Wel of geen topdekmatras?


Een goede nachtrust is super belangrijk, dat hoeven we eigenlijk niemand te vertellen. Daarom doen mensen er alles aan om die goede nachtrust te kunnen hebben. Een goed en comfortabel matras speelt daarbij een hele belangrijke rol. Sommigen combineren hun matras ook met een topdekmatras. Een topdekmatras, ook wel bekend als topmatras of topper, is een dun matras met een dikte van 5-10 centimeter, die je bovenop je normale terras plaatst. Het doel is meer ligcomfort, en dus een betere nachtrust. Maar zorgt een topdekmatras eigenlijk wel voor meer comfort en een betere nachtrust? Volgens de consumentenbond is dat niet altijd het geval. In veel gevallen raden ze het zelfs af om een topdekmatras te kopen. Maar wanneer is een extra topdekmatras bovenop je matras dan wel een goed idee? Dat lees je hieronder!

1. Matras verzachten

Of een matras comfortabel is of niet, is heel erg persoonlijk. Sommigen vinden het lekker om op een zacht matras te liggen, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan een hard matras. Het kan dus zijn dat je jouw normale matras te hard vindt. Dan zou je een topdekmatras erop kunnen plaatsen om het zachter te maken.

2. Matras beschermen

Matrassen zijn niet goedkoop. Voor een kwalitatieve goede matras betaal je al snel een paar honderd euro. Die zou je dus zo goed mogelijk beschermen, zodat je zo lang mogelijk van je matras gebruik kunt maken. Als je er goed mee omgaat, kan je makkelijk 8-10 jaar gebruik maken van je matras. Om de levensduur te verlengen, zou je een topmatras op je normale matras kunnen plaatsen, ter bescherming. Topdekmatrassen zijn immers een stuk goedkoper dan een normaal matras.

wel of geen topdekmatras

3. Een topdekmatras is lichtgewicht

Omdat bijna iedereen elke nacht op dezelfde plek op zijn of haar matras ligt, wordt je matras op die plek het meest belast. Dit kan op den duur voor kuilvorming zorgen. Kuilvorming kan je voorkomen dat je matras regelmatig te draaien en te keren. Een normaal matras is echter best zwaar, die deze taak lastig maakt. Een topdekmatras is een stuk lichter, wat het draaien en keren ook een stuk makkelijker maakt.

4. Een topdekmatras kan je makkelijker reinigen

Een matras bescherm je met een hoeslaken. Tóch kan het voorkomen dat je matras vies wordt, bijvoorbeeld doordat je een glas wijn hebt gemorst. Een normaal matras kan je niet in de wasmachine doen, maar sommige topdekmatrassen passen wel in een wasmachine. En wat een geluk dat je een topdekmatres hebt!

wel of geen topdekmatras

5. Geen spleet tussen twee matrassen

De belangrijkste reden waarom mensen een topdekmatras kopen, is omdat veel bedden bestaan uit twee éénpersoonsmatrassen. Veel boxsprings zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit twee lossen delen met twee aparte matrassen. Met een spleet tussen de twee matrassen lig je natuurlijk totaal niet lekker. Door er een tweepersoons topdekmatras bovenop de twee matrassen te plaatsen, heb je geen last meer van de spleet.

Bekijk ook:
Soorten kussenvullingen
Hema heeft het matras voor iedereen ontwikkeld!

2 Comments

  1. Pingback: Rugklachten? Zo kies je het beste matras voor een goede nachtrust! - HOMEASE

  2. Pingback: Goede nachtrust nodig? 10x Tips! - HOMEASE

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate