15x Stalen balken


Steunbalken zijn belangrijk voor woningen, om de belastingen die erop worden uitgeoefend over te brengen op de opleggingen, zonder echt van vorm te veranderen. De meest voorkomende steunbalken zijn de balken die nodig zijn voor het creëren van meerdere woonlagen. Maar je kunt ook denken aan een steunbalk die geplaatst wordt om de verwijderde dragende muur op te vangen. Of dit daadwerkelijk nodig is, wordt meestal bepaald door een constructeur. Vroeger werd er vooral gebruik gemaakt van houten balken. Hoewel houten balken nog steeds worden gebruikt, komt het steeds vaker voor dat stalen balken ingezet worden.

Stalen balken
In deze ruimte is er heel netjes om de stalen constructie heen gewerkt.

Stoer en industrieel

Stalen balken kom je heel veel tegen in voormalige fabrieken en pakhuizen, maar ook in woningen zijn ze tegenwoordig erg populair. In veel gevallen is de staalconstructie zo gesitueerd dat deze in het zicht moet blijven. Dit kunnen horizontale of schuinlopende balken zijn, maar het kunnen ook verticale balken zijn. Soms worden deze stalen balken mooi afgewerkt, gestuukt en geschilderd, zodat ze niet zichtbaar zijn. Maar je zou ze juist ook bewust in het zicht kunnen laten. Houten balken geven je interieur een rustieke en landelijke uitstraling. Stalen balken maken je interieur juist een stoer en industrieel tintje geven.

Stalen balken

Stalen balken

Stalen balken

Stalen balken
Mooi rood is niet lelijk!

Stalen balken

Coating kleur

Veel stalen balken zijn donker van kleur, zoals grijs, bruin of zwart. Maar het leuke is dat je ze ook in een andere kleur kan schilderen of spuiten. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het is ook noodzakelijk om de stalen balken te bewerken met een speciale coating. Dit heeft te maken met brandveiligheid. En als dat tóch al moet, waarom dan niet in een mooie kleur die past bij de rest van je interieur?

Stalen balken

Stalen balken

Stalen balken

Stalen balken

Stalen balken
Stalen balken mogen eigenlijk niet ontbreken in een stoere loft!

Stalen balken

Stalen balken
Een verticale stalen balk kan ook erg stoer zijn!

Stalen balken

Stalen balken
Hier zijn de zwarte stalen balken heel mooi gecombineerd met de wit geschilderde houten balken.

2 Comments

  1. Fien Wijnen Reply

    Beste, we zijn erg geïnspireerd door de mooie stalen balken in verschillende kleuren. Ik vroeg me af met welke verf die geschilderd zijn en waar dat te krijgen is? Daar zou ik erg mee geholpen zijn! Ik heb gezocht op menie maar kan daarin niet alle RAL kleuren vinden bijvoorbeeld. Hartstikke bedankt, vriendelijke groeten Fien

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate