30x Slaapkamer ideeën


De slaapkamer is de meest intieme plek van je huis. Het is de plek voor jouw, waar je elke avond volledig tot rust kan komen, de nodige nachtrust kunt pakken, en op kan laden voor de volgende dag. Dat is alleen mogelijk als je je prettig voelt in je eigen slaapkamer. Daarom is de slaapkamer inrichting enorm belangrijk. Naast een praktische slaapkamer inrichting, is het ook belangrijk dat het comfortabel is. En het moet er natuurlijk ook nog leuk uitzien. Een slaapkamer inrichten is dus best een uitdaging. Daarom gaan wij jou hierbij helpen met onze leuke slaapkamer ideeën. Bij elk idee delen we handige tips en laten we een aantal mooie inspiratie voorbeelden zien. Aan de slag!

1. Hoofdbord

Tegenwoordig kiezen heel veel mensen voor een moderne boxspring zonder hoofdbord. Maar tóch kan het een goed idee zijn om wél voor een hoofdbord te kiezen. Naast dat het comfortabeler is om er tegenaan te kunnen zitten, kan je met een hoofdbord ook meer sfeer en textuur toevoegen aan de slaapkamer. Sommige bedden worden standaard mét hoofdbord geleverd. Heb je dat niet, dan zijn er heel veel andere leuke ideeën voor het maken van een hoofdbord. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen om een hoofdbord te laten stofferen. Wil je voor stoer gaan? Dan kan je aan de slag gaan met multiplex of OSB. Kortom, er zijn oneindig veel leuke ideeën.

slaapkamer ideeën fluwelen hoofdbord

slaapkamer ideeën multiplex hoofdbord

slaapkamer ideeën bruine leren hoofdbord

2. Muurkleur

Het is veilig om te kiezen voor witte muren in de slaapkamer, maar soms kan het een beter idee zijn om voor een andere muurkleur te kiezen. De kleuren in de slaapkamer kunnen namelijk invloed hebben op je nachtrust. Uit onderzoek is bewezen dat je beter de kleuren bruin, rood, paars en goud kunt vermijden in de slaapkamer. Blauw, groen, zilver, oranje en geel zijn juist wel heel goed voor de nachtrust. Dat deze kleuren heel mooi staan op de muur, wordt bewezen met onderstaande voorbeelden!

slaapkamer ideeën gele muur

slaapkamer ideeën groene muur

slaapkamer ideeën blauwe muur

3. Behang

Vind je een egale muur een beetje saai, en wil je de slaapkamer inrichten met meer levendigheid? Dan kan je denken om de muren te behangen. Er zijn tegenwoordig zoveel mogelijkheden met behang, van behang met een mooi patroon tot fotobehang. De keuze is reuze. Je hoeft overigens niet alle muren te behangen. Het kan juist ook leuk zijn om bijvoorbeeld alleen de muur te behangen waar het bed tegenaan wordt geplaatst. Dat kan dan het focuspunt muur worden.

slaapkamer ideeën jungle behang

slaapkamer ideeën bloemetjes behang

slaapkamer ideeën houten wandbekleding behang

4. Lambrisering

Wat ook een leuk idee is voor de slaapkamer muren, is een lambrisering. Met klassieke lambrisering van hout kan je een knusse landelijke sfeer creëren. Heb je een strakke moderne slaapkamer? Een lambrisering verven is juist leuk voor een strakke moderne slaapkamer. Je kunt bovendien heel leuk experimenteren met verschillende kleurencombinaties.

slaapkamer ideeën lambrisering behang

slaapkamer ideeën lambrisering verven

slaapkamer ideeën groene lambrisering

5. Vloerkleed

Een vloerkleed biedt veel voordelen in de slaapkamer. Zo heeft het vloerkleed een isolerende werking, het is goed voor de akoestiek in de ruimte, en met een vloerkleed in de slaapkamer kan je altijd warm en zacht uit bed stappen. Je kunt een vloerkleed naast het bed plaatsen, aan het uiteinde van het bed, of onder het bed.

vloerkleed naast bed

vloerkleed onder bed

vloerkleed uiteinde bed

6. Hoogslaper

Hoogslapers zijn niet alleen leuk voor de kinderkamer, het kan soms ook een heel goed idee zijn om voor je eigen slaapkamer te kiezen voor een hoogslaper, bijvoorbeeld als je een kleine slaapkamer hebt. Met een hoogslaper heb je extra ruimte onder je bed, die je op verschillende manieren kunt inrichten. Je kunt denken aan een inloopkast, een werkplek, of gewoon extra kastruimte.

multifunctionele hoogslaper

slaapkamer ideeën hoogslaper-kastruimte

slaapkamer ideeën inloopkast-onder-hoogslaper

7. Nachtkastje

Een nachtkastje is altijd een goed idee, hoe klein of groot je slaapkamer ook is. Een plekje bij je bed waar je kleine spullen in of op kunt plaatsen, zoals je telefoon, de wekker, je leesbril, een glaasje water noem maar op. Naast traditionele nachtkastjes die je naast je bed op de vloer plaatst, zijn er ook heel veel andere leuke ideeën. Zwevende nachtkastjes, een stoel, stapels boeken, vintage koffers, een schommel, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken!

slaapkamer ideeën nachtkastje stoel

slaapkamer ideeën nachtkastje underlayment

slaapkamer ideeën nachtkastje schommel

8. Nachtlamp

Naast basisverlichting in de slaapkamer, is het ook heel fijn om een nachtlamp te hebben. Op die manier kan je bijvoorbeeld altijd een boek lezen, zonder dat je het felle licht aan hoeft te zetten, en hoef je het bed niet uit om het licht uit te zetten. Je kunt een nachtlamp op je nachtkastje plaatsen, maar je kunt ook een klemlamp of een wandlamp aan de muur monteren. Er zijn ook hele leuke nachtkastjes waar een nachtlamp in geïntegreerd zijn.

slaapkamer ideeën wandlamp

slaapkamer ideeën frama shelf nachtkastje

slaapkamer ideeën nachtlamp

9. Wandplank boven het bed

In een kleine slaapkamer heb je vrijwel altijd te maken met gebrek aan vloeroppervlakte. Hierdoor kan je bijvoorbeeld geen ruimte hebben om een nachtkastje naast je bed te plaatsen. Je kunt dit oplossen door een wandplank boven het bed te monteren. Dit kan aan de zijkant, maar ook boven je hoofdbord. Zorg er wel voor dat dit hoog genoeg wordt gemonteerd, zodat je er niet tegenaan kan stoten. Je kunt de wandplank natuurlijk ook gewoon als boekenkast gebruiken.

slaapkamer ideeën wandplank boven bed-3

slaapkamer ideeën wandplank boven bed-3

slaapkamer ideeën wandplank boven bed-3

10. Muurtje achter het bed

Wat je ook zou kunnen doen is een muurtje achter het bed maken. Het idee is in principe hetzelfde als een wandplank boven het bed. Het muurtje kan je namelijk ook gebruiken als nachtkastje, boekenplank of gewoon om er allerlei andere leuke spullen op te plaatsen. Maar Het ziet er wel een stuk strakker uit dan een wandplank. Vooral als het muurtje over de gehele breedte van de muur loopt. Voor een inbouw-look, zou je het muurtje zelfs mee kunnen stucen en verven.

slaapkamer ideeën muurtje achter bed

slaapkamer ideeën muurtje achter bed

slaapkamer ideeën muurtje achter bed

11. Houten wandbekleding

Wil je jouw slaapkamer inrichten met meer sfeer en warmte? Hout is een materiaalsoort waarmee je dat heel goed kunt realiseren. Naast de populaire houten vloer, zou je ook je muur met houten wandbekleding kunnen bekleden. Naast meer sfeer en warmte, zorgt de houten wandbekleding ook voor een bepaalde luxe en exclusiviteit.

slaapkamer ideeën houten wandbekleding

slaapkamer ideeën houten wandbekleding visgraat

slaapkamer ideeën houten wandbekleding

12. Zithoekje

Heb je een hele ruime slaapkamer? Zelfs na het plaatsen van de kledingkast? Dan kan je ook een zithoeke inrichten. Als je regelmatig in een hotel overnacht, dan weet je hoe fijn het is om een zithoekje te hebben. Er zijn bovendien heel veel leuke ideeën om een zithoekje in te richten. Je denkt misschien als eerst aan een comfortabele fauteuil, lounge chair of zitzak, maar het is bijvoorbeeld ook heel leuk om een hangstoel op te hangen.

zithoekje slaapkamer hangstoel

zithoekje slaapkamer zitzak

zithoekje slaapkamer fauteuil

13. Bad in slaapkamer

Over hotels gesproken, in mooie boetiekhotels kan je heel veel leuke slaapkamer ideeën opdoen! En één van die ideeën die we steeds vaker in de slaapkamer terugzien, is een bad in de slaapkamer. Dit kan dé oplossing zijn als je een bad én douche wilt, maar je hebt niet genoeg ruimte in de badkamer. Een bad geeft je slaapkamer het ultieme luxe hotelgevoel!

slaapkamer ideeën bad op pootjes-slaapkamer

slaapkamer ideeën ovaal bad slaapkamer

slaapkamer ideeën vrijstaand bad

14. Badkamer en suite

Een badkamer en suite is heel fijn, vooral als je twee slaapkamers hebt in huis, één voor de kinderen en één voor jullie zelf. Een badkamer en suite kan je op verschillende manieren inrichten. Kies je voor een volledige aparte badkamer, een open badkamer of bijvoorbeeld een transparante slaapkamer. Een glazen wand tussen de slaapkamer en badkamer heeft als groot voordeel dat de badkamer mee kan profiteren van de natuurlijke lichtinval. Het ziet er bovendien super stoer en luxe uit.

slaapkamer ideeën glazen wand badkamer

slaapkamer ideeën open badkamer

slaapkamer ideeën badkamer en suite

15. Hemelbed

Wil je een hemelse uitstraling creëren in je slaapkamer? Dat kan je doen met een hemelbed. Een hemelbed werd vroeger vooral gebruikt voor tocht en privacy, maar het ziet er ook gewoon heel bijzonder uit. Je hoeft er geen gordijnen aan te hangen, maar ze geven je slaapkamer wel extra textuur. En je slaapkamer wordt er absoluut hemels door! Hemelbedden heb je in heel veel verschillende soorten, van traditionele, landelijke en klassieke, tot strakke, moderne en industriële.

bohemian slaapkamer hemelbed

slaapkamer ideeën hemelbed

zwart hemelbed slaapkamer

16. Planten

Planten zijn altijd en overal in huis een goed idee. Of dat nou in de woonkamer, keuken of badkamer is. En ook in de slaapkamer zijn planten absoluut een musthave. Niet alleen omdat ze decoratief mooi zijn, maar planten zijn ook gewoon heel goed voor je gezondheid. Het verbetert bijvoorbeeld de luchtkwaliteit in je slaapkamer, vooral als het gaat om luchtzuiverende planten. Hierdoor kan je ook beter slapen. Er zijn natuurlijk super veel verschillende soorten planten, die je ook op verschillende manieren een plekje in je slaapkamer kunt geven. Grote planten kan je op de vloer plaatsen, kleine plantjes kan je in een plantenstandaard of mand doen of op de vensterbank plaatsen, en je kunt bepaalde planten ook heel leuk als hangplanten gebruiken.

plant in slaapkamer

planten in slaapkamer

slaapkamer ideeën planten

17. Inbouwkast

De meeste mensen hebben hun kledingkast in de slaapkamer staan. Kan je geen kledingkast vinden die aan jouw wensen voldoet? Laat dan een inbouwkast maken. Op die manier kan je niet alleen helemaal zelf bepalen hoe de kast eruit komt te zien, je benut daarmee de ruimte ook optimaal. Geen centimeter wordt verspild. Ideaal voor een kleine slaapkamer. Een inbouwkast zit er bovendien super strak uit.

inbouwkast slaapkamer mintgroen

kleine slaapkamer- inbouwkast

slaapkamer ideeën multiplex-inbouwkast

17. Inloopkast

Heb je altijd al gedroomd van een eigen inloopkast? Maar je hebt er geen extra kamer voor? Een inloopkast kan je ook in de slaapkamer inrichten. Natuurlijk moet je er wel de ruimte voor hebben, maar ook in een kleine slaapkamer is een inloopkast mogelijk. Hierboven hadden we bijvoorbeeld al laten zien dat je een hoogslaper kunt nemen. Heb je een zolder slaapkamer? Dan is er heel veel mogelijk!

slaapkamer ideeën inloopkast

slaapkamer zolder inloopkast ideeën

smalle inloopkast slaapkamer

18. Kledingrek

Een extra kledingrek in de slaapkamer is ook altijd handig. Daar kan je bijvoorbeeld de veel gedragen kledingstukken en accessoires aan hangen. Er zijn heel veel verschillende soorten kledingrekken verkrijgbaar. En als je een beetje creatief bent, en van DIY projecten houdt, dan kan je natuurlijk zelf ook aan de slag gaan om een kledingrek te maken. Met steigerbuizen en koperen buizen kan je de mooiste kledingrekken maken. Ze hoeven bovendien niet altijd op de grond geplaatst te worden. Je kunt ook een kledingrek aan het plafond hangen!

kledingrek in slaapkamer ideeën

kledingrek slaapkamer ideeën

slaapkamer ideeën kledingrek-hangen-plafond

19. Kapstok

Een alternatief van een kledingrek is een kapstok. Een kapstok is niet langer alleen bestemd voor de hal. Ook in de slaapkamer kan een kapstok heel leuk en handig zijn voor het ophangen van kledingstukken en accessoires. Er zijn heel veel verschillende soorten kapstokken verkrijgbaar. Houten kapstokken zijn bijvoorbeeld helemaal de trend. Je kunt het ook leuk afwisselen met mooie wandhaken.

houten wandkapstok slaapkamer

kapstok in slaapkamer

slaapkamer ideeën kapstok

20. Grote spiegel

Als je een kledingkast of een inloopkast in de slaapkamer hebt, dan mag een spiegel natuurlijk ook niet ontbreken. Het liefst een grote spiegel, hoe groter hoe beter. Je kunt het op de vloer tegen de muur plaatsen naast je bed, je kunt het ook aan de muur ophangen. Heb je geen ruimte? Een spiegeldeur kan de perfecte oplossing zijn!

grote spiegel naast bed

slaapkamer grote ronde spiegel

slaapkamer spiegel schuifdeur

21. TV in de slaapkamer

Niet iedereen is er fan van, maar soms is het heel fijn om een TV in de slaapkamer te hebben. Soms wil je gewoon niet uit bed, bijvoorbeeld omdat je ziek bent. Heerlijk als je dan tóch vanuit je bed TV kunt kijken. Het moet natuurlijk wel een mooi plekje krijgen, anders kan het een echte afbreuk zijn voor je slaapkamer inrichting. Het mooiste is om de TV aan de muur te hangen, het liefst waarbij de kabels mooi verborgen zijn.

slaapkamer ideeën tv aan muur

slaapkamer ideeën tv aan schuifdeur-kledingkast

tv in kleine slaapkamer

22. Werkplek

Ben je vaak achter je laptop aan het werken in huis? Dan is een eigen werkplek wel zo fijn. Heb je geen extra kamer voor het inrichten van een apart thuiskantoor? Je zou dan een werkplek in de slaapkamer kunnen maken. Het hoeft geen super grote werkplek te zijn, zolang je er comfortabel en praktisch kunt werken is het goed. Het bureau speelt daarbij natuurlijk een hele belangrijke rol. Naast dat het praktisch is, moet het er uiteraard ook een beetje leuk uitzien.

bureau slaapkamer ideeën

slaapkamer ideeën werkplek

stringkast werkplek slaapkamer

23. Wanddecoratie

Zonder wanddecoratie zijn de muren kaal en saai. Dat mag dus niet ontbreken in je slaapkamer. Er zijn ontzettend veel soorten wanddecoratie, zoals schilderijen, posters, fotolijsten, noem maar op. Deze kan je aan de muur ophangen, op een schilderijplank plaatsen en een poster zou je ook gewoon aan de muur plakken zonder dat ze ingelijst zijn.

fotolijsten slaapkamer

poster boven bed slaapkamer

wanddecoratie ideeën slaapkamer

24. Collage

Als je het hebt over wanddecoratie, dan is een collage van lijsten natuurlijk super hot. Dit kan een kleine collage zijn van een paar lijsten, maar je kunt er ook heel je muur mee bekleden. Naast een collage van lijsten, kan je ook een collage maken met andere dingen. Een collage van spiegels kan ook een heel goed idee zijn voor de slaapkamer!

collage lijsten slaapkamer

foto collage slaapkamer muur

spiegel collage slaapkamer

25. Decoratieladder

Een decoratieladder is een ladder die je op een hele andere manier gebruikt dan normaal. In de slaapkamer kan je de decoratieladder gebruiken om er verschillende leuke dingen aan te hangen. Dit kunnen kledingstukken zijn, accessoires, maar ook bijvoorbeeld manden en planten. Je ziet het weleens in leuke interieurwinkels, maar ook in de slaapkamer is het dus een heel leuk idee om een decoratieladder te gebruiken.

decoratieladder slaapkamer

slaapkamer ideeën ladder

slaapkamer inspiratie ladder

26. Bankje

Hierboven heb je al een mooi voorbeeld kunnen zien van hoe leuk het is om een bankje in de slaapkamer te plaatsen. Het bankje kan je gebruiken om erop te zitten, maar je kunt het ook als een soort sidetable gebruiken, waar je verschillende leuke spullen op kunt plaatsen. Denk aan planten, boeken, kussens, noem maar op. Plaats bij de radiator en gebruik het als een soort vensterbank. Een bankje aan het uiteinde van het bed is ook leuk!

bankje als nachtkastje slaapkamer

bankje uiteinde bed

slaapkamer inspiratie bankje

27. Radiatorbekleding

Hoewel er tegenwoordig best mooie designradiatoren verkrijgbaar zijn, zijn de meeste radiatoren nog steeds lelijk. Die wil je dan ook het liefst verbergen met mooie radiatorbekleding. Deze kan je kant en klaar kopen bij de bekende bouwmarkten. Vind je die ook niet mooi? Dan kan je ze ook helemaal op maat en naar wens laten maken door een timmerman of meubelmaker. Daarna kan je het als een vensterbank gebruiken en leuk stylen met mooi decoratie spulletjes!

slaapkamer radiator bekleding ideeen

slaapkamer radiator bekleding ideeën

slaapkamer radiator bekleding inspiratie

28. Dakraam

Ben je van plan om je slaapkamer op zolder in te richten? De beste tip die je kunt krijgen voor het inrichten van een zolderslaapkamer is het installeren van dakramen. Met een dakraam zorg je ervoor dat de slaapkamer een heerlijke natuurlijke lichtinval binnenkrijgt. Hoe meer dakramen hoe beter. Daarna is het natuurlijk ook heel fijn als je een raam open kunt zetten, voor het verkrijgen van frisse lucht in de slaapkamer. Je hebt al een dakraam voor duizend euro inclusief plaatsen. Het is het dubbel en dwars waard!

dakraam zolder slaapkamer

slaapkamer dakraam ideeën

zolderslaapkamer dakraam

29. Dakkapel

Wil je naast natuurlijke lichtinval ook meer loopruimte in je zolderslaapkamer? Dan kan je een dakkapel overwegen. Een dakkapel plaatsen kost wel wat meer dan een dakraam (5000 – 10.000 euro), maar je krijgt er wel meer ruimte voor terug. Hierdoor kan je bijvoorbeeld een werkplek in de slaapkamer inrichten.

dakkapel ideeën slaapkamer

slaapkamer dakkapel ideeën

slaapkamer dakkapel werkplek

30. Kast in schuine wand

De schuine wanden in een zolderslaapkamer, zorgen ervoor dat je minder loopruimte hebt. Dit betekent natuurlijk niet dat het nutteloze ruimte is. Sterker zelfs, die ruimte kan je heel goed gebruiken door er een kast tegenaan te plaatsen. Het is even passen en meten om een kast te vinden die de juiste hoogte en breedte heeft. Wil je alle centimeters optimaal benutten? Kies dan voor een maatkast. Een kast in schuine wand kan je op heel veel verschillende manieren afwerken. Je kunt het inrichten met open planken, met schuifdeuren, met ladekasten, met vakken, noem maar op.

slaapkamer ideeën kast schuine wand

slaapkamer ideeën kast schuine wand

slaapkamer ideeën kast schuine wand

Bron: Huis-inrichten.com | Interieur-inrichting.net

Navigate