Hoogslaper voor volwassenen


Een hoogslaper voor volwassenen kan dé perfecte oplossing zijn als je in een klein appartement of studentenkamer woont. Het is niet alleen praktisch en functioneel, maar het kan er ook nog eens heel leuk en stoer uitzien. Heb jij ook te maken met beperkte woonoppervlakte in jouw appartement? Laat je inspireren door de leukste inspiratie voorbeelden van verschillende soorten hoogslapers voor volwassenen!

Een bed neemt de meeste ruimte in in de slaapkamer. Een bed is op z’n kleinst 90cm breed en 200cm lang, maar dat is voor velen niet groot genoeg. Volwassenen vanaf 18 jaar slapen het liefst op een bed van minstens 140 breed – een formaat dat ook bekend staat als een twijfelaar. Als je een grote slaapkamer hebt is 140×200 cm geen probleem, maar in een kleine slaapkamer neemt dat heel veel ruimte in beslag.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een kleine slaapkamer leuk en praktisch in te richten. En een hoogslaper is daar absoluut een heel goed voorbeeld van. Nee, we hebben het niet over de hoogslaper die je ook voor jouw kind heb gekocht, maar een leuke hoogslaper voor volwassenen. Met een hoogslaper, creëer je eronder, die je kunt gebruiken voor andere ‘hoekjes’ in de slaapkamer of woonkamer. Een werkplek met een fijn bureau, een leeshoek met grote boekenkast, een inloopkast… Wat het precies gaat worden, dat bepaal jij helemaal af.

Klinkt dit als muziek in jouw oren, en wil jij weten hoe een hoogslaper voor volwassenen er in jouw slaapkamer of woonkamer eruit kan komen te zien? Laat je inspireren door de mooiste inspiratie voorbeelden!

1. Werkplek onder zwevende hoogslaper

In een eenkamerappartement uit Zweden is onderstaande mooie hoogslaper gerealiseerd. het kleine appartement heeft een woonoppervlakte van slechts 29m2 met één kamer. De slaapkamer en woonkamer zijn dus gecombineerd. Als oplossing voor de beperkte woonoppervlakte, is er gekozen voor een geweldige hoogslaper voor volwassenen. De zwevende hoogslaper is gemaakt van grenen hout, en loopt van muur tot muur. De ruimte onder de hoogslaper is perfect benut door er een praktische werkplek met bureau in te richten.hoogslaper volwassenen met bureau

hoogslaper volwassenen met bureau

2. Multiplex hoogslaper op kasten

In de portfolio van Franse interieur- en architectenstudio Erika Design vonden we onderstaand interieurontwerp. Het tweekamerappartement van 22 m², dat al bijna 50 jaar in de smaak valt, was aan een complete facelift toe. Bedoeld voor verhuur, was het noodzakelijk om een ​​maximale opslag en comfort te ontwerpen in een minimale ruimte. De ontwerpers kozen voor een resoluut verfijnde en minimalistische stijl samengesteld uit 3 elementen: hout, wit en terrazzo.

De hoogte onder het plafond hebben ze optimaal benut voor een hoogslaper op maat. De zo vrijgekomen vloerruimte biedt plaats aan een kledingkast en planken voor het opbergen kleding. Een filter, bestaande uit meenemers, maakt het mogelijk het bed te isoleren zonder tussenschotten en toch licht door te laten. Dit multifunctionele platform, gemaakt van CP populieren multiplex, brengt warmte zonder de kamer te verduisteren. Ten slotte is het uitgebreid om de toegang tot de toiletten te verbergen, die hun oorspronkelijke plaats hebben behouden en nu ook een wasmachineruimte bevatten die ook onder het platform is verborgen.

multiplex hoogslaper volwassenen op kasten
Fotografie: Géraldine Andrieu

3. Stalen hoogslaper boven zithoek

Dit appartement uit Södermalm in Stockholm is heeft een oppervlakte van slechts 29 vierkante meter, maar het heeft alles wat de bewoners nodig hebben. Een knus balkon, een kleine eethoek, een fijne keuken, een gezellige zithoek, en een comfortabel bed. Hoe dit mogelijk is? Simpel, ze hebben een hele stoere stalen hoogslaper voor volwassenen gerealiseerd die aan het plafond is gemonteerd – boven de zithoek. Ziet het er niet super stoer uit?hoogslaper volwassenen boven zithoek woonkamer hoogslaper volwassenen boven zithoek woonkamer

4. Stalen hoogslaper boven zithoek

Deze boomhutwoning in Hong Kong is gerenoveerd door het lokale bedrijf NCDA, dat een knusse hoogslaper voor volwassenen heeft ontworpen dat boven de hoofdruimte hangt. Oorspronkelijk had de Mini Treehouse Residence een meer conventionele lay-out gevolgd, met alle woonruimtes op dezelfde verdieping. Om het meeste uit de 34 vierkante meter te halen, verwijderde NCDA de binnenmuur van de structuur en verplaatste de slaapkamer naar een nieuwe bovenverdieping – wat een soort mezzanine hoogslaper is geworden.mezzanine hoogslaper volwassenen hout mezzanine hoogslaper volwassenen

5. Industriële hoogslaper voor volwassenen

Bij Modern Space uit Singapore kwamen we onderstaande stoere hoogslaper tegen – een echte industriële hoogslaper voor volwassenen die verkrijgbaar is in drie formaten. Het kleinste formaat heeft een breedte van 107cm, terwijl het grootste formaat maar liefst 182 cm breed is. En dat is natuurlij gewoon een volwaardig tweepersoonsbed. De hoogslaper is niet alleen groot kwa formaat, het is ook voorzien van een grootst ontwerp – met stoere stalen balustrade en geweldige combinatie van een vaste trap en open kast. Klik hier voor meer informatie.industriele hoogslaper voor volwassenen

6. Hoogslaper op maat

Scandinavian Loft is een bedrijf die gespecialiseerd is in mezzanine lofts. Samen met hen kan je een ontwerp maken voor jouw hoogslaper, die zijn dan vervolgens helemaal op maat maken voor jou. Een projectontwikkelaar was onder de indruk van hun coole mezzanine-lofts en benaderde hen voor een mezzanine-ontwerp om de ruimte te maximaliseren en een eigentijdse uitstraling te creëren in een studio. Aanvankelijk was de tussenverdieping bedoeld om boven de bank te komen, maar ze raadden aan om deze boven de hoogslaper boven de keuken te monteren, om te voorkomen dat er natuurlijk licht uit het raam wordt geblokkeerd.

De op maat gemaakte hoogslaper is gemaakt van staal, waardoor er meer ruimte boven het platform ontstaat. Om de eigentijdse uitstraling te versterken, hebben ze een glazen balustrade en een multifunctionele eiken gefineerde trap gebouwd, inclusief opbergruimte en een kledingkast.

hoogslaper volwassenen boven keuken

7. Hoogslaper verdieping in de slaapkamer

Tot nu toe hebben we alleen hoogslapers laten zien die in de leefruimte zijn gecreëerd – in de woonkamer of keuken. Maar ook in de slaapkamer, of je nou een grote of een kleine slaapkamer hebt, kan je natuurlijk een hoogslaper creëren. Scandinavian Loft heeft ook onderstaande hoogslaper gecreëerd, wat eigenlijk een extra verdieping is in de kleine slaapkamer.

Een jong stel wilde een ruimtebesparende oplossing voor hun kleine slaapkamer in Londen. Voor een plafondhoogte van 3,2 m creëerden ze een multifunctioneel mezzanine-ontwerp in Scandinavische stijl, gebouwd in een hoogwaardige berkenhout en behandeld met natuurlijke Osmo-olie. Op deze manier kon er in de kleine slaapkamer naast het grote bed ook een grote kledingkast, extra kastruimte én een werkplek ingericht worden.hoogslaper volwassenen verdieping kleine slaapkamer

8. Hoogslaper verdieping in de slaapkamer

OK LOFT van Cartelle Design, is een appartement voor een jong stel in het centrum van Moskou. Het project is gebaseerd op een tandem van stijl en moderne technologie. De appartementen bevinden zich in een nieuw wooncomplex dat de klassieke loft-sfeer nabootst. Hoge plafonds en enorme ramen, een overvloed aan beton, decoratieve coatings, natuurlijke materialen en metalen in decoratie zorgen voor een gezellige maar sobere sfeer.

Naast een volwaardige aparte slaapkamer, hebben ze in de leefruimte, een super mooie, luxe en stoere hoogslaper voor volwassenen gecreëerd.

luxe hoogslaper volwassenen

Bekijk ook:
10x Uitklapbedden
Hemelbedden zijn hot!
30x Slaapkamer ideeën

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate