Een kleine woonkamer inrichten doe je zo!


Vandaag gaan we binnenkijken in een kleine woonkamer, die ingericht is door Canopy Investments. Een partij die investeert in vastgoed en architectuur. Zij hebben in Den Haag één groot huis verbouwd en verdeeld in drie kleine appartementen. Ook voor de interieur architect die deze kleine woonkamer heeft ingericht, was het de grootste uitdaging om efficiëntie te combineren met stijl.

Kleine woonkamers inrichten kan erg lastig zijn. De grootste uitdaging is om functionaliteit te combineren met het decoratieve aspect. Vind het juist balans tussen een praktische indeling en inrichting met mooie functionele meubels en accessoires.

Lees ook: Kleine woonkamer inrichten? 18x Tips!

Ruimtelijkheid creëren

Ze hebben hier een praktische indeling gemaakt waar de woonkamer ingericht is met een open keuken. Hierdoor is de woonkamer niet een stuk ruimtelijker, ook voor de kleine compacte keuken is dat het geval.

Andere leuke inspiratie ideeën die hier zijn toegepast om meer ruimtelijkheid te creëren in de woonkamer:

  • Binnenramen en doorkijkjes
  • Openslaande deuren naar de kleine stadstuin
  • Inbouwspots als verlichting
  • Plafondhoogte benadrukken door muurverf

Kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Plafondhoogte benadrukken

Vooral dit laatste punt is een hele goede tip. Je hebt hier te maken met een beperkte oppervlakte, maar het voordeel is dat het plafond lekker hoog is. Door te kiezen om de muren niet tot aan het plafond te schilderen, maar een strook van ongeveer 20cm wit te laten, wordt de hoogte van het plafond benadrukt.

Kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Kleine woonkamer

Ruimte besparen

Praktisch klein wonen betekent ook ‘Less is more’. Gebruik alleen meubels die nodig zijn. In deze kleine smalle woonkamer zou een tv meubel niet echt passen. Ze hebben daarom besloten om de TV aan de muur te hangen. Hiermee bespaar je super veel ruimte. En het ziet er ook nog eens mooi strak uit.

Kleine woonkamer

Bron: Canopyinvestments.nl | Fotografie: Melvin Tas | Frisse Focus

3 Comments

  1. Pingback: Kleine vintage woonkamer | HOMEASE

  2. Pingback: Smalle woonkamer inrichten | HOMEASE

  3. Pingback: Deze kleine smalle woonkamer is ingericht met inspirerende ideeën | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate