10x Schuifdeur maken


Wil jij een mooie schuifdeur maken voor binnen in huis? Goed idee! Schuifdeuren zijn er in heel veel verschillende, soorten en maten. Deze kan je kopen of laten maken door een specialist, maar je eigen schuifdeur maken is natuurlijk veel leuker. Om je een idee te geven van wat er allemaal mogelijk, is hebben we de leukste DIY schuifdeur projecten verzameld. Kijk snel verder!

Schuifdeuren hebben we de afgelopen jaren veel gezien, van stoere rustieke boerderij schuifdeuren tot industriële stalen schuifdeuren en luxe glazen schuifdeuren. Naast dat het er erg mooi uitziet, en je daarmee een statement kunt maken in elk interieur, bieden schuifdeuren ook een aantal praktische voordelen. Zo hoef je bij een schuifdeur geen rekening te houden met de ruimte die je vrij moet houden voor het openen en dichtdoen van een deur, wat ideaal is in een kleine ruimte. Daarnaast hoef je bij een schuifdeur niet bang te zijn dat het dichtklapt bij tocht.

Ben jij dus op zoek naar inspiratie voor het maken van je eigen schuifdeur? Laat je inspireren door onderstaande mooie voorbeelden.

1. Zwarte houten schuifdeur maken in de hal

Als je het hebt over een zwarte schuifdeur, dan is de kans groot dat je meteen denkt aan een stalen schuifdeur. Maar je kunt natuurlijk ook een zwarte schuifdeur maken van hout. Bij Bobvilla vonden we de deze stoere zwarte schuifdeur die gemaakt is van zwart geverfde multiplex platen. De perfecte oplossing voor de hal met een grote deuropening. Klik hier voor de volledige handleiding.

Bob Villa laat zien hoe je een stoere zwarte schuifdeur van multiplex kan maken voor de hal.

2. Schuifdeur maken met steigerbuizen voor badkamer ensuite

We hebben hier laten zien dat je hele leuke dingen kunt maken met steigerbuizen. Maar dit idee van Mandi van Vintage Revivals hebben we nog niet gezien. Zij heeft van een normale houten deur een stoere boerderij schuifdeur gemaakt tussen de slaapkamer en de badkamer ensuite. Met een steigerbuis heeft ze een grote deurgreep gemaakt, en ook het ophangsysteem is gemaakt van steigerbuizen en bijbehorende koppelingen. Klik hier voor de volledige handleiding.

schuifdeur maken steigerbuizen

3. Schuifdeur maken van houten palletten voor de woonkamer

Toen Shannon van Home Made Lovely een rustieke boerderij schuifdeur wilde maken in haar woonkamer, wilde ze in eerste instantie een echte boerderij deur gebruiken. Maar toen ze erachter kwam dat het niet goedkoop was, besloot ze de schuifdeur te maken van houten palletten. Dankzij de stalen strips, deurgreep en het ophangsysteem ziet is het resultaat bijna niet te onderscheiden van een echte boerderij schuifdeur. Klik hier om er alles over te lezen.

schuifdeur maken houten palletten

4. Schuifdeur maken van stof voor vaste kast

We hebben hierboven de stoere schuifdeur laten zien die Mandi had gemaakt voor de slaapkamer. Op Vintage Revival hebben we nog een andere inspirerende DIY schuifdeur gevonden, waar we ook heel erg enthousiast over zijn. Omdat het een schuifdeur is voor de vaste kast, wilde ze dat het betaalbaar was, en dat het niet te zwaar is. Daarom kwam ze op het idee om de schuifdeur te maken van stof. Ze heeft gewoon een oud tafelkleed gebruikt en wat mousseline uit de stoffenwinkel! En kijk hoe mooi het is geworden. Klik hier om er alles over te lezen.

lichte schuifdeur van stof vaste kledingkast

5. Schuifdeur maken van douchegordijn

Ook Karisa van Petite Modern Life wilde een schuifdeur maken voor de vaste kast in haar kantoor. En zij liet zich inspireren door Mindi, die onder de indruk was van de DIY schuifdeur van stof. In plaats van een tafelkleed had Karisa haar schuifdeur gemaakt met een simpele douchegordijn. De douchegordijn met het patroon van kleine zwarte kruisjes past perfect bij het houten frame van de deur en het zwarte ophangsysteem. Klik hier om te zien hoe Karisa haar schuifdeur heeft gemaakt.

schuifdeur maken douchegordijn

6. Schuifdeur maken met glas

Amy van Fig milkshakes woont in een huis met maar liefst acht kamers. Van de acht de kamers heeft één kamer slechts één deur – alle andere kamers hebben twee of meerdere deuren. En met zoveel deuren, moet er natuurlijk ook rekening gehouden worden met de ruimte om de deuren open en dicht te doen. Daarom besloot ze in één van de kamers een schuifdeur te maken. Amy liet zich inspireren door verschillende stoere rustieke boerderij schuifdeuren. Daarvanuit heeft ze haar eigen versie gemaakt van een paneeldeur, waarvan de bovenkant glas bevat. Ophangsysteem monteren, wieltjes onder de deur, een likje rode verf, en je hebt een stoere rode schuifdeur. Klik hier om de handleiding te zien.

Voor het maken van een boerderij schuifdeur heeft Amy gebruik gemaakt van een mooie rode paneeldeur met glas.

7. Vintage houten schuifdeur maken

Jaime van That’s My Letter is een fervente DIY’er – ze kan werkelijk alles maken voor huis en tuin. Zo heeft ze ook een stoere vintage houten schuifdeur gemaakt voor de meisjeskamer van haar dochter. Het leuke is dat ze hier de bestaande deur voor heeft gebruikt. Ze had de houten boerderij deur van de scharnieren gehaald, opgeschuurd voor een versleten vintage look, verzegeld en de deur weer opgehangen als een schuifdeur met wat loodgieterswerkonderdelen en wielen. Benieuwd hoe ze precies het heeft gedaan? Klik hier voor de complete handleiding.

vintage schuifdeur maken

8. Stijlvolle houten schuifdeur maken met houten latten

Deze DIY schuifdeur behoort tot één van onze favorieten, gemaakt door Jessica van The Orange Home. Als je de mooie schuifdeur zo ziet hangen, zou je niet zeggen dat het is gemaakt van een grote multiplex plaat. Dit komt omdat Jessica de deur heeft gedecoreerd met extra houten latten. Hierdoor heeft de deur meer een luxere uitstraling gekregen. De schuifdeur is bovendien opgehangen met een stoere zwarte stalen ophangsysteem. Wil je ook zo’n schuifdeur maken? Klik hier voor de handleiding.

stijlvolle houten schuifdeur maken houten latten

9. Dubbele schuifdeur maken voor washok

Bij interieurontwerper, doe-het-zelver, koopjejager Erika van de blog Designing Vibes vonden we dit leuke DIY project – dubbele schuifdeuren voor de washok. Het project is niet alleen relatief eenvoudig, maar ook super budgetvriendelijk. Voor minder dan €50 per deur (exclusief de schuifrailset) konden ze hun saaie dubbele kastdeuren vervangen door op maat gemaakte schuifdeuren. Met een paneelontwerp en een slanke, satijnen laag zwarte verf, kreeg de gebruikelijke rustieke boerderijdeur een iets meer verhoogde rand – perfect voor de hele moderne boerderij-esthetiek. Klik hier voor de volledige handleiding.

dubbele schuifdeur maken washok

10. Grote schuifdeur maken met patroon

Toen Kristi naar haar nieuwe huis verhuisde, wist ze dat ze op in haar slaapkamer een grote boerderij schuifdeur wilde maken. Ze hebben Stikwood gebruikt om deze gigantische deur makkelijker te maken, en daar heeft ze geen spijt van. Met de houten planken heeft ze de houten deur gedecoreerd met een mooi legpatroon, afgewerkt met een slanke deurgreep, en opgehangen met een stoer zwart ophangsysteem van staal. De grote schuifdeur is dé blikvanger geworden van haar slaapkamer. Klik hier om de volledige handleiding te zien.

houten schuifdeur maken patroon

Bekijk ook:
Schuifdeur inspiratie
IKEA Billy boekenkast hack met OSB schuifdeuren
Kledingkast met schuifdeuren op maat

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate