Kleine industriële keuken


Bij een industriële keuken denken heel veel mensen gelijk aan een grote keuken. Maar ook een kleine keuken kan je een stoere industriële look geven. Dat gaan we vandaag laten zien – we gaan binnenkijken in de kleine industriële keuken van een super klein appartement met een totale woonoppervlakte van slechts 35m2!

Deze keuken hebben we gevonden bij een Zweedse makelaar, waar een super klein appartement te koop werd aangeboden met een totale woonoppervlakte van slechts 35m2. Hoewel het erg klein is, is het wel heel praktisch, leuk en vooral erg stoer ingericht met een industrieel tintje. Er zijn verschillende slimme oplossingen bedacht om het beperkte aantal vierkante meters op te vangen. Zo is er in de kleine woonkamer een vide slaapkamer gecreëerd waar je uit kan kijken naar de woonkamer. Op die manier is er plek ontstaan voor een kleine thuiswerkplek met bureau onder de vide. De slaapkamer heeft weliswaar geen sta-hoogte, maar er past wel een volwaardig groot tweepersoonsbed in. En het ziet er super leuk en knus uit. Er is een stoere trap gebouwd, die toegang biedt tot de slaapkamer, met een praktische trapkast die onder andere als een soort washok wordt gebruikt met een plek voor de wasmachine.

kleine keuken klein appartement

Kleine open keuken

Maar we zijn vooral onder de indruk van de keuken. De dubbele deuren tussen de keuken en woonkamer zijn verwijderd, waardoor er een grote opening is ontstaan. Het is dus een open keuken geworden die direct aan de kleine woonkamer grenst. Hierdoor is deze leefruimte een stuk ruimtelijker geworden, en kan het lichtinval van de ene ruimte naar de andere ruimte doorstromen. De vintage houten vloer met een verouderde look die in de woonkamer is gelegd vind je ook terug in de keuken, waardoor deze twee ruimtes nóg meer bij elkaar wordt getrokken en een geheel vormen.

kleine open keuken

Industriële bartafel

Bartafels zijn altijd een goed idee als je een kleine keuken en kleine woonkamer hebt. Het ziet er niet alleen stoer uit, maar is over het algemeen ook iets smaller, waarmee je dus ruimte kunt besparen. Daarnaast is het erg praktisch voor in de keuken, omdat je het door de hoogte ook als een soort werktafel kunt gebruiken.

Het eerste wat je ziet is de stoere houten bartafel, die tegen de halfronde bakstenen muur is geplaatst. Het is niet zomaar een bartafel die er leuk en stoer uitziet, het heeft een multifunctioneel karakter. In dit appartement wordt het gebruikt als de eettafel, om aan te eten. Dit kan het ontbijt zijn, de lunch maar ook het avondeten. Het houten tafelblad steekt buiten het onderstel. Dit zorgt er niet alleen voor dat je comfortabel aan tafel kunt zitten, zonder dat je je voeten tegen het onderstel stoot – om ruimte te creëren kan je de barkrukken ook handig onder het tafelblad schuiven als je de tafel niet gebruikt.

kleine industriele keuken bartafel

De bartafel heeft helemaal onderin een soort open rek waar potten en pannen kunnen worden opgeborgen. Maar wat het helemaal bijzonder maakt, is de combimagnetron, die aan het uiteinde van de tafel, onder het tafelblad is gemonteerd. Geweldig gedaan, toch?!

Boven de bartafel zijn twee grote groene industriële hanglampen opgehangen. Dit hebben ze gecombineerd met een snoerlamp, die als sfeerverlichting aan de bakstenen muur hangt – samen met de kleine opgezette geweien, draadmand voor het opbergen van papier, een haakje voor een stoere schort en een kleine wijnrek met een aantal flessen wijnen. Hiermee is de bakstenen muur erg stoer en gezellig tegelijk gedecoreerd.

kleine industriele keuken bakstenen muur decoratie

Ook de vier roestvrijstalen barkrukken zien er natuurlijk super stoer uit, en passen perfect bij de industriële bartafel en de rest van de keuken. Bij de bartafel vind je ook de compacte vrijstaande roestvrijstalen koelkast.

Wil je ook een soortgelijke bartafel kopen in jouw keuken? Neem dan eens een kijkje bij Emob, waar je kunt kiezen uit een grote collectie bartafels in verschillende soorten, maten en kleuren.

kleine industriele keuken bartafel met barkrukken

Industriële houten keukenkasten

Links in de keuken vind je de kleine keukenopstelling. De lage industriële houten keukenkasten zijn gecombineerd met een dun betonnen werkblad, terwijl de keuken achterwand volledig tot aan het plafond is betegeld met eenvoudige witte metrotegels. Deze keuken achterwand tegels maken de keuken extra ruimtelijk. De meeste keukenkasten zijn dicht, maar helemaal links vind je een gedeelte met twee kleine planken met glazen en borden.

Daarnaast zijn boven aan de wand drie bijpassende open houten wandplanken gemonteerd, die over de hele breedte van de muur lopen, waar verschillende soorten spullen opgeborgen zijn, zoals servies, potten en pannen, kaarsen en planten.

kleine industriele keuken houten kasten wandplanken

Extra opbergruimte

Praktische opbergruimte is altijd erg belangrijk in de keuken, en vooral in een kleine keuken is het onmisbaar. Daarom zijn er naast de lage vaste keukenkasten en de wandplanken aan de keuken achterwand ook extra opbergruimte gecreëerd in de vorm van losse meubels. Bij de keukenkasten is bijvoorbeeld een trolley geplaatst – een stoere roestvrijstalen trolley op wielen. Op de bovenste plank vind je een mooie Sage koffiemachine. Daarnaast heeft de trolley nog drie extra planken waar andere spullen opgeborgen kunnen worden.

kleine industriele keuken trolley opbergruimte

Wat ook heel leuk en praktisch is bedacht, zijn de twee stoere kettingen boven elkaar aan de smalle witte muur. Het ziet er niet alleen stoer en industrieel uit, het wordt gebruikt om er pannen, keukengerei en knoflook aan te hangen.

kleine industriele keuken pannen keukengerei ophangen

Helemaal aan de andere kant van de keuken, dicht bij de openslaande deuren naar het balkon, is een stoere open stellingkast geplaatst, waar allerlei ingrediënten, zoals zout, peper en bloem in glazen potten, een plekje hebben gekregen.

kleine industriele keuken stellingkast

Bekijk ook:
15x Industriële keuken ideeën
15x Keukeneiland

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate