Verbouwing van de kinderkamer van Lola


Negen van de tien keer wordt een kinderkamer door de moeder ingericht. Logisch, en het is helemaal logisch als Holly Marder je moeder is. Voor diegenen die Holly nog niet kennen. Ze heeft een eigen blog genaamd Avenue Lifestye, en is daarnaast ook een interieur design journalist en stylist. Ze heeft het zelfs zo druk, dat het in totaal tweeënhalf jaar heeft geduurd om de kamer van haar eigen dochter Lola af te krijgen. Maar vorig jaar september was het zo ver. En guess what!?Het was het wachten meer dan waard!

verbouwing-kinderkamer-lola

Complete verbouwing

De originele kamer was oud, gedateerd en enorm toe aan een flinke renovatie. Holly ontkwam er dan eigenlijk ook niet aan om er iets aan te doen. Er lag nog een lelijke vinyl vloer in, enkele muren waren oranje, terwijl de witte muren een beetje geel waren aangeslagen. Daar moest dus verandering in komen.

vintage-kinderbed

verbouwing-kinderkamer-lola-7

verbouwing-kinderkamer-lola-6

Originele houten vloer wit schilderen

De vinyl vloer werd verwijderd, waardoor de originele houten vloer tevoorschijn is gekomen. Deze houten vloer is toen volledig wit geschilderd, net als de houten raamkozijnen en de mooie originele deur.

Witte blauwe muren

De muren zijn uiteraard ook aangepakt. De bovenste helft kreeg een nieuwe witte laag en de onderste helft is geschilderd met Farrow & Ball’s ‘Light Blue’ verf. Een prachtige neutrale grijs blauwe kleur met een mooie frisse uitstraling.

verbouwing-kinderkamer-lola-5

verbouwing-kinderkamer-lola-4

Bed verven met radiatorverf

Toen de mooie basis gereed, was het tijd voor de inrichting van de kinderkamer met meubels en accessoires. Het tweedehandse bed van Lola was rood toen ze het kochtten. Holly gaf het een nieuwe look door deze met metellic radiatorverf te lakken.

Aan de kant waar het bed is geplaatst, staat ook een grote mooie witte kast waar boeken en spelletjes worden opgeborgen.

IKEA inbouwkast

Helemaal aan de andere kant, wilde Holly een inbouwkast bouwen die leeshoek, kledingkast, boekenkast en bureau combineert. Het mocht echter niet teveel kosten. Daarom is er gekozen voor een een combinati van de Besta en Stuva kasten van IKEA. Deze zijn aangevuld met timmerwerk, dat nodig was om de lelijke leidingen te verstoppen.

De kasten zijn bovendien super stijlvol afgemaakt met de leren deuergrepen van NU interieur|ontwerp.

verbouwing-kinderkamer-lola-3

rotan-nachtkastje-kinderkamer

verbouwing-kinderkamer-lola-2

muur-haak-kinderkamer

mini-keuken-kinderkamer

leuke-muurhaken-kinderkamer

lees-hoek-kinderkamer-besta-ikea

leeshoek-kinderkamer

lambrisering-schilderen-kinderkamer

kinderkamer-witte-vouwgordijnen

kinderkamer-vensterbank-decoratie

ikea-kledingkast-kinderkamer

Bron: Avenuelifestyle.com | Styling en fotografie: Holly Marder

12 Comments

 1. Super gave kamer ! Een vraag , op het kledingkastje zitten twee dichte deuren. Terwijl bij de stuvakast een open lelijke greep zit. Hoe hebben jullie dit opgelost ?

 2. Heleen Verhellen Reply

  Zijn dit kasten van de ikea besta reeks of van een andere reeks? Kan u mij eventueel informeren welke kasten het juist zijn?

 3. Ik ben op zoek naar precies zo’n oud roze zitkussen voor op zo’n stuva kist! Enig idee waar die vandaan komt?

  Groetjes

 4. Erg mooi 😍😍love iT! Ben ook erg benieuwd waar het kleed vandaan komt.

 5. Wow zo’n leuk idee met die kast! Ik vraag me wel af: de kasten van Besta zijn smaller dan de kasten van Stuva. Hoe hebben jullie dit opgelost?

  • Goeie vraag! De Besta kasten zijn inderdaad 10 centimeter smaller dan de Stuva kasten. Daarom zijn de Besta kasten 10 centimeter van de muur geschoven. Eigenlijk is er dus een gat tussen de muur en de Besta kasten, maar doordat er een plank bovenop de kasten zijn geplaatst, is dat gat niet zichtbaar.

 6. Merci voor het antwoord! Heb je dan de Stuva kast vastgemaakt aan de Besta kast? Die plank ook van ikea?

  • Als het goed is, is het niet vast gemaakt. De plank kan je gratis op maat laten zagen bij de bouwmarkt!

 7. Ik vind het zitje met kast geweldig! maar weet je hoe de afmetingen zijn? want ik kom bij de stuvakast niet op een lade onderin met boven een kast. met in de kast een roede met 3 uitschuifbakjes.
  Of heb je 3 dezelfde bakken van Besta en daarop een kast van stuva gemaakt?

 8. Het ziet er zooo gaaf uit! Wil het heel graag namaken voor mijn dochtertje haar kamertje in ons nieuwe huis. Heb al uren zitten puzzelen op de Ikea site, maar ik kom er maar niet uit welke kasten ik exact nodig heb. Vooral de boekenkast kan ik niet vinden in de juiste afmetingen.. is het veel moeite om het merk per onderdeel en afmetingen online te zetten? Zou ik ontzettend blij en geholpen mee zijn! Alvast bedankt voor de moeite. Hele toffe kamer 👌😍

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate