15x Scheidingswand inspiratie


Een scheidingswand (in het Engels Roomdivider) zorgt, zoals het woord al zegt, er voor dat een ruimte gescheiden wordt. Dit gaat meestal om grote open ruimtes zoals een grote open loft woonkamer. Door het plaatsen van een scheidingswand kunnen meerdere gedeeltes gecreëerd worden, zonder dat er een vaste muur of een duur geplaatst hoeft te worden. Het voordeel is dat je met een scheidingswand de ruimtelijkheid en openheid van een ruimte behoudt, die voor veel mensen belangrijk zijn.

strakke-scheidingswand-woonkamer

Scheidingswand in woonkamer, slaapkamer, badkamer en inloopkast

Naast de woonkamer kan je natuurlijk overal in huis een scheidingswand plaatsen, om een ruimte in meerdere functionele gedeeltes te scheiden. Een scheidingswand tussen de badkamer en slaapkamer bijvoorbeeld of tussen de slaapkamer en inloopkast. Maar het zou ook in de keuken kunnen als je bijvoorbeeld de keuken met een scheidingswand wilt scheiden van de eetkamer.

stalen-scheidingswand-keuken

scheidingswand-woonkamer-eetkamer

Soorten scheidingswand

Scheidingswanden zijn er in heel veel verschillende soorten. Stalen scheidingswanden, glazen scheidingswanden, houten scheidingswanden, noem maar op. Je zou zelfs een grote boekenkast kunnen gebruiken als een scheidingswand. Op die manier worden meerdere functies met elkaar gecombineerd. Voor elk soort ruimte en elke interieurstijl is er daarom een geschikte scheidingswand.

stalen-scheidingswand

boekenkaast-scheidingswand-woonkamer

scheidingswand-deur-keuken

stalen-scheidingswand-slaapkamer

boekenkaast-scheidingswand-osb

scheidingswand-inspiratie

boekenkast-scheidingswand-slaapkamer

glazen-scheidingswand-slaapkamer-badkamer

scheidingswand-inspiratie-2

houten-scheidingswand-keuken

boekenkast-scheidingswand-slaapkamer-inloopkast

stalen-scheidingswand-werkplek-woonkamer

Bron: Nousdecor.com | Dezeen.com | Decouvrirdesign.com | Stilinspiration.elledecoration.se | Cotemaison.fr | Zsazsabellagio.blogspot.com | Remodelista.com

4 Comments

  1. Pingback: Gordijn als scheidingswand | HOMEASE

  2. waar kan ik de derde scheidingswand kopen? Vissengraat vormig. Staal en hout. Ik hoor het graag!

Vragen? Laat een reactie achter!

Navigate