4x Luchtzuiverende planten


Planten in huis niet er niet alleen mooi uit, maar zorgen ook voor zuurstof. Maar sommige planten hebben zelfs nog een extra super power. Ze kunnen namelijk de lucht zuiveren. Luchtzuiverende planten zorgen er dus voor dat je huis een frissere en schonere lucht krijgt.

Middels de bladeren nemen deze bijzondere planten de schadelijke stoffen op uit de lucht. Deze stoffen worden in de plant of de wortel opgeslagen en vervolgens afgebroken. Geweldig hoe de natuur haar werk doet!

En wie wilt dat nou niet, Een mooie plant die de lucht in huis zuivert? Daarom hebben we vandaag een aantal mooie luchtzuiverende planten voor je op een rijtje gezet. Welke zou jij wel in huis willen hebben?

1. Areca Palm – Dypsis lutescens

De Areca Palm (Dypsis lutescens) is vaak bekroond als de beste luchtzuiverende plant. Naast dat het een luchtzuiverende functie heeft, ziet de plant er ook gewoon erg mooi uit, en is het ook nog eens makkelijk te onderhouden.

Areca palm

areca-palm-3

areca-palm

2. Krulvaren – Nephrolepis

De luchtzuiverende krulvaren kenmerkt zich met de mooie varen. Het groeit niet heel hoog, waardoor je het ook heel goed kunt ophangen aan het plafond. Een nadeel is wel dat het vrij lastig is te onderhouden.

krulvaren-nephrolepis

krulvaren-nephrolepis

3. Lepelplant – Spathiphyllum

De Spathiphyllum, beter bekend als de lepel- of vaantjesplant, is een sterk luchtzuiverende plant die rijk bloeit en gemakkelijk te verzorgen is. De bloemen die aan de plant groeien maken de plant extra mooi!

lepelplant-spathiphyllum

lepelplant-spathiphyllum

lepelplant-spathiphyllum

4. Rubberplant – Ficus elastica

Net als de Areca Palm is ook de Rubberplant super gemakkelijk te onderhouden. Je zou het zelfs volledig in de schaduw kunnen zetten. De Rubberplant ziet er stoer uit en is erg sterk in het zuiveren van giftige stoffen.

rubberplant-ficus-elastica-2

rubberplant-ficus-elastica-2

rubberplant-ficus-elastica-2

1 Comment

  1. Pingback: Planten in manden | HOMEASE

  2. Pingback: 12x Hangplanten | HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate