25x Moderne woonkamer


Bij het inrichten van een moderne woonkamer, heb je het vooral over de stijl. Dit in tegenstelling als je het hebt over de inrichting van een moderne badkamer of een moderne keuken, waar het ook gaat over de moderne voorzieningen en gemakken. Natuurlijk heb je in een woonkamer ook te maken met moderne gemakken, zoals de TV of verlichting, maar die zijn in dit geval ondergeschikt aan de stijl. Een moderne woonkamer kenmerkt zich met strakke lijnen, die bijvoorbeeld terug kunnen komen in de meubels, zoals de TV meubel, de bank en de salontafel. Maar het gebruik van materialen kan grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling. En tóch kan de ene moderne woonkamer er totaal anders uitzien dan de andere woonkamer.

Wil jij jouw moderne woonkamer van je dromen inrichten? Bekijk eerst deze mooie en leuke inspiratie voorbeelden van moderne woonkamerontwerpen, leuke ideeën en handige tips!

1. Open indeling

Deze moderne woonkamer is ontworpen door architect Raz Melamed. Hij kreeg de opdracht om een hele mooie woning gelegen in Tel Aviv te ontwerpen. De woning heeft een woonoppervlakte van 70m2, die volledig gerenoveerd en gemoderniseerd moest worden. Lichtinval speelde een belangrijke rol. Daarom heeft de interieurarchitect gekozen voor grote glazen wanden en deuren naar de tuin, zodat de lichtinval optimaal is. Daarnaast is er ook een open indeling gecreëerd, waarbij niet alleen een open keuken is gecreëerd bij de woonkamer, maar tussen de slaapkamer en de woonkamer is de vaste muur vervangen door grote glazen taatsdeuren. Dit zorgt er niet alleen voor dat het licht eenvoudig door heel de woning kan stromen, maar het ziet er ook gewoon heel stoer en modern uit. Er is gekozen voor een grijze betonvloer, gecombineerd met strak gestuukte witte wanden. De open keuken is ingericht met een strakke zwarte kastenwand én een groot kookeiland. Klik hier om meer foto’s te zien van deze mooie loft woning.

moderne woonkamer open indeling

2. Warme bruine tinten

Het ontwerp van deze moderne woonkamer heeft veel overeenkomsten met bovenstaand ontwerp. Net als bovenstaande woonkamer heeft interieur- en ontwerpbureau studio 2BOOKS ook een open indeling gecreëerd met een moderne open keuken en heel veel grote glazen wanden. De strakke grijze gietvloer vormt een moderne combinatie met de witte muren, en in de keuken vind je een moderne witte wandkast en een RVS kookeiland. Door het gebruik van verschillende bruine elementen, is de woonkamer warmer gemaakt. Denk aan de eikenhouten eettafel met de bijbehorende stoelen, de houten barkrukken aan het kookeiland en de vintage leren bank. De railverlichting met de zwarte spotjes aan het plafond passen ook perfect bij de moderne woonkamer. Klik hier voor de hele binnenkijker.

moderne badkamer warme bruine tinten

3. Modern vintage

Deze woonkamer is absoluut te omschrijven als modern, ontworpen door Architect Emil Dervish. Maar tóch heeft het een leuk vintage tintje gekregen, door het gebruik van een aantal hele mooie vintage meubels in de zithoek, zoals de vintage bank, de twee vintage fauteils, de vintage salontafel en het kleurrijke vintage vloerkleed. Deze meubels vormen een heel bijzonder contrast ten op zichte van de strakke grijze vloer, de strakke witte wanden, de zwarte stalen kozijnen en de betonstenen muren. Meer zien van dit appartement? Klik hier!

moderne vintage woonkamer

4. Karakteristiek modern

Er wordt vaak gezegd dat de keuze voor de interieurstijl bepaalt wordt door de woning. Bij een karakteristiek herenhuis zou een klassiek interieur bijvoorbeeld heel mooi zijn. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd. Voor een super mooi karakteristiek appartement uit Oekraïne, hebben de ontwerpers van interieur- en architectenbureau Martin’s juist gekozen voor een heel stoer en modern interieur. In de ruime open woonkamer met het originele ornamentenplafond, hebben ze een soort mezzanine gebouwd van multiplex, waar een inloopkast en een werkplek zijn ingericht. Het contrast tussen karakteristiek en modern is heel bijzonder en mooi. De hele binnenkijker is hier te bewonderen!

karakteristieke moderne woonkamer

5. Speels

Dit is de moderne woonkamer van een voormalig kartonfabriek uit het Zweedse Göteborg. Het stoere appartement is gelegen op de bovenste verdieping van het complex, en kenmerkt zich met stoere details, zoals de originele raampartijen. De woonkamer is ruim, waar dus ook plek is voor het inrichten van een ruime eethoek. Dit hebben ze op een hele bijzondere manier gedaan door een soort podium te creëren, waardoor de woonkamer een speels tintje heeft gekregen. Door het gehele appartement ligt een mooie lichte houten vloer. Met een groot grijs vloerkleed hebben ze de zithoek warmer en knusser gemaakt. De SÖDERHAMN bank van IKEA past daar mooi bij. Ook de grote collage aan de muur, bestaande uit verschillende prints en lijsten is een heel leuk idee. Hier vind je meer foto’s van dit appartement.

moderne woonkamer speels

6. Open keuken, eethoek en werkplek

Bij Didoné Comacchio Architects vonden we deze stoere moderne woonkamer, als onderdeel van het Interior LP project. Het project omvat het onwerp en indeling van een appartement in Italië, waar de bewoners de wens hadden voor een moderne multifunctionele woonkamer. Zo vind je er naast de zithoek ook een ruime eethoek en een geweldige werkplek. Dankzij maatwerk meubels, zoals het bureau en de kasten, ziet het geheel er strak en georganiseerd uit. De slaapkamer is achter de eethoek ingericht, verscholen achter een OSB muur en bijbehorende OSB schuifdeur. Hier vind je meer foto’s én video.

Moderne woonkamer Open keuken, eethoek en werkplek

7. Bakstenen muur

Originele bakstenen muren zijn rauw en stoer, maar soms kan het een uitdaging zijn om het te combineren met je interieur. Line Architects laat met een inspirerend project zien hoe zij de de stoere bakstenen muur hebben gecombineerd in de moderne woonkamer. De bakstenen muur valt natuurlijk meteen op. Met een lichte strakke naadloze gietvloer hebben zij de bakstenen muur enigszins geneutraliseerd. Dit hebben ze bovendien gecombineerd met super strakke witte wanden. Alleen de grote wand bij de zithoek is bekleed met houten wandbekleding. Maar die muur is grotendeels bedekt door een enorme witte scherm voor de beamer. Ook dat is natuurlijk een onderdeel van een moderne woonkamer. Klik hier om alles over dit project te lezen!

moderne woonkamer bakstenen muur

8. Grijs interieur

Kleur heeft een bepalende rol voor de uitstraling van een interieur. Deze woonkamer is daar het perfecte voorbeeld van, waar gekozen is voor een volledig grijs interieur. Niet alleen de vloer en de muren zijn grijs geverfd, ook is er gekozen voor een grijs plafond, grijze gordijnen en een grijze bank. Het enige contrast is gecreëerd met behulp van de bamboe hanglamp van IKEA, met daaronder het IKEA Sinnerlig bankje van kurk. Ook de rest van de woning is het bekijken waard. Klik hier!

grijze moderne woonkamer

9. Zwart wit

Als je een moderne woonkamer zou moeten omschrijven, dan komt deze woonkamer daar waarschijnlijk heel dicht bij, die ingericht is met vooral de kleuren zwart en wit. Er is een witte basis gecreëerd, bestaande uit een strakke witte gietvloer, witte muren en een wit plafond, terwijl vrijwel alle meubels en accessoires zwart zijn. Een zwarte bank, een zwarte salontafel, zwarte stoelen en een stoere op maat gemaakte zwarte wandkast. Ok, het warme wollen vloerkleed is wel wit. Het gehele appartement, ontworpen door interieurontwerper en architect Oshir Asaban, is hier te zien!

moderne woonkamer zwart wit

10. Turnkey

Turnkey woningen zijn tegenwoordig super populair. Oude vervallen woningen, die eerst volledig verbouwd worden, en daarna pas in de verkoop worden gezet. Door deze turnkey woningen, zie je steeds vaker dat oude karakteristieke woningen super strak worden afgewerkt en ingericht worden met een modern interieur. Onderstaande woonkamer is daar een geweldig mooi voorbeeld van, onderdeel van een turnkey project uit het Zweedse Göteborg. Er is gekozen voor een stoere betonvloer en strakke witte muren, en één muur in de woonkamer is bekleed met warme houten wandbekleding. Bij de moderne open keuken is een kleine eethoek ingericht met een moderne ronde eettafel en bijbehorende eetkamerstoelen. En ook in de zithoek vind je een combinatie van verschillende moderne meubels een accessoires. Het complete turnkey appartement is hier te zien.

moderne turnkey woonkamer

11. Roze interieur

Als je de stoere moderne woonkamer met het grijze interieur al heftig vond, dan zijn we benieuwd wat je van deze woonkamer vindt. Hier is namelijk gekozen voor een roze interieur. Ok, er ligt wel een neutrale houten vloer. Maar de muren zijn volledig roze geverfd, en er is ook gekozen voor een grote roze inbouwkast én roze gordijnen. Naast al het roze, vind je er ook andere kleurtinten, zoals de groene kussens op de grijze bank en de verschillende houten meubels. Verliefd geworden op dit appartementje van 29m2? Dan wil je vast ook de rest zien. Klik hier!

moderne woonkamer roze interieur

12. Kleurrijk patchwork vloerkleed

Lichte interieurs zijn helemaal hot, wat ook een beetje te maken heeft me de populariteit van Scandinavische interieurs. Lichte vloeren, lichte muren, en het liefst ook witte meubels. Tóch kan het een leuk idee zijn om een vleugje kleur toe te voegen in een wit en licht interieur. In deze moderne Scandinavische woonkamer hebben ze dan gedaan met behulp van een groot patchwork vloerkleed, waardoor de woonkamer opeens heel veel kleuren bevat. Klik hier om de andere kant van de woonkamer te zien. Daar hebben ze namelijk een heel leuk idee bedacht, om stapels kleurrijke boeken te stapelen op een lage wandplank over twee muren.

Moderne woonkamer Kleurrijk patchwork vloerkleed

13. Multiplex interieur

Hierboven hadden we de stoere woonkamer laten zien waar een indrukwekkende multiplex mezzanine is gebouwd. Vind het multiplex helemaal te gek? Dan vind je deze woonkamer waarschijnlijk helemaal leuk. Het is de woonkamer van een stoer appartement uit Melbourne. Clare Cousins Architects hebben een heel stoer interieur ontworpen, waarbij multiplex de hoofdrol speelt. De keuken is namelijk volledig gemaakt met multiplex, en de muur rondom de slaapkamer, is helemaal bekleed met stoere multiplex planken. Met leuke meubels en kleurrijke details, zoals de roze schuifdeuren en de rode stoel, is deze moderne woonkamer ook heel vrolijk en kleurrijk geworden. Hier is het hele appartement te zien.

moderne woonkamer multiplex

14. Modern, met een industrieel tintje

Het in Amsterdam gevestigde Standaard Studio heeft een oude school omgetoverd tot een hele stoere en unieke loft woning voor een jong gezin met twee kinderen. De leefruimte is het meest indrukwekkend, waar het plafond mega hoog is. Daar vind je de woonkamer met open keuken, een speelhoek én een mezzanine met werkplek. Een strakke gietvloer is gecombineerd met strakke witte muren voor een moderne basis. En met multiplex en stalen elementen heeft het ook een stoer industrieel tintje gekregen. Hier vind je meer foto’s van dit stoere project.

Moderne woonkamer met een industrieel tintje

15. Grote spiegelwand

Met spiegels kan je een kleine ruimte groter laten lijken. Hoe groter de spiegel, hoe groter het effect zal zijn. In deze moderne woonkamer hebben ze één grote muur volledig bekleed met een op maat gemaakte spiegelwand. Ondanks dat de woonkamer vrij klein is, voelt het absoluut niet klein aan. Natuurlijk speelt de lichte basis in het interieur ook een belangrijke rol, met de lichte houten vloer en de witte muren. De badkamer in dit appartement ziet er totaal anders uit. Klik hier om de rest van het appartement te bekijken.

moderne woonkamer grote spiegelwand

16. Minimalistisch karakteristiek

Dit is de woonkamer van het Vedbaek House IV project, een prachtige woning uit Denemarken, die ontworpen en ingericht is door Norm.Architects. Het karakteristieke pand is voorzien van super mooie details, zoals de sierlijke ornamenten en lijsten aan de muren en het plafond. Maar tóch hebben de Deense architecten er een modern minimalistisch interieur van te maken. De mooie witte wanden zijn gecombineerd met een betonvloer. De woonkamer is ingericht met enkele stijlvolle designmeubels, zoals de &Tradition bank en fauteuil. Een typisch voorbeeld van een moderne less is more woonkamer. Bekijk hier meer foto’s!

moderne woonkamer minimalistisch karakteristiek

17. Ongewone indeling

De meeste mensen vinden het fijn om de bank tegen de muur te plaatsen, met de TV meubel en TV aan de andere muur. Vooral voor smalle woonkamers wordt er vaak gekozen voor deze populaire inrichting. Architectenbureau Special Project Venediktov besloot het anders aan te pakken voor deze moderne smalle woonkamer in Kiev. Zij hebben een grote loungebank in het midden van de woonkamer geplaatst, waar je aan meer kanten aan kunt zitten. Ondanks de opvallende strakke blauwe muur, de betonmuur en de naadloze gietvloer, wordt de blikvanger gevormd door de bank centraal in de woonkamer. Meer zien? Klik hier!

moderne woonkamer ongewone indeling

18. Glazen trapombouw

Een open trap in de woonkamer kan heel mooi zijn, maar tegelijkertijd kan het ook gevaarlijk zijn, vooral als je kleine kinderen hebt. Voor deze woonkamer heeft architectenbureau Pablo Baruc voor een glazen trapombouw, waarmee de trap dicht is gemaakt. Op die manier is een stuk veiliger, zonder dat het ten koste gaan van het licht en ruimtelijkheid. Originele stenen muren zijn gecombineerd met strak gestuukte witte wanden, terwijl de visgraat vloer de hele verdieping een chique sfeer geeft. Deze bijzondere woning is volledig hier te bewonderen.

moderne woonkamer glazen trapombouw

19. Vide

Dit bijzondere project hebben we gevonden bij architectenbureau Elding Oscarson. Zij hebben in het dorpje Landskrona een super moderne woning ontworpen, tussen een twee oude rijtjeshuizen. De woning is zowel aan de buitenkant als in het interieur wit. Er is voor een hele leuke en speelse indeling gekozen, waarbij elke verdieping een soort vide is. Op de begane grond vind je de keuken, helemaal boven de slaapkamer en badkamer, terwijl de woonkamer op de eerste verdieping is ingericht. Alles heeft een fijne open karakter, om ervoor te zorgen dat het licht vanuit de bovenverdiepingen helemaal door kan stromen naar beneden. In de woonkamer vind je een grote vierkante raam in de buitenmuur. Diezelfde muur is volledig ingericht met een op maat gemaakte kast, die rondom het raam is gebouwd. Geweldig project! Klik hier om meer te zien.

moderne woonkamer vide

20. Modern, industrieel en vintage

We hebben eerder laten zien dat het leuk kan zijn om meerdere stijlen met elkaar te combineren, terwijl wel het een modern interieur blijft. Dit is nog een mooi voorbeeld, een stoer appartement van 74m2 met een stoer modern interieur met zowel industriële als vintage elementen. De basis wordt gevormd door de strakke grijze gietvloer en de witte wanden. In de zithoek vind je een Scandinavische grijze bank en een vintage leren chesterfield bank. De vintage leren kist en het industriële krukje passen daar ook heel mooi bij. De stoere RVS keuken vind je aan de andere kant van deze leefruimte, dus op deze foto is het niet zichtbaar. Klik hier om de rest te bekijken!

moderne woonkamer industrieel vintage

21. Scandinavisch warm

Dit is de woonkamer van het Wooden Box 2, die architectenbureau Spotless Architecture in 2015 had afgerond. Als je de woonkamer bekijkt, zou je niet zeggen dat het gaat om een appartement uit Brussel. Gezien de mooie houten wandbekleding en plafond zou je eerder zeggen dat het gaat om een Scandinavisch appartement. Het hout geeft het interieur een hele fijne warme uitstraling. Er is gekozen voor een open leefruimte met ramen aan twee zijden. De open keuken bevindt zich bij het ene raam, terwijl de eethoek en woonkamer aan de andere kant is ingericht. De woonkamer is ingericht met strakke moderne meubels, zoals de strakke TV meubel, de moderne grijze bank en de twee ronde salontafeltjes. Klik hier voor de hele binnenkijker!

moderne woonkamer scandinavisch warm

22. Art deco

Deze woonkamer is strak modern, maar ontwerpstudio Studio Autori heeft het interieur ook een Art deco tintje gegeven. De strakke grijze gietvloer en de strakke witte muren vormen de basis, net zoals heel veel moderne woonkamers die we hierboven hebben laten zien. Hier is echte rook heel veel kleuren gebruikt, die bijvoorbeeld terugkomen in het leuke vloerkleed en de kleurrijke keuken. De selecte zwarte lampen passen ook helemaal bij de moderne art deco stijl in deze woonkamer. Klik hier om de rest van het appartement te bekijken.

moderne woonkamer art deco

23. Klein maar fijn

Dit is de woonkamer van een klein studio appartement met een woonoppervlak van slechts 37m2. Daarom was het een goed idee om deze woonkamer een lichte moderne look te geven. Lichte vloer, lichte muren en zo min mogelijk meubels en accessoires. De bank is natuurlijk een musthave, en het vloerkleed is ook een goed idee. Dan hebben ze ook nog een grote open wandrek aan de muur opgehangen, waar kleine spullen op geplaatst zijn, zoals boeken en een kleine selectie keramiek. Heel nice! Klik hier om de rest te zien.

moderne woonkamer klein maar fijn

24. Kindvriendelijk

Schuine wanden kunnen ervoor zorgen dat je niet weet hoe je een woonkamer moet indelen. In deze moderne woonkamer, gelegen op de bovenste verdieping van een appartementscomplex, heb je te maken met een grote schuine wand. Daar hebben ze dakramen in gebouwd, zodat het heerlijk licht is. Onder de drie dakramen is de zithoek ingericht met een groene bank en een speelhoek. Het is duidelijk dat ze hier te maken hebben met kleine kinderen. Ze hebben ook een grote krijtbord gecreëerd aan de andere muur. Meer foto’s van deze woonkamer vind je hier!

moderne woonkamer kindvriendelijk

25. Pastelkleuren

Ben je liefhebber van pastelkleuren? Dan is deze moderne woonkamer jouw droomwoonkamer! De strakke muren zijn pastelgroen geverfd, die een hele mooie combinatie vormen met de houten vloer. Dat is niet alles. Ze hebben ook gekozen voor een super mooie en comfortabele pastelroze bank en een pastelblauwe wandrek aan de groene muur. Er is een op maat lage gemaakte TV meubel gebouwd, die over de hele breedte van de muur loopt. Daarboven is de TV strak aan de muur opgehangen. En alle kabels zijn strak achter de muur verwerkt, zoals het hoort in een perfecte moderne woonkamer. Bekijk ook de geweldige keuken. Klik hier!

moderne woonkamer pastelkleuren

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate