heel mooi voorbeeld. Misschien is een neutrale kinderkamer sowieso wel een goed idee, ongeacht je een jongetje of een meisje krijgt!

Ruime babykamer in neutrale tinten

De kinderkamer is onderdeel van een ruim driekamerappartement van 104m2 gelegen in Stockholm. Het appartement is oorspronkelijk gebouwd in het begin van de 20e eeuw, maar het is onlangs helemaal verbouwd en gemoderniseerd. Deze kinderkamer is de eerste kamer die je tegenkomt nadat je via de voordeur binnenkomt.

Lichtgrijze muren en houten vloer

Door het gehele appartement ligt een mooie lichte houten plankenvloer. Overal zijn de muren strak wit, maar voor de babykamer is er gekozen voor een mooie lichtgrijze tint. De lichtgrijze muren maken de kinderkamer net iets knusser en warmer, en ze staan bovendien erg goed bij de houten vloer. Het grootste gedeelte van de kinderkamer is bedekt met een mooi groot vloerkleed. Daar kan de baby lekker rollen, kruipen en spelen.

Ruime babykamer in neutrale tinten

Ruime babykamer in neutrale tinten

Stokke Sleepi meegroeibed

Het is er lekker ruim en licht, dus ze hebben het ook ingericht als een speelkamer. Er zijn grote strakke witte kledingkasten geplaatst, die over de hele breedte van de muur loopt. En voor het speelgoed zijn er lage witte ladekasten van IKEA geplaatst. De ledikant is van Stokke, het Stokke Sleepi meegroeibed. Het is een mooi ovaal meegroeibed, dat al vanaf de geboorte gebruikt kan worden. De bedbodem kan in hoogte worden versteld al naar gelang je kindje groeit. Als het kindje wat ouder is, kan je heel eenvoudig de zijkanten verwijderen, zodat hij of zij zelf het bedje uit kan klimmen. Super handig. De taupe gekleurde klamboe is een leuk idee om het net iets leuker en gezelliger te maken.

Ruime babykamer in neutrale tinten

Ruime babykamer in neutrale tinten

Kinderkamer decoratie

Aan de muren zijn verschillende witte lijsten met verschillende leuke kinderkamer prints opgehangen. De wandplankjes boven het bed, waar de kinderboeken opgeborgen kunnen worden, zijn ook erg leuk. Daarnaast vind je er ook andere mooie accessoires, zoals de rieten opbergmanden, de schommelstoel, de hobbelpaard en de retro speelgoedauto.

Ruime babykamer in neutrale tinten

Bron: Alvhem.com

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate