7x Tips voor het kinderdekbed en dekbedovertrek


Je dekbed en dekbedovertrek speelt een belangrijke rol voor een goede nachtrust. Er wordt vaak de vraag gesteld wat het beste dekbed en dekbedovertrek is, maar daar is geen eenduidig antwoord op. Dat is namelijk erg persoonlijk. De één heeft het vaak koud tijdens het slapen en heeft daarom behoefte aan een warm dekbed, terwijl de ander het juist warm heeft ’s nachts en behoefte heeft aan een verkoelend dekbed en bijbehorend dekbedovertrek. Dit geldt voor volwassenen, maar dat geldt natuurlijk ook voor kinderen. Een dekbed en dekbedovertrek voor kinderen uitkiezen is zelfs nog meer een uitdaging, omdat je rekening moet houden met andere dingen. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Heel veel succes!

1. Kies het juiste formaat

Het formaat van het dekbed is erg belangrijk. Deze mag vanzelfsprekend niet te klein zijn, maar het is ook niet fijn als het dekbed te groot is. Kinderen kunnen het namelijk benauwd krijgen als ze onder een te groot en te zwaar dekbed slapen. Voor baby’s onder de twee jaar is het beter en veiliger om te kiezen voor een dekentje of babylaken.

kinderkamer leuk behang

2. Microvezel dekbed

Kinderdekbedden zijn verkrijgbaar met verschillende soorten vullingen, van natuurlijk wol tot synthetische vullingen. Voor kinderen is een microvezel dekbed een goede keus. Naast dat het lekker zacht en comfortabel aanvoelt, is een microvezel dekbed ook anti allergisch. Een microvezel dekbed is bovendien heel goed wasbaar in de wasmachine.

witte kinderkamer dekbedovertrek

3. 4 seizoenen

In de winter kan het koud zijn in de kinderkamer, terwijl het in de zomer juist weer erg warm kan worden. Dat zou raar zijn als je heel het jaar door hetzelfde dekbed zou gebruiken. Een 4 seizoenen dekbed kan de oplossing zijn, die je heel eenvoudig kunt aanpassen naar het seizoen.

leuke kinderkamer scandinavisch

4. Opschudden

Zorg ervoor dat je het kinderdekbed regelmatig opschud en lucht. Op die manier houd je het dekbed lekker fris, en hoef je het ook minder vaak te wassen. Zet af en toe het raam open in de kinderkamer of hang het buiten op het balkon of in de tuin op.

dekbedovertrek ledikant

5. Dekbedovertrek uitkiezen

Een leuk kinderdekbedovertrek kan een goede hulpmiddel zijn om je kind te laten slapen. Gelukkig heb je heel veel keuze als het gaat om het kinderdekbedovertrek. Om ervoor te zorgen dat je kind het dekbedovertrek echt leuk vindt, zou je het ook door je kind uit moeten laten kiezen. Ben je bang dat het totaal iets anders wordt dan wat jij in je hoofd hebt? Geef ze dan de keuze uit bijvoorbeeld vijf varianten.

soorten dekbedovertrekken

6. Dubbelzijdig

Er zijn ook dekbedovertrekken verkrijgbaar, die je dubbelzijdig kunt gebruiken. Daarmee bedoelen we dat de ene kant van het dekbedovertrek anders is dan de andere kant. Vaak is één kant bedrukt met een bepaalde thema, figuur of kleur, terwijl de andere kant een egale kleur heeft. Op die manier heb je dus ook een neutraal dekbedovertrek. Handig!

scandinavische kinderkamer

7. Katoenen dekbedovertrek

Dekbedovertrekken zijn ook, net als dekbedden, verkrijgbaar in verschillende materialen. Denk aan flanel, microvezel of katoen. Kinderen zweten ’s nachts vaak. Dekbedovertrekken van 100% katoen ventileren heel goed, waardoor de kans groter is dat je kind uitgerust en droog wakker wordt.

boho kinderkamer

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate