Vind je rust in een landelijke slaapkamer


Ben jij toe aan een make-over van je slaapkamer? Kies dan voor een landelijke stijl! In een landelijke slaapkamer hangt een rustige, stijlvolle en tegelijk huiselijke sfeer waar je heerlijk kunt relaxen. Bovendien laat de landelijke stijl zich goed combineren met andere stijlen, zodat je niet alles uit je slaapkamer weg hoeft te doen, maar spulletjes integreert in de nieuwe stijl. Met deze slaapkamer inspiratie tips tover jij een ruimte eenvoudig om tot een landelijke slaapkamer.

De landelijke stijl

Bij een landelijke stijl gaat het vooral om het authentieke buitenleven. Denk aan de oude boerderijen op het platteland, maar dan met een modern tintje. De landelijke stijl geeft een gevoel van warme en van thuis-zijn en (bijna) iedereen voelt zich er dadelijk welkom. Zachte tinten, natuurlijke materialen, accessoires met een verhaal, samen maken zij een slaapkamer tot een landelijke slaapkamer.

landlelijke slaapkamer hemelbed

Neutrale kleuren

De basis van een landelijke slaapkamer ligt in de neutrale kleuren. Voor de grotere oppervlakten zoals de muren, het plafond en de vloer kies je dus voor een neutrale, lichte kleur. Daarbij kun je kiezen uit bijvoorbeeld crème, eierschaal, taupe of een lichte pasteltint. Wil je toch liever een meer donkere kleur? Kies dan voor een natuurlijke tint zoals een diepblauwe of een donkergroene muur, en zorg voor voldoende (natuurlijk) licht zodat het geheel geen sombere uitstraling krijgt. Kleuraccenten breng je aan met accessoires, zoals een zacht rode lampenkap, een donkerblauw kleedje of een diepbruin dressoir.

landelijke slaapkamer stijl

Natuurlijke materialen

Een landelijke stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen. Een houten plankenvloer, een blankhouten of smeedijzeren bed, linnen gordijnen of kussentjes, een schapenwollen vachtje over een stoel, een ruwhouten krukje of zelfs een boomstam die dienst doet als tafeltje. Het mag er best een beetje doorleefd uitzien maak waak er voor dat het shabby wordt. De houten balken aan het plafond bijvoorbeeld, of een afgebikte muur zodat je de bakstenen ziet zijn goede voorbeelden van een doorleefde uitstraling.

landelijke slaapkamer materialen

Accessoires

Accessoires in een landelijke inrichting zijn vaak spulletjes met een verhaal. Een rieten mand waar vroeger de geplukte peren in werden bewaard, de lampenkap die over de lamp zat in de woonkamer van je grootmoeder, een krukje dat je hebt gevonden op de vlooienmarkt. Ook kun je denken aan zelf gehaakte kussentjes voor op bed of in een stoel en familiefoto’s in ouderwetse lijstjes op het dressoir. Natuurlijke elementen zoals een paar elegante takken of droogbloemen in een vaas maken het plaatje helemaal compleet.

Bekijk ook:
Slaapkamer inspiratie
Een hotel chique slaapkamer inrichten
30x Slaapkamer ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate